Αψυχολόγητα ερωτευμένοι

Αψυχολόγητα ερωτευμένοι
Πηγή: wattpad.com

 

Έρωτας και σχέσεις

Όποιον άνθρωπο και να ρωτήσεις στη ζωή του τι ήταν αυτό που τον πλήγωσε, τον πόνεσε, τον έκανε να χάσει τον εαυτό του, μια απάντηση θα πάρεις. Μια και μόνο απάντηση. Ο έρωτας. Οι διαπροσωπικές σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους. Ο άνθρωπος ως βιωματική οντότητα με συναισθήματα και ποικίλες εσωτερικές συγκρούσεις, πάσχει. Πάσχει εσωτερικά και αυτός ο πόνος είτε είναι βαθύς και εμμένει για μεγάλα χρονικά διαστήματα είτε εμμένει για λίγο στην ψυχή του. Ας μη μιλήσουμε για τους έρωτες που ήρθαν, τους ζήσαμε (ή όχι) στο έπακρο, δεν είχαν κάτι άλλο να μας δώσουν και χάθηκαν από τη ζωή μας. Ας μιλήσουμε., όμως, για τους έρωτες εκείνους που γεννήθηκαν μα δεν πρόλαβαν να «εκκολαφθούν». Τους έρωτες χωρίς αμοιβαία ανταπόκριση που δημιουργήθηκαν στα σκοτεινά μονοπάτια του νου και ποτέ δε βρήκαν φως στην απέναντι όχθη. Τους έρωτες που πήρες μια μικρή γεύση και ύστερα χάθηκαν ανέλπιστα. Τους απραγματοποίητους και ανολοκλήρωτους. Αψυχολόγητα ερωτευμένοι ο ένας με τον άλλον.

Επιπτώσεις στη ζωή

Μιλάω για έναν έρωτα που αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά και να κατακλύει όλο σου το «είναι» με το έτσι θέλω. Εκείνον που βιώθηκε εσωτερικά και ξέρεις σε τι πόνο αναφέρομαι. Για ατέλειωτες μαρτυρικές νύχτες σε έναν ανοιχτό διάλογο με συνομιλητή τον ίδιο σου τον εαυτό. Με το τι πήγε λάθος, τι έφταιξε, που τις περισσότερες φορές σχεδόν, η συζήτηση λήγει με αυστηρό «αυτομαστίγωμα» και επίρριψη ευθυνών στον ίδιο σου τον εαυτό. Μια επίθεση απέναντι στην ίδια σου την ύπαρξη. Μένεις εγκλωβισμένος σε μια ανεδαφική πραγματικότητα, δίχως να έχεις επιθυμία για οτιδήποτε άλλο, συνεχίζοντας να βουλιάζεις στο βούρκο που έσκαψες με τα ίδια σου τα χέρια. Μια εξάρτηση στην πραγματικότητα που το μυαλό τη βαφτίζει έρωτα ή αγάπη. Οι πιο αισιόδοξοι της παρέας συνειδητοποιούν πως έκαναν ό,τι μπορούσαν, πως δε βρέθηκε ανταπόκριση για τον έναν ή τον άλλο λόγο και πως πρέπει να προχωρήσουν τη ζωή τους παραπέρα (όσο δύσκολο και ακατόρθωτο φαντάζει αυτό).

 

Αψυχολόγητα ερωτευμένοι
Πηγή: mysisterskeeperrnr.wordpress.com

Όταν ο έρωτας εμποδίζει την εξέλιξη σου

Πολύ σωστά, από τη στιγμή που ερωτεύτηκες, ένιωσες τόσα πολλά συναισθήματα (ασχέτως αποτελέσματος) και σίγουρα μπορείς να ξανανιώσεις, να ερωτευτείς όπως πρώτα. Σε καμία περίπτωση δε λέω πως είναι εύκολο και πως δεν απαιτεί χρόνο. Ο κάθε άνθρωπος λειτουργεί σύμφωνα με τις αντοχές και τα όρια του. Αν θέλεις όμως να βοηθήσεις τον εαυτό σου να πάει παραπέρα και να μην προσκολλάται σε ουτοπικές καταστάσεις που τον θλίβουν, τον πονούν και πιο συγκεκριμένα τον αδρανοποιούν, ήρθε η ώρα να αλλάξεις. Μέσα από νέες γνωριμίες, φιλίες, κάποιο χόμπυ ίσως, καινούργιες συναναστροφές με άλλους ανθρώπους, θα νοηματοδοτήσεις εκ νέου τη ζωή σου. Θα εστιάσεις την προσοχή σου σε διαφορετικές καταστάσεις κι όχι στο να μεγαλώνεις με την υπερανάλυση το εσωτερικό κάρφος που ριζώνει ολοένα και πιο βαθιά μέσα σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ζωή προχωράει και πρέπει να ακολουθήσεις την πορεία της. Καλοί και οι ανεκπλήρωτοι έρωτες, αλλά μόνο για τη λογοτεχνία. Αψυχολόγητα ερωτευμένοι ο ένας με τον άλλον. Αναρωτήσου λίγο: «Πόσα μυθιστορήματα, ποιήματα για τραυματικούς και ανεδαφικούς έρωτες έχεις ακουστά;» Άπειρα, να υποθέσω.

«Και όταν τα διάβαζες, τα άκουγες, τι αίσθηση σου άφηναν;»

Πάντοτε άφηναν μια μελαγχολία, μια νοσταλγία, ένα μετέωρο πόνο. Σκέψου πως σε έκαναν να νιώσεις και μόνο από το ανάγνωσμα τους. «Τι πόνο να ένιωσε άραγε ο τάδε ποιητής για να γράψει ένα τέτοιο κείμενο;» Πολύ λυπηρό, αναρωτιέσαι.

 

Αψυχολόγητα ερωτευμένοι
Πηγή: behance.net

Αψυχολόγητα ερωτευμένοι

Όλη η ζωή να μένει στάσιμη σε ένα μόνο πρόσωπο. Αψυχολόγητα ερωτευμένοι. Και θα σου πω εγώ «Για ποιο λόγο λοιπόν να κάνεις το ίδιο και στον εαυτό σου; Να λυπάσαι, να στεναχωριέσαι και να τα βάζεις με εσένα;» Δεν έχεις κανέναν λόγο να δημιουργείς εμπόδια εκεί που δεν υπάρχουν και δεν αναφέρομαι μόνο στον ερωτικό τομέα αλλά και στον εργασιακό. Όταν κάτι δεν πάει καλά, δε μας ικανοποιεί, προσπαθούμε να βρούμε εναλλακτικές και λειτουργικές λύσεις προκειμένου να καταστήσουμε τη ζωή μας πιο εύκολη. Αντί, λοιπόν, να μένεις ξαπλωμένος παρέα με ταινίες, ρομαντικά τραγούδια πόνου και τα χαρτομάντηλα παραδίπλα, σήκω πιάσε τη ζωή σου από το χέρι και…ΖΗΣΕ..!

 

 

– Γλυκέ Έρωτα, που είσαι ο πιο ωραίος από τους αθάνατους θεούς, που κάνεις να κόβονται τα πόδια, και που σε ανθρώπους και θεούς αιχμαλωτίζεις το νου και τη θέληση.

 

Ησίοδος, 7ος αιών π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ποιητής (Θεογονία -120)


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστοδούλου Αικατερίνη

Η Χριστοδούλου Αικατερίνη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπουδάζει στο τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και ειδικεύεται στην Μεσαιωνική και Νεοελληνική Φιλολογία. Τα ενδιαφέροντα της διευρύνονται και στον κλάδο ομορφιάς, καθώς έχει λάβει διακρίσεις σε διαγωνισμούς, μιας και είναι απόφοιτος σχολής Αισθητικής και Κομμωτικής τέχνης. Δηλώνει λάτρης της ποίησης και της λογοτεχνίας. Αναρτά το έργο της στη συγγραφική πλατφόρμα του Wattpad με τίτλο «Ζωή και Ποίηση». Αρθρογραφεί σε ιστολόγια ψυχαγωγίας και περιοδικά, και είναι συντάκτης στο λογοτεχνικό blog «Ονείρων Πένες». Ποιήματα της έχουν αναρτηθεί και δημοσιευθεί σε ηλεκτρονικά - έντυπα περιοδικά και σελίδες τέχνης. Μελλοντικό της όνειρο είναι να κρατήσει στα χέρια της τους «καρπούς» της γραφής της. Όσοι την γνωρίζουν, την χαρακτηρίζουν ως μια αθεράπευτα ρομαντική προσωπικότητα που ονειρεύεται να ζήσει το δικό της παραμύθι…

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;