Απόγευμα: η μαγευτική ώρα της μέρας

Πηγή: pinterest

Στην ερώτηση: “Ποια είναι η αγαπημένη σου ώρα μέσα στη μέρα;”, θα απαντούσα χωρίς δεύτερη σκέψη το απόγευμα. Με την ευρύτερη έννοια του απογεύματος. Το σούρουπο έως ότου βραδιάσει. Σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου αυτήν η ώρα δίνει μια άλλη – διαφορετική πνοή στη μέρα. Είναι η ώρα όπου οι ακτίνες του ήλιου σου “χαϊδεύουν” τρυφερά το δέρμα. Νιώθεις μια ζεστασιά που σε “αγκαλιάζει”. Όπου συνάμα με αυτό το ζωηρό και γεμάτο ζωντάνια πορτοκαλί χρώμα που έχουν, σου μεταδίδουν αυτή την ενέργεια. Αισθήματα όπως χαρά, ελπίδα, ευελιξία, αναζωογόνηση κ. λπ.

Όπου ο ήλιος με τον ουρανό έχουν μια πιο παιχνιδιάρικη διάθεση. “Βάζουν” χρώμα. Μια συνομοταξία. Προτού το φεγγάρι βρει την ευκαιρία και “κλέψει” τη παράσταση. Παίρνει μέρος κι αυτό. Αναδύεται μπροστά από το backround του άλλοτε ροζ, άλλοτε μοβ, άλλοτε κίτρινου, άλλοτε πορτοκαλί ουρανού. Και άλλοτε όλων αυτών των χρωμάτων μαζί. Όλα μέσα στη διάρκεια ενός απογεύματος.

Μια ώρα όπου για κάποιους αποτέλεσε ένα κομβικό σημείο μέσα στη μέρας τους. Πήραν μια απόφαση. Το απόγευμα ενδείκνυται για να σε βάλει σε σκέψεις. Να κάνεις έναν απολογισμό. Να χαλαρώσεις και να βάλεις μια τάξη. Να “μιλήσεις” με τον εαυτό σου κοιτώντας και νιώθοντας αυτή τη στιγμή. Να βάλεις έναν καφέ. Να διαβάσεις. Να ακούσεις μια μουσική που σε χαλαρώνει και “γεμίζει” τις μπαταρίες σου.

Απόγευμα… Είναι εκείνη η μαγευτική στιγμή όπου ο ήλιος βάζει πλώρη για να δύσει. Η πόλη σιγά – σιγά παραδίδεται στο σκοτάδι και τα φώτα της ξεκινούν δειλά – δειλά να κάνουν την εμφάνιση τους. Μα πριν βυθίσουμε τη σκέψη μας στην ομορφιά μιας φωτισμένης πόλης στο σκοτάδι ας σκεφτούμε τη μαγεία της δύσης. Ένα σαγηνευτικό ηλιοβασίλεμα. Τη γαλήνη που σου προσφέρει. Τη μαγεία που υπάρχει σε αυτή τη στιγμή. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να απολαύσεις τη στιγμή. Έστω για λίγα λεπτά. Να δεις τον ουρανό. Να βρεις ένα ωραίο μέρος που να προσφέρεται να σου δώσει αυτή τη στιγμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα απλά και μικρά πράγματα είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά. Που καλυτερεύουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Μια στιγμή σαν το απόγευμα μπορεί να σου προσφέρει πολλά. Αρκεί να αφήσεις τον εαυτό σου να το δει πραγματικά.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Βασιλική Ρόιδου

Γεννημένη και μεγαλωμένη στη πόλη της Λάρισας, πήρα την απόφαση στα δεκαοχτώ μου να ταξιδέψω ως την «άγνωστη» για μένα τότε Κύπρο. Μπαίνοντας, λοιπόν, σε μια σχολή η οποία με διάλεξε αντί να τη διαλέξω, ανακαλύπτω στην πορεία πράγματα για την Βασιλική, όπως είναι η περιέργεια της να μάθει και να ασχοληθεί με διάφορα κοινωνικά θέματα, η χαρά που παίρνει από ένα παιδικό χαμόγελο, η αγάπη της για το θέατρο και η χαλάρωση που νιώθει όταν γράφει. Της αρέσει να ακούει διάφορα είδη μουσικής, να διαβάζει βιβλία, πρωτοστατεί στα αράγματα και στις τρέλες με την παρέα ακόμη κι αν πολλές φορές επιλέγει τη μοναχικότητα, απολαμβάνει τον καλό καφέ και λατρεύει τα ζώα. Στην ενήλικη ζωή, ο φόβος δεν είναι το σκοτάδι αλλά το άγνωστο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;