Αγάπη είναι και να ξεχνάς

ξεχνάςΠριν λίγες μέρες ή καλύτερα πριν λίγες νύχτες, μερικά λεπτά προτού κοιμηθώ, το μάτι μου έπεσε στη φράση αυτή «αγάπη είναι και να ξεχνάς». Κάτι τόσο απλό και συνάμα τόσο δύσκολο αν δεν αγαπάς πραγματικά. Τι σημαίνει αγαπώ και τι σημαίνει ξεχνώ; Παρόλο που νύσταζα πολύ, η φράση αυτή με έβαλε σε σκέψεις.

Σκεφτόμουν όλα όσα εγώ θεωρούσα σημαντικά να κάνει κάποιος όταν νιώθει πως οι χτύποι της καρδιάς του έχουν όνομα και μορφή και ξέχασα το σημαντικότερο. Όλοι έχουμε κάνει λάθη. Είτε από αμέλεια είτε από αδιαφορία άλλες φορές ακόμα και από υπερβολική αγάπη. Ο καθένας από μας έχει στο μυαλό του το σωστό και το λάθος και πράττει ανάλογα με αυτά. Δεν υπολογίζει τις αξίες των άλλων και είναι λογικό, μα σημασία έχει ο σκοπός με τον οποίο κάνεις κάτι ή το αποτέλεσμα;

Όλες αυτές οι σκέψεις στριφογύριζαν στο μυαλό μου και το μόνο που ήθελα ήταν να επαναφέρω όλες τις εικόνες που έχω από σένα χωρίς τα λάθη όμως. Να γίνουν όλα σωστά αυτή τη φορά. Να γίνουν όλα όπως τα θέλω.
Και τα λοιπά και τα λοιπά. Και ευτυχώς «ξύπνησα» σχετικά γρήγορα από όλες αυτές τις χαζές σκέψεις. Κάθε στιγμή μαζί σου ήταν τόσο μοναδική. Όλα τα λάθη μας έμοιαζαν τόσο σωστά. Όλα από την αρχή έτσι θα τα ζούσα. Με τόση ένταση, τόσο πάθος, τόσα λάθη και τόσα σωστά. Η δική μας υπέροχη ιστορία…

Ξανά η ίδια φράση μπροστά μου. Είχε μείνει ξεχασμένη αφού κλείδωσε το κινητό. «Αγάπη είναι και να ξεχνάς». Πολλά λάθη είναι καταστροφικά για οποιαδήποτε σχέση, μα τι έχει περισσότερη σημασία, να αποχωριστείς τον άνθρωπό σου για τα λάθη του, ή να προσπαθήσεις να τα ξεχάσεις; Ένας πολύ δικός μου άνθρωπος μου είχε πει πως δεν υπάρχει διακόπτης στα συναισθήματα, να πεις τη μια στιγμή τέλος και το επόμενο λεπτό να πάψεις να νιώθεις όπως πριν. 

Έτσι νιώθω πως συμβαίνει και με τις μνήμες. Κάποιες σβήνουν αμέσως και κάποιες θέλουν πολύ χρόνο. Πρώτη φορά ένιωσα να με πλημμυρίζει γαλήνη και αγάπη για σένα. Ήθελα αμέσως να σε πάρω τηλέφωνο και να σου πω όλα αυτά που νιώθω, όλα εκείνα που σκέφτηκα, να ακούσω τη φωνή σου. Μα αν το έκανα θα αναιρούσα αυτό που σκέφτηκα προ λίγου. Όλα θέλουν χρόνο. Για να ξεχάσεις κάποια όχι και τόσο όμορφα πράγματα και να κρατήσεις μόνο τα ωραία είναι αναγκαίο να περάσει καιρός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάθε μέρα η απουσία σου είναι ολοένα και εντονότερη. Κάθε μέρα όσα νιώθω για σένα δυναμώνουν όλο και πιο πολύ. Περιμένω για τη στιγμή που θα έχω ξεχάσει όσα μας πίκραναν και θα θυμάμαι μόνο τα καλά. Είτε αλλάξει κάτι μεταξύ μας είτε όχι χρειάζεται χρόνος. Είμαι διατεθειμένη να το δώσω.
Καλή ζωή έως την επόμενη φορά που θα σε συναντήσω αγάπη μου.

Η φράση-έμπνευση «αγάπη είναι και να ξεχνάς» ανήκει στον συγγραφέα Ραφαήλ Αρετάκη.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αρετη-Ειρηνη Κοβανη

Το όνομά μου Αρετή-Ειρήνη(παρόλο που στο 2ο δεν ακούω ποτέ).Καταγόμενη από την πανέμορφη Λιβαδειά. Φοιτήτρια του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας στην Κέρκυρα! Μεγάλη αγάπη για τη φωτογραφία όπως και για τη λογοτεχνία και την ποίηση. Δεν υπάρχει στιγμή της ημέρας που να μην ακούω μουσική με ιδιαίτερη αδυναμία στην Ελληνική!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;