Αποφθέγματα ζωής που με καθόρισαν- Μέρος Β

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόφθεγμα νο11

ΠΗΓΗ:PINTEREST

«Δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο γι’ αυτά που κάνουμε, αλλά και γι’ αυτά που δεν κάνουμε.», Μολιέρος

Στο ιατρικό δίκαιο γνώρισα την ιατρική ευθύνη από πρόκληση και την ιατρική ευθύνη από παράλειψη/αμέλεια. Το να μην χορηγήσεις σε κάποιον νερό η τροφή είναι το ίδιο «κολάσιμο» ποινικά με το να του βάλεις ένα μαξιλάρι στο πρόσωπο, εμποδίζοντας την αναπνοή του. Αυτό, το γενικεύω σε κάθε πτυχή της ζωής μου. Αν δεν έκανα κάτι που θα με έφερνε πιο κοντά σε όσα ζητώ, τότε-ναι- είμαι υπεύθυνη για την παράλειψή μου.

Απόφθεγμα νο12

«Ο άνθρωπος μοιάζει με κλάσμα όπου ο αριθμητής είναι ο πραγματικός εαυτός του και ο παρονομαστής η ιδέα που έχει για τον εαυτό του. Όσο μεγαλύτερος ο παρονομαστής, τόσο μικρότερη η αξία του κλάσματος. Και όσο ο παρανομαστείς διογκώνεται προς το άπειρο, τόσο το κλάσμα τείνει προς το μηδέν.», Λέων Τολστόι 

Η ματαιοδοξία είναι η χειρότερή μου λέξη μετά την κουτοπονηριά και την αχαριστία. Είμαστε μια κουκίδα στο χάρτη κι επιμένουμε να θεωρούμε πως είμαστε ο χάρτης ολόκληρος. Είμαστε τόσο μικροί που δεν μπορούμε παρά να είμαστε ταπεινοί.

Απόφθεγμα νο13

«Όταν δυο άνθρωποι μαλώνουν, φταίει εκείνος που είναι πιο έξυπνος.»Βόλφγκανγκ Γκαίτε

Για εμένα έξυπνος είναι ο άνθρωπος που μπορεί να δει πιο μπροστά και να προλάβει καταστάσεις. Μην μαλώνετε με ηλίθιους. Θα ακούν πάντα αυτό που θέλουν να ακούσουν, ό,τι κι αν λέτε. Επενδύστε τον χρόνο σας σε πιο δημιουργικές δραστηριότητες.

Απόφθεγμα νο14

«Μην τριγυρνάτε λέγοντας πως ο κόσμος σας οφείλει κάτι. Ο κόσμος δεν σας οφείλει τίποτα. Ήταν εδώ από πριν.»Mark Twain

Δεν μπορώ να ακούω την φράση «Σου χρωστάει η ζωή». Τι σου χρωστάει και γιατί σου χρωστάει; Κανείς δεν σου χρωστάει και τίποτα. Μην μοιρολατρείς και μην περιμένεις να σου έρθουν ουρανοκατέβατα. Να μοχθείς και να αγωνίζεσαι για όσα επιθυμείς.

Απόφθεγμα νο15

«Δεν υπάρχει η επόμενη φορά.  Υπάρχει τώρα ή ποτέ.», Celestine Chua

Φύσει αναβλητικός άνθρωπος, πιστεύω πολύ στην παραπάνω φράση. Μην αφήνεις για αύριο ό,τι μπορείς να κάνεις σήμερα. Είσαι τόσο σίγουρος ότι και αύριο θα είσαι εδώ ή ότι θα μπορείς να το κάνεις;

Απόφθεγμα νο16

«Αν πάντα βάζετε όρια σε αυτά που κάνετε, σωματικά ή πνευματικά, αυτά θα επεκταθούν στη δουλειά σας και στη ζωή σας. Δεν υπάρχουν όρια. Υπάρχουν μόνο ψεύτικα επίπεδα και εσείς δεν πρέπει να μείνετε σε αυτά, αλλά να τα προσπεράσετε.», Bruce Lee

Δεν υπάρχουν όρια. Να έχεις ταβάνι τον ουρανό. Να πιστεύεις στον άνθρωπο, να πιστεύεις σε εσένα. Δεν σου λείπει τίποτα απολύτως για να μην φτάσεις εκεί που ονειρεύεσαι.

Απόφθεγμα νο17

«Δεν ήρθα σε αυτό τον κόσμο για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας και δεν ήρθατε σε αυτό τον κόσμο για να ανταποκριθείτε στις δικές μου.», Bruce Lee

Δεν έχεις να αποδείξεις τίποτα και σε κανέναν. Δεν γεννήθηκες για να κάνεις περήφανους τους γονείς σου. Ήρθες σε αυτόν τον κόσμο για να είσαι εσύ, ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει. Αν δεν είναι δική σου επιθυμία, μην το κάνεις.

αποφθέγματα

Απόφθεγμα νο18

«Το να πέσεις δεν είναι φοβερό. Το να μην θέλεις όμως να σηκωθείς είναι ολέθριο.», Paulo Coelho

Η αποτυχία και η ήττα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας και της νίκης. Μην φοβάσαι να χάσεις. Δεν χάνει μόνο εκείνος που δεν παίζει. Να μάθεις να διαχειρίζεσαι τις ήττες σου προς όφελός σου. Να πέφτεις 10 φορές και να σηκώνεσαι 11. Για μένα, αυτό είναι η επιτυχία.

Απόφθεγμα νο19

«Όλοι έχουμε ένα ανυποψίαστο απόθεμα δύναμης μέσα μας, που προκύπτει όταν η ζωή μας δοκιμάζει.», Χόρχε Μπουκάι

Είσαι τόσο δυνατός κι ας μην το πιστεύεις τώρα. Θα το καταλάβεις όταν δεν θα έχεις άλλη επιλογή πέρα από το να φανείς δυνατός. Εύχομαι να μην χρειαστεί να γνωρίσεις έτσι την δύναμή σου.

Απόφθεγμα νο20

«Προτιμώ να ακούω παρά να μιλάω. Γιατί, όταν μιλάω λέω κάτι που ήδη ξέρω, ενώ, όταν ακούω μαθαίνω κάτι καινούργιο.» , Το είχα ακούσει από κάποιον σε μια συζήτηση. Αν με διαβάζει, ας επικοινωνήσει.

Οι άνθρωποι που κάνουν πολύ θόρυβο, είναι συνήθως αυτό, το μόνο που μπορούν να κάνουν.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαρία Ζήδρου

Μαρία ή Μαίρη,21.Φοιτήτρια ιατρικής,αγαπώ τον χειμώνα,την βροχή και τα καλά βιβλία.Αν μπορούσα,θα ήμουν μονίμως με μια βαλίτσα στο ένα χέρι και μια κούπα καφέ στο άλλο.Δεν σηκώνω σχεδόν ποτέ το τηλέφωνό μου και δεν αντέχω οτιδήποτε μέτριο.Αγαπημένο χρώμα:μαύρο.Αγαπημένη πόλη:Θεσσαλονίκη.Αγαπημένη φράση:"Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it.".Δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς:αξιοπρέπεια.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;