Η απόσταση δε σημαίνει τίποτα όταν ο άλλος σημαίνει τα πάντα

Όσοι είχαν μπλεχτεί ή τυγχάνει να βρίσκονται τώρα σε μία σχέση από απόσταση, εδώ θα ταυτιστούν απόλυτα. Γιατί όσοι το έχουν περάσει ξέρουν πολύ καλά, τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά της σχέσης αυτής. Και η λέξη μακρυά αλλάζει σημασία…

Όπως σε όλες τις σχέσεις, έτσι και σε μία σχέση από απόσταση υπάρχουν εντάσεις και προβλήματα. Εδώ, ίσως να είναι πιο έντονα βέβαια, καθώς η απόσταση είναι ένας παράγοντας που μπορεί να δημιουργήσει από μόνος του θέματα.  Το πρώτο αρνητικό, λοιπόν, είναι η έλλειψη αμεσότητας. Καλά τα μηνύματα, βοηθητικά τα τηλέφωνα, αλλά όταν έχεις να λύσεις ένα θέμα που επείγει, είναι πιο εύκολο όταν έχεις τον άλλον απέναντι σου ή, τουλάχιστον, όταν ξέρεις ότι θα μπορέσεις να τον έχεις σε λίγο και να το συζητήσεις. Τα μηνύματα συνήθως παρερμηνεύονται και οι κλήσεις μπορεί να μην απαντηθούν και ποτέ. Άλλωστε υπάρχει ένταση και νεύρα.

Ένα ακόμη πιο αρνητικό χαρακτηριστικό των σχέσεων αυτών- ίσως και το κυριότερο- είναι ότι ο άλλος σου λείπει. Βασικά, ο άλλος σου λείπει τόσο πολύ που μερικές φορές γίνεται και αφορμή για να σου λείπουν και άλλα πράγματα ή να μην έχεις όρεξη για πολλά. Ειδικά όταν οι συνθήκες δεν ευνοούν την κατάσταση και δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για το πότε θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση, μία απελπισία έρχεται να σε κυριεύσει.  Μέχρι να το αποδεχτείς και αυτό και να αποδεχτείς την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι, να χαλαρώσεις και να ξεκινήσεις ξανά να χαίρεσαι.

Το θετικό που προκύπτει είναι ότι, όταν τον άλλον δεν μπορείς να τον βλέπεις σε καθημερινή βάση, καταλήγεις να τον επιθυμείς ακόμα περισσότερο. Και μόνο η ιδέα ότι σε λίγο καιρό θα βρεθείτε (ακόμα και αν ο ακριβής χρόνος δεν έχει προσδιορτιστεί ακόμα) είναι ικανή για να σου ζωγραφίσει ένα χαμόγελο στο πρόσωπο. Δεν είναι ότι θα ζεις και θα ανασαίνεις για αυτή τη στιγμή, αλλά αυτή η στιγμή, ακούσια, θα σου δίνει δύναμη και ενέργεια.

Όταν ο άλλος είναι μακρυά, τον μαθαίνεις σταδιακά και καθετί μικρό που μπορεί να κάνει είναι ικανό να σε εκπλήξει. Η καθημερινή τριβή δεν μπορεί να σε αγγίξει και η πλήξη όταν είστε μαζί είναι κάτι που δεν γνωρίζεις.  Οι εκπλήξεις αποκτούν άλλο νόημα και τα χιλιόμετρα λιγοστεύουν. Η επικοινωνία για εσάς έχει πάρει κάθε είδους πιθανή μορφή που επιτρέπει η τεχνολογία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δική σας σχέση είναι διαφορετική. Ενίοτε, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και πιο δύσκολη. Θέλει αντοχή, υπομονή και επιμονή. Και πολλή φροντίδα, όπως όλες οι σχέσεις άλλωστε. Μα, ακόμα και αν είναι απαιτητική, στη σκέψη ότι θα αφήσεις αυτόν τον άνθρωπο και όλη αυτή τη συνήθεια που έχετε δημιουργήσει, πώς νιώθεις;

 

Σύνταξη κειμένου: Γεωργία Κρικέλλη

Επιμέλεια κειμένου: Kλεοπάτρα Μπράιτ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γεωργία Κρικέλλη

Μου αρέσει να γράφω για διάφορα θέματα και πιστεύω ότι αν έστω και ένα άτομο παρακινηθεί ή καλυτερεύσει με οποιονδήποτε τρόπο από αυτά που γράφω, τότε έχω πετύχει έναν από τους στόχους μου!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;