Η αποτυχία είναι απλά μία λέξη

Θυμάσαι ποια ήταν η αντίδρασή σου την τελευταία φορά που απέτυχες να κάνεις κάτι; Μήπως, τώρα, νιώθεις ότι ήσουν υπερβολικός και μάλλον θα αντιδρούσες διαφορετικά;
Η αποτυχία έχει συνηθίσει να μας τρομάζει. Κάποιοι και μόνο στη σκέψη ότι υπάρχει περίπτωση να αποτύχουν, πανικοβάλλονται και αγχώνονται. Με αυτόν τον τρόπο, εν μέρει, την προκαλούν.
Όταν ξεκινάμε κάτι, υπάρχουν δύο εκδοχές. Η μία είναι να πάει καλά και η άλλη να μην πάει έτσι όπως θέλαμε. Το ότι επικεντρωνόμαστε και θέλουμε να πετύχει , δεν αποκλείει το γεγονός ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά. Για να μπορέσει κάποιος να αποδεχτεί μια αποτυχία, χρειάζεται πρώτα να δεχτεί την ύπαρξη της.
Έπειτα, χρειάζεται να είναι προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο. Ή καλύτερα λιγότερο αγχωμένος για το αποτέλεσμα που περιμένει. Όταν δεν αγχώνεσαι για κάτι , αυτό φαντάζει να περνά φυσιολογικά. Αλλιώς φαίνεται σαν να σταμάτησε ο χρόνος και όλα γιγαντώνονται!
Αν, λοιπόν, το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που περίμενες, μην το πάρεις κατάκαρδα. Μην σταματήσεις να προσπαθείς. Μην νομίζεις ότι όλες οι προσπάθειες σου πήγαν χαμένες. Τα περισσότερα πράγματα στη ζωή είναι αποτέλεσμα θέλησης, δουλειάς και τύχης. Ίσως να σου έλειπε κάποιο από αυτά..
Από την αποτυχία μαθαίνεις πολλά. Είναι ικανή να σου δώσει δύναμη, περισσότερη από όση νόμιζες. Μπορεί να σε εφοδιάσει με υπομονή που άλλοτε χρειάζεσαι τόσο. Επίσης, σου ξεκαθαρίζει τον δρόμο από τυχόν λάθη που έκανες και εμπόδια που τελικά βρήκες τρόπο να ξεπεράσεις. Η αποτυχία δεν χρειάζεται να ακολουθείται από μόνιμη στεναχώρια, αποδιοργάνωση και μείωση της αυτοπεποίθησης σου. Η αποτυχία θα ήταν καλύτερα να συνοδεύεται από πείσμα, νέες ιδέες και συνέχεια μέχρι να καταφέρεις το στόχο σου!
Μην τη φοβάσαι, είναι απλά μια λέξη, τίποτα παραπάνω. Μην την αφήσεις να γίνει ένα βαρύ συναίσθημα που θα κουβαλάς μέσα σου μέχρι να τη διώξει μια επιτυχία.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γεωργία Κρικέλλη

Μου αρέσει να γράφω για διάφορα θέματα και πιστεύω ότι αν έστω και ένα άτομο παρακινηθεί ή καλυτερεύσει με οποιονδήποτε τρόπο από αυτά που γράφω, τότε έχω πετύχει έναν από τους στόχους μου!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;