Ακόμα σε σκέφτομαι τα βράδια μας

μετάΜετά δυσκολίας βρίσκω την κλειδαρότρυπα της πόρτας. Μετά δυσκολίας βάζω το κλειδί εκεί, μετά δυσκολίας σπρώχνω την πόρτα να ανοίξει, μου φαίνεται ασήκωτη, μετά δυσκολίας ψάχνω κάπου να σωριαστώ. Αυτή είναι και η φράση που αποδίδει πιο καλά τη ζωή μου τους τελευταίους μήνες. Μετά δυσκολίας…

Δεν ήθελα να χωρίσουν οι δρόμοι μας, δεν ήθελα να με αφήσεις. Ξέρω… Έχω κάνει πολλά λάθη, ίσως αν ήμασταν ακόμα μαζί να έκανα περισσότερα. Δε ξέρω. Απλά είναι κάποιες διαβολεμένες στιγμές που ακόμα σε νιώθω εδώ, ακόμα νιώθω πως μιλάμε, πως γελάμε, πως κάνουμε έρωτα. Είναι πολλές αυτές οι διαβολεμένες στιγμές, είναι πάρα πολλές. Αν και πίστευα πως θα εξασθενούσαν με τον καιρό, αυτές με απογοήτευσαν και συνεχίζουν να δυναμώνουν, συνεχίζουν να φωνάζουν το όνομά σου και συνεχίζουν να με κάνουν να θέλω να πιω. Να με κάνουν να πιω πολύ. Όχι για να ξεχάσω, αλλά για να θυμηθώ, όχι για να μισήσω αλλά για να αγαπήσω, να αγαπήσω εσένα. Για να σε αγαπήσω ακόμα περισσότερο.

Νομίζω πως ενδόμυχα έχω βαρεθεί να γυρίζω κάθε μπαρ της περιοχής μου το βράδυ, να ψάχνω για ποτήρια, να ψάχνω για ποτό. Νομίζω πως έχω βαρεθεί να κοιτάω τσιγάρα να φεύγουν, να σβήνουν χωρίς να τα καπνίζω ολόκληρα, νομίζω πως έχω βαρεθεί που ανάβω κάθε ένα τσιγάρο, για να σε δω, κάπου ανάμεσα στους καπνούς, κάπου ανάμεσα σε μένα και στο μπαρ.

Είναι ντροπιαστικό να μην μπορώ να οδηγήσω πια το βράδυ. Είναι ντροπιαστικό να μην μπορώ να βρω τη γαμημένη την πόρτα πια. Είναι ντροπιαστικό να μην μπορώ να σηκωθώ το πρωί, να περιμένω το μεσημέρι, αλλά να μη με γεμίζει ούτε αυτό. Είναι ντροπιαστικό να περιμένω το βράδυ για να βγω, για να πιω, για να γίνω χάλια. Είναι ντροπιαστικό να επαναλαμβάνεται συνεχώς αυτός ο φαύλος κύκλος, κάθε μέρα, ξανά και ξανά.

Δεν είχα ντραπεί ποτέ στη ζωή μου για κάτι, ίσως ήρθε η στιγμή. Αλλά αυτό που δεν αντέχεται είναι η ξεφτίλα μου να σε περιμένω, αυτή η βλακεία που με τυραννά πως θα γυρίσεις, πως θα με κοιτάξεις ξανά και θα μου πεις πως με αγαπάς. Να με φιλήσεις, να με φιλήσεις ακόμα μια φορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θυμάμαι το πρώτο μας φιλί, τότε που γελούσες έντονα και στο έκλεψα. Μετά με φίλησες και εσύ πίσω, και έμεινα εκεί. Το σκέφτομαι συνέχεια αυτό το φιλί.

Θυμάμαι και το τελευταίο μας φιλί. Ίσως το θυμάσαι και εσύ, όπου και αν βρίσκεσαι τώρα. Θυμάμαι που σε πήγα έχοντάς σε στα χέρια μου ως το αμάξι σου, θυμάμαι που γελούσα και σου έκλεβα και πάλι φιλιά, θυμάμαι που σε έβαλα στο αμάξι, θυμάμαι πως μου είπες ότι δε θα αργήσεις. Θυμάμαι το τηλέφωνο, λίγες ώρες μετά, πως «δυστυχώς χτύπησες άσχημα στο δρόμο, πως η κατάστασή σου είναι σοβαρή, πως πρέπει να τρέξω γρήγορα». Έτρεξα. Όπως έτρεξε αυτός που πέρασε το στοπ δεξιά σου, ίσως και πιο γρήγορα από αυτόν. Δεν πρόλαβα.

Και θέλω να πιω ξανά. Θέλω να ανάψω ένα τσιγάρο, να σχηματιστείς ξανά στο σπίτι μας…

Σε παρακαλώ, μωρό μου, εμφανίσου!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κωνσταντίνος Στρουμπάκος

Μου αρέσει να χάνομαι και να με ξαναβρίσκω μέσα από τη ροκ, τα γέλια και τον Μπουκόφσκι. Ηρεμώ με Slipknot, κλαίω πολύ εύκολα, λατρεύω τα θρίλερ και τις μουσικές επιλογές της 10ης εντολής. Γεννήθηκα με νεύρα και έμαθα να μισώ για να αγαπάω περισσότερο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;