Η αλληλεγγύη δεν αρκεί μόνο τα Χριστούγεννα

αλληλεγγύη

Περπατάς στο δρόμο κάτω από το στολισμένο σύνταγμα και ένας επαίτης σου απλώνει το χέρι ζητώντας ελεημοσύνη. Αλληλεγγύη, σκέφτεσαι και βάζεις το χέρι στην τσάντα, δίνοντας του ένα κέρμα.

  Πας στο σπίτι και μαζεύεις σε μια σακούλα ρούχα που πλέον δεν χρησιμοποιείς και τα δίνεις στον φιλανθρωπικό οργανισμό της αρεσκείας σου. Αλληλεγγύη είναι να βοηθάς σκέφτεσαι για άλλη μια φορά και χαίρεσαι με την πράξη σου.

Η ώρα περνάει και εσύ πρέπει να πας για ψώνια. Μαζί με τα ψώνια σου, το καλάθι γεμίζει και με επιπλέον προϊόντα, όπως μακαρόνια, ρύζι, λάδι και γενικά πράγματα που χρειάζεται κάθε σπίτι. Τα αφήνεις στο καλάθι που είναι στην έξοδο του καταστήματος και χαμογελάς που η αλληλεγγύη για άλλη μια φορά άγγιξε την καρδιά σου.

Αρχικά, να σου πω μπράβο σου! Είναι υπέροχο το γεγονός ότι θέλεις να βοηθήσεις έναν ξένο, επειδή σε έχει ανάγκη. Τα Χριστούγεννα, όντως είναι η ιδανική στιγμή να μοιράσεις αγάπη, στοργή, δώρα και χαρά σε όλους όσους το χρειάζονται. Η ιδανική εποχή να μοιράσεις αλληλεγγύη. Το σημαντικό όμως, είναι να μην σταματήσεις εκεί.  Οι άνθρωποι γύρω μας, σε χρειάζονται όλο το χρόνο. Δεν έχει σημασία αν θα είσαι δίπλα τους μοιράζοντας υλικά αγαθά ή αν απλά θα τους χαμογελάσεις σε μια δύσκολη ώρα. Αρκεί να μην δείξεις την αγάπη σου, μόνο επειδή το απαιτεί η εποχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

αλληλεγγύη

Η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά και η αγάπη, δυστυχώς έχει εκλείψει στις μέρες μας. Όλοι είμαστε απασχολημένοι με τα προβλήματά μας και κανείς δεν σκέφτεται πως κάποιος άλλος, αν είχε την βοήθειά μας, θα ήταν πραγματικά ευτυχισμένος. Έτσι , τόση αγάπη χάνεται στο δρόμο. Μένουμε άπραγοι και ο καιρός περνά, αφήνοντάς πίσω του όλες τις πράξεις αγάπης, στοργής και αλληλεγγύης που θα μπορούσες να κάνεις. Το νέο έτος λοιπόν, βάλε ως στόχο της ζωής σου, η αλληλεγγύη σου, να μην είναι εποχιακή!

Ξέρω πως τα Χριστούγεννα γιορτάζεις το «Θαύμα», την αγάπη και την γέννηση του ανωτέρου όλων μας, αν όμως θέλεις πραγματικά να τιμήσεις την παρουσία του πάνω στην γη, αν αληθινά θέλεις να κάνεις ένα δώρο καρδιάς στον απόλυτο θεάνθρωπο, έχεις την ευκαιρία να το κάνεις όλο το χρόνο, σε όλη την διάρκεια της ζωής σου. Αυτό που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου άλλωστε, είναι να βοηθάς με την καρδιά σου. Όχι επειδή σε αναγκάζει η «τάση» των ημερών, αλλά επειδή το έχεις πραγματικά μεγάλη ανάγκη.

Η ζωή είναι πραγματικά όμορφη, αρκεί να μοιράζεσαι. Δεν χρειάζεται να είσαι πλούσιος για να το κάνεις, αρκεί να χαρίσεις ένα χέρι βοηθείας σε αυτόν που κουβαλά πολλές σακούλες, ένα χαμόγελο σε αυτόν που είναι σκυθρωπός και  ένα «Καλημέρα», σε αυτόν που περπατάει μόνος. Μικρές πράξεις με τεράστιο νόημα! Εξάλλου η αγάπη, κρύβεται στην καθημερινότητα και η μαγεία των Χριστουγέννων στις ψυχές μας και όχι στην εποχή!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μπιμπούδη Γεωργία

Εγωίστρια, ονειροπόλα και νευρική, λατρεύω τη Σαμοθράκη, το μπέργκερ, τις νεράιδες και το τσίπουρο. Ζω για να τραγουδάω και να ζωγραφίζω και παθιάζομαι με τα βιβλία, φτάνοντας σε σημείο εθισμού!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;