Εκείνο το ταξιδιάρικο άρωμά σου

άρωμαΟ κάθε άνθρωπος έχει το δικό του μοναδικό άρωμα, εκείνο το μαγευτικό που σε ταξιδεύει σε στιγμές ονειροπόλησης και σε κάνει θεατή σε σκηνές ελευθερίας και αιώρησης. Ένα είδος εξόδου από το τώρα, ένα είδος ταξιδιού σε μαγικές και απρόσμενες περιπέτειες. Αυτές που μέσα στο τρελό κυνήγι της πραγματικότητας ποτέ δε βιώνουμε, δεν επιτρέπεται να βιώνουμε άλλωστε. Άπαξ και σε δουν κλεισμένο στο δικό σου κόσμο σε ταρακούν  τόσο  δυνατά ώστε να μην ξανά θες να ζήσεις σε αυτόν. Το άρωμα όμως είναι τόσο ισχυρό, σχεδόν ανίκητο σε κάθε μάχη επαφής με την πραγματικότητα. Η αίσθηση της οσμής λένε πως είναι η πιο ισχυρή, παρακάμπτει την πύλη του εγκεφάλου και κατ’επέκταση τη λογική και στοχεύει σαν δυνατό βέλος την καρδιά. Η μυρωδιά είναι τόσο ισχυρή που  είναι από τα λίγα πράγματα που δεν ξεχνάμε ποτέ, η ανάμνηση μιας μυρωδιάς δεν ξεθωριάζει ποτέ, και αφού το λένε ακόμη οι επιστήμονες πρέπει να τους εμπιστευτούμε.

Εκείνο,λοιπόν,  το ταξιδιάρικο άρωμα εκείνου ή εκείνης που δεν μπορείς να ξεχάσεις ποτέ και  ίσως και να μη θες. Όλοι μας έχουμε κοιμηθεί αγκαλιά με το δικό του άρωμα πάνω σε κάποιο ρούχο. Όλοι μας έχουμε σαγηνευτεί από το άρωμα κάποιου που μυρίζοντας το θέλουμε να αποκοιμηθούμε στον ώμο του και να αισθανθούμε την ασφάλεια που μας προσφέρει, αδιαφορώντας για το αύριο, για τα προβλήματα μας και για όλους μας τους φόβους. Όλοι μας έχουμε ερωτευτεί το άρωμα κάποιου τόσο που δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό.

Και εκείνες οι σφικτές αγκαλιές. Τι γίνεται με αυτές τις αγκαλιές. Και εκείνα τα φιλία στα σκοτεινά, στο τρυφερό λαιμό εκείνης ή εκείνου, πραγματική έκσταση και μέθη. Μερικές φορές, από εκείνες τις μελαγχολικές μέρες, συνήθως Κυριακές, που όλα μοιάζουν τόσο αδιάφορα και μάταια η σκέψη και  μόνο του μαγικού του αρωματισμένου δέρματος με κάνει να ελπίζω στην ομορφιά και στη μαγεία αυτού του κόσμου. Σαν ελπίδα και καταφύγιο συγχρόνως. Εκείνο το ταξίδι λοιπόν από τον κόσμο της αφής στον κόσμο της πλήρους εναρμόνισης με το κορμί και το δέρμα του άλλου. Ο κόσμος των αισθήσεων, τι όμορφος και μελωδικός κόσμος. Το άγγιγμα του τρυφερού δέρματος σαν προετοιμασία για να γευθείς μέσω ενός γλυκού φιλιού το άρωμα του έρωτα.

Advertisement

Το άρωμα, η μυρωδιά είναι η ταυτότητα κάποιου, είναι χημική σύσταση που το δέρμα και το άρωμα συνθέτου και είναι μοναδική σε κάθε οντότητα. Όταν ερωτεύεσαι κάποιον ερωτεύεσαι και τη μοναδική του μυρωδιά, ταξιδεύεις μαζί του και αποκοιμάσαι ακουμπώντας το ζεστό του κορμί μη θέλοντας να ξυπνήσεις ποτέ, γιατί αύριο θα έρθει κάτι άλλο και ίσως να μη θες να το γνωρίσεις.

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μποέμικο και ρομαντικό πνεύμα με αγάπη για τα βιβλία,τα ταξίδια και τις βόλτες στο κέντρο της Αθήνας. Ανεξήγητη αγάπη για την φιλοσοφία. "Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα:πως να ξαναγεννηθείς αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη"-Νίτσε

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;