Άσχημες μέρες

Άσχημες μέρες

Σήμερα ήτανε μία από αυτές. Ξέρεις, από αυτές τις μέρες που φοβάσαι να ξεστομίσεις ότι πέρασες. Που φοβάσαι να ξαναζήσεις στον ύπνο σου. Που όταν σε ρωτάνε «πώς ήτανε η μέρα σου» απαντάς «καλά», κλείνεις το θέμα και γυρνάς από την άλλη. Σήμερα αντιμετώπισες μια τέτοια μέρα. Μέρα δύσκολη που απαιτούσε ιδιαίτερο χειρισμό.

Σηκώθηκες, ντύθηκες, πήγες στη δουλειά σου. Συνάντησες αρκετούς ανθρώπους, μίλησες σε συναδέλφους και σε φίλους, αλλά αυτές οι σκέψεις δε φεύγανε με τίποτα από το μυαλό σου. Οι σκέψεις μας ελκύουν, είναι εθιστικές και το μυαλό μας τις επιζητεί κάθε μέρα, σε κάθε στιγμή. Και κάθε φορά, θα βρίσκουν τρόπο και θα τρυπώνουν στο κεφάλι μας. Λίγο να αφεθούμε κι αυτές θα βγουν στην επιφάνεια και θα μας γεμίσουν το μυαλό.

Περίεργα συναισθήματα φέρνουν αυτές οι μέρες. Είναι μέρες που είναι γεμάτες από πόνο και δυστυχία. Ο χρόνος τρέχει σαν τρελός κι εσύ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να τον σταματήσεις. Τα δευτερόλεπτα γεμίζουν τη μέρα και το μόνο που ακούς είναι αυτό το σπαστικό «τικ-τακ» που δεν τελειώνει ποτέ. Ο ήλιος δύει και ανατέλλει και το μόνο που βλέπεις είναι τα χρώματα του ουρανού να αλλάζουν. Κι αυτή η μέρα δεν τελειώνει. Γύρω σου μιλάνε άνθρωποι και στ’ αυτιά σου έρχεται μόνο η βουή του κόσμου. Διασκορπισμένες λέξεις χωρίς συνοχή και νόημα κανένα. Όλα γίνονται μηχανικά. Απαντάς μηχανικά, περπατάς, χαμογελάς και τρως μηχανικά. Λες και το σώμα μας είναι φτιαγμένο για τέτοιου είδους καταστάσεις, γι’ αυτές τις άσχημες μέρες. Έχει δημιουργήσει αυτό τον μαγικό αυτόματο μηχανισμό για να μην καταλαβαίνουν οι γύρω μας ότι μιλάνε σε ένα ρομπότ. Για να κυλάει απλά η ζωή μας.

Είναι μέρες τρελές, γεμάτες φόβο κι ανησυχία. Μέρες που φοβάσαι να ανοίξεις το παράθυρο για να μη σε ακουμπήσει το φως του ήλιου και σε κάψει. Μέρες αϋπνίας, μη και σε πάρει ο ύπνος κατά λάθος και αναγκαστείς να συγχωρέσεις όλους αυτούς που σε πλήγωσαν, μαζί και τον Θεό. Μη και σε πάρει ο ύπνος και θυμηθείς πώς είναι να ζεις χωρίς αυτά που σε πλήγωσαν. Και τότε δε θα συγχωρέσεις ποτέ τον εαυτό σου αν σου χαμογελάσει μια μέρα κατά λάθος στον ύπνο σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άσχημες μέρες


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δήμητρα Εδιρνέλη

Είναι από τη Θεσσαλονίκη και είναι ζωγράφος και δύτης. Επίσης ασχολείται με τον κινηματογράφο και το θέατρο. Βρίσκεται εδώ για να σας κάνει παρέα με ωραία άρθρα που θα σας κάνουν να σκεφτείτε και να αναθεωρήσετε για πολλά τα οποία πιστεύατε!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;