Απρόσωπες σχέσεις: εμπόδια της καθημερινότητας

SHARE

Σχέσεις

Σχέσεις. Σχέσεις οικογενειακές, φιλικές, σχέσεις ερωτικές…Απρόσωπες. Δήθεν. Εκείνες που στηρίζονται στην υποκρισία, στη διπροσωπία, στην εκμετάλλευση. Αυτά τα ενοχλητικά εμπόδια, που πολλές φορές εμείς οι ίδιοι χτίζουμε μπροστά μας και δημιουργούμε έναν ατελείωτο φαύλο κύκλο μιζέριας. Ένα δίχτυ μοναξιάς συγκαλυμμένο από ψεύτικες σχέσεις, ψεύτικα χαμόγελα, στιγμές που δεν αξίζει να θυμάσαι. Και με αυτά υφαίνουμε τον ιστό της καθημερινότητας και χανόμαστε…Γιατί το κάνουμε αυτό άραγε; Γιατί διαθέτουμε χρόνο σε ανθρώπους που δεν το αξίζουν; Χαντακώνουμε μόνοι μας τους εαυτούς μας και μετά βρισκόμενοι σε τέλματα και αδιέξοδα αναρωτιόμαστε: «Πώς βρέθηκα εδώ; Τι πήγε τόσο λάθος;». Τίποτα δεν πήγε λάθος…Από μόνο του…

Αυτό που συνέβη, είναι ότι κάποια στιγμή, συνειδητά ή ασύνειδα αποφασίσαμε, πως δεν είμαστε αρκετά καλοί. Αποφασίσαμε πως η αυθεντική χαρά, οι «πραγματικοί φίλοι», οι άνθρωποι  που είναι ντόμπροι και θα είναι εκεί σε όλα-στα δύσκολα και στα εύκολα- με την ίδια αποφασιστικότητα και επιθυμία, δεν έχουν θέση στη ζωή μας. Αντίθετα, εκείνοι που σε υποβιβάζουν στην πρώτη ευκαιρία, που αντί να σε ρωτούν για τα προβλήματα σου, για τις ανησυχίες σου, επιδίδονται σε μία ακατάπαυστη γκρίνια για το πως, πάντα εκείνοι είναι τα «θύματα» σε κάθε ιστορία που έχουν να διηγηθούν, εκείνοι που στην πρώτη ευκαιρία θα σε παρατήσουν δίχως δεύτερη σκέψη για κάποιον «καλύτερο», είναι για κάποιο περίεργο λόγο, αυτοί που πρέπει να έχουν ένα καθοριστικό ρόλο και μία «σημαντική» θέση στη ζωή μας. Αυτές οι σχέσεις οι απρόσωπες.. Αχ, αυτές οι σχέσεις οι ανύπαρκτες μα συνάμα υπαρκτές…Είναι καταστροφικές, σαν ενεργά ηφαίστεια που δεν ξέρεις πότε θα γίνει η έκρηξη τους. Σαν ηφαίστεια που κάποτε θα ξεσπάσουν, θα σε βρουν απροετοίμαστο και θα σε κάψουν ολάκερο.

Τι περιμένεις λοιπόν να γίνει η έκρηξη; Γιατί να πρέπει να αναγεννηθείς από τις στάχτες σου όταν μπορείς να αποτρέψεις το κάψιμο; Αν έχεις κάποια τοξική σχέση στη ζωή σου, τότε διάλυσέ τη όσο προλαβαίνεις. Φύγε με την αξιοπρέπειά σου άθικτη… Κάνε το τώρα, μην το αναβάλλεις. Γιατί αλλιώς δε θα το κάνεις ποτέ. Απρόσωπες σχέσεις τέλος!

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG