Οι αλλαγές που περίμενες να έρθουν…

Ένας χρόνος μόλις μας άφησε και ένας καινούριος μόλις ήρθε. Γεμάτος από αισιοδοξία, νέες αρχές και αλλαγές. Είναι κλισέ οι στόχοι για το νέο έτος, αλλά όλοι λίγο-πολύ, πριν υποδεχθούμε μια νέα χρονιά, μπαίνουμε στη διαδικασία του απολογισμού του προηγούμενου έτους. Θέτουμε στόχους, συνήθως ιδιαίτερα υψηλούς και πολλούς, τους οποίους, όμως, βάζουμε σε ένα συρτάρι και ξεχνάμε, μέχρι την επόμενη Πρωτοχρονιά.

Δεν πιστεύω στους “στόχους για τη νέα χρονιά”. Κι αυτό, επειδή ακριβώς τις περισσότερες φορές είναι κάπως φιλόδοξοι και δημιουργήθηκαν έπειτα από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και βασιλόπιτας. Ποιος ο λόγος να βάζεις στόχους με το καινούριο έτος και ειδικά αν πρόκειται να τους αμελήσεις; Έχεις την αίσθηση ότι το νέο έτος, αποτελεί ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σου, μια κενή σελίδα για να γράψεις τη νέα σου ιστορία. Όμως, όλα όσα έζησες, όσα πέρασες κι όσα ένιωσες την προηγούμενη χρονιά, αλλά και τις χρονιές ακόμη πιο πριν, θα σε ακολουθούν και σε κάθε νέο έτος με τη μορφή μιας ανάμνησης, μιας πληγής, μιας εμπειρίας.

Δεν μπορείς να σβήσεις το παρελθόν, γιατί αυτό έχει πλάσει τον άνθρωπο που είσαι σήμερα. Κι αυτός ο άνθρωπος, δεν περιμένει την καινούρια χρονιά για να αλλάξει, αλλά αλλάζει κάθε μέρα. Γιατί κάθε μέρα είναι γεμάτη από εμπειρίες και στιγμές που σου προσφέρουν κάτι, καλό ή κακό. Κι όσα αποκόμισες σε αλλάζουν. Ίσως όχι πάντα με τον τρόπο που ήθελες ή περίμενες. Δεν είμαι η ίδια που ήμουν πέρυσι, ούτε καν η ίδια που ήμουν μέχρι χθες. Κάθε μέρα, κάνω κάποια βήματα μπροστά και κάποια βήματα πίσω. Κάποιες φορές θέτω στόχους που δεν τους πετυχαίνω, άλλες φορές τους αλλάζω, τους πετυχαίνω ή και τους παρατάω. Η ζωή δεν περιμένει την καινούρια χρονιά για να αλλάξει και επομένως, ούτε κι εσύ πρέπει να περιμένεις. Οι αλλαγές γίνονται χωρίς συχνά να τις αντιλαμβάνεσαι, γιατί εσύ εξελίσσεσαι, ωριμάζεις και μαθαίνεις συνεχώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και όσο εσύ αλλάζεις, αλλάζουν και οι στόχοι που είχες θέσει και τα θέλω σου μαζί σου. Θα περιμένεις τον επόμενο χρόνο για να κάνεις αλλαγές ή σήμερα; Σίγουρα κάτι καινούριο σε βάζει στη διαδικασία να αναθεωρήσεις τη ζωή και τους στόχους σου και να κάνεις την αυτοκριτική σου. Ίσως, όμως, δε θα έπρεπε να περιμένεις πάντοτε ένα ορόσημο για να το κάνεις.  Άλλωστε, “there’s no time like the present”.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εύη Μπρούμου

“Light thinks it travels faster than anything but it is wrong. No matter how fast light travels, it finds the darkness has always got there first, and is waiting for it.” -T. P.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;