Αυτά τα Χριστούγεννα να σε κάνει κάποιος μια τόσο σφιχτή αγκαλιά που όλα τα σπασμένα μέσα σου να κολλήσουν για πάντα

Αυτά τα Χριστούγεννα να σε κάνει κάποιος μια τόσο σφιχτή αγκαλιά που όλα τα σπασμένα μέσα σου να κολλήσουν για πάντα

Οι πρώτες ημέρες του Δεκέμβρη βρίσκονται ήδη βουτηγμένες στο πνεύμα των εορτών που πλησιάζουν. Τα φωτάκια αναβοσβήνουν, τα τραγούδια εναλλάσσονται σε επίκαιρα και η ατμόσφαιρα παντού φωνάζει Χριστούγεννα. Τα Χριστούγεννα θεωρούνται οι καλύτερες και οι αγαπημένες γιορτές πολλών. Στιγμές χαράς και αγάπης, σε συνοδεία με τα πιο ξεχωριστά συναισθήματα που μοιράζουν μόνο χαμόγελα, ανοίγοντας δώρα και ανταλλάσσοντας ευχές.

Για πολλούς, το να στολίζουν από νωρίς τα σπίτια τους με το δέντρο και τα χριστουγεννιάτικα στολίδια είναι ένας έμμεσος τρόπος για να επανασυνδεθούν με τη παιδική τους ηλικία. Οι διακοσμήσεις είναι απλώς μια άγκυρα ή καλύτερα μια γρήγορη διαδρομή σε εκείνα τα παλιά μαγικά συναισθήματα ενθουσιασμού των παιδικών χρόνων.

Τα Χριστούγεννα πίσω από την ψυχική μας υγεία

Μπορούμε να δούμε όλοι ξεκάθαρα αυτόν τον συλλογικό αναβρασμό την περίοδο των Χριστουγέννων. Έρευνες έχουν δείξει πως την περίοδο των εορτών το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων εκδηλώνει ένα κύμα θετικών συναισθημάτων και συμπεριφορών, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου αλτρουισμού, της καλής θέλησης και της γενναιοδωρίας. Η κοινωνία μας διοχετεύει την ιδέα ότι τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή χαράς, γέλιου, δοτικότητας και γιορτής. Παράλληλα με τις χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις δημιουργούνται αισθήματα γνησίας χαράς που βοηθούν την ψυχική μας υγεία και τροποποιούν διάφορες ορμόνες στο σώμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν και πολλοί από εμάς νιώθουμε τα παραπάνω και βιώνουμε την περίοδο των εορτών ως μια εποχή για να περάσουμε χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, για άλλους, αυτά μπορούν να τους οδηγήσουν σε ένα οξυμένο αίσθημα μοναξιάς τα Χριστούγεννα. Μπορεί να αισθάνεστε μόνοι τις γιορτές για διάφορους λόγους, όπως ο θάνατος ενός αγαπημένου σας προσώπου, η μάχη με μια ασθένεια ή την ψυχική σας υγεία, η διαμονή σας μακριά από συγγενείς ή η απομόνωση λόγω της πανδημίας. Σίγουρα, η μοναξιά τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολη… μα ακόμη κι αν το έτος που πέρασε έσπασε το μέσα σου σε κομμάτια, αν έχασες ένα σημαντικό άνθρωπο, αν πληγώθηκες, αν ταλαιπωρήθηκες με την υγεία σου ή αν πέρασες δύσκολα σημασία έχει μόνο ένα πράγμα… έχεις ακόμη εσένα. Και αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει τίποτα και κανείς.

Τα Φετινά Χριστούγεννα…

Για μια ακόμη χρονιά, τα Χριστούγεννα δεν θα είναι όπως τα ξέραμε. Μπορεί για διάφορους λόγους να μην θυμίζουν τα παλαιότερα χρόνια της ζωής μας η Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, μα αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να χαθεί η μαγεία… Αυτός ακριβώς είναι ούτως ή άλλως ο σκοπός των εορτών, να αγαλλιάσουν την ψυχή μας και να μας βουτήξουν στο «μαγικό πνεύμα». Όλο και κάποιο μικρό ή μεγάλο θαύμα θα γίνει στη ζωή του κάθε ένα από μας τις ημέρες αυτές αν δούμε προσεκτικά, ακόμη κι αν επρόκειτο για κάτι τόσο δα μικρό. Όλο και με κάποιο τρόπο η μαγεία αυτή θα βοηθήσει να περάσουμε όμορφα με όσους αγαπάμε έστω και μέσα από τις απλές στιγμές.

Δεν υπάρχει κάτι το οποίο μπορεί να μας αποτρέψει από το να ζήσουμε, γι’ αυτό και ήρθε η ώρα να αναγνωρίσουμε πως η ευτυχία κρύβεται στα μικρά πράγματα που κάνουν τα μάτια μας αλλά και την ψυχή μας να λάμπουν. Όσο μεγαλώνεις θα αρχίσεις να το καταλαβαίνεις αυτό, όπως επίσης κι ότι τα πραγματικά δώρα δεν θα βρίσκονται κάτω από το δέντρο, γιατί αυτά που επιθυμείς δεν αγοράζονται πια. Θα έρθει μια στιγμή όπου δε θα θέλεις ούτε να σου φέρει κάτι ο «Άι Βασίλης» αλλά ούτε και να σου πάρει, γιατί έτσι θα έχουν έρθει οι συνθήκες – ούτε πλεονασμοί, ούτε απώλειες. Τι θα χρειάζεσαι ακριβώς; Μονάχα μια μεγάλη, πολύ μεγάλη (και σφιχτή) αγκαλιά, για να φτιάξει όσα σε ταλαιπώρησαν το έτος που πέρασε. Ακόμη μια διαφορετική χρονιά φτάνει στο τέλος της.. Τι εύχομαι; Υγεία πάνω απ’ όλα… Α και κάτι άλλο! Αυτά τα Χριστούγεννα να σε κάνει κάποιος μια τόσο σφιχτή αγκαλιά που όλα τα σπασμένα μέσα σου να κολλήσουν για πάντα.

Καλές γιορτές σε όλους!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αννα Λαζου

Σύμφωνα με όσα σημαίνει η φάση της Σελήνης την ημέρα που γεννήθηκα, από πολύ μικρή έχω την ισχυρή επιθυμία να βοηθάω τους άλλους αλλά και την ελπίδα ότι θα συμβάλλω στο να γίνει ο κόσμος αυτός καλύτερος με τον οποιονδήποτε τρόπο. Έτσι εξηγείται που αγαπώ τόσο το φεγγάρι, διαβάζω βιβλία συνέχεια, γράφω διάφορες ιστορίες και κείμενα ζωής. Πιθανώς και γι’ αυτό να οδηγήθηκα εδώ, για να γράψω το κάτι παραπάνω αυτήν τη φορά και ποιος ξέρει πού θα με βγάλει μετά η ζωή…

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;