Η αφανής ηρωϊδα που λέγεται κολλητή

Αν κάποιος αξίζει περισσότερο να αποκαλείται ήρωας, αυτός σίγουρα ο άνθρωπος είναι η κολλητή κάθε κοπέλας. Αχ αυτή η κολλητή τι έχει τραβήξει που άγαλμα θα έπρεπε να της στήσουμε σε μία πλατεία και να την προσκυνάμε. Γιατί με τόσους ρόλους που έχει θα έπρεπε να είναι σούπερ-ήρωας. Κολλητή, αδερφή, μαμά, ψυχολόγος, μακιγιέζ, γιατρός, στυλίστρια, μαγείρισσα και άλλα πολλά που θα πρέπει να χαλάσω σελίδες για να τα αναφέρω.

Η κολλητή σου δεν είναι απλά ένας άνθρωπος κοντινός σου. Είναι οικογένεια ίσως και κάτι παραπάνω από αυτό. Γιατί αν φτάσεις να λατρεύεις άνθρωπο που δεν έχετε το ίδιο αίμα περισσότερο και από την οικογένεια σου δεν μπορώ να φανταστώ κάτι πιο δυνατό. Οικογένεια είναι αυτοί που σε έχουν δεχτεί γι’ αυτό που είσαι. Ακόμα και όταν δεν σας συνδέουν δεσμοί αίματος. Είναι αυτοί που θα κάνουν τα πάντα για να σε δούνε να χαμογελάς και αυτοί που σε αγαπούν χωρίς να τους ενδιαφέρει πως είσαι.

Και αν έχεις έναν τέτοιο φίλο είσαι ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο. Γιατί η φιλία είναι μια ανιδιοτελής αγάπη από έναν άνθρωπο σε έναν άλλον και το αντίστροφο. Δίνεις στην κολλητή σου ότι έχεις και δεν περιμένεις να πάρεις όμως παίρνεις τα πάντα. Παίρνεις κάτι αληθινό. Που πλέον είναι ανύπαρκτο. Κερδίζεις έναν αληθινό άνθρωπο μόνο για σένα. Η κολλητή σου είναι εκείνη που θα σε ακούει με τις ώρες να γκρινιάζεις για τον έρωτα που σε παράτησε ή για τον έρωτα που σε παιδεύει. Και εκείνη πίστεψε με θα τον μισεί περισσότερο από σένα.

Είναι εκείνη που αν σε πληγώσει κάποιος από το γλυκό και χαριτωμένο κοριτσάκι που είναι γίνεται το πιο άγριο αρπακτικό έτοιμο να τον κατασπαράξει. Είναι αυτή που όταν πονάς εσύ εκείνη υποφέρει περισσότερο, γιατί οι ψυχές σας έχουν γίνει ένα. Και δεν θα χωρίσουν ποτέ. Γιατί εκείνη όσα χιλιόμετρα και να σας χωρίζουν θα είναι εκεί να την ξυπνάς τα βράδια με την ακατάπαυστη γκρίνια σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ύμνος στην κολλητή που είναι η αδερφή που δεν είχες ποτέ ή η δεύτερη ή τρίτη αδερφή σου. Ύμνος σε αυτόν τον άνθρωπο που όσο καιρό και αν κάνεις να τον δεις είναι σαν να μην πέρασε ούτε μέρα. Η κολλητή είναι απλά ένας άγγελος. Ένας άγγελος που μας σηκώνει στα πόδια μας, όταν τα φτερά μας ξεχνάνε πως είναι να πετούν. Γιατί τίποτα δεν φαντάζει τρομακτικό, όταν το μοιράζεσαι με εκείνη. Θα την αγαπάς ακόμα και όταν κοροϊδεύεστε μεταξύ σας, όταν λέει ότι σε δέκα λεπτά θα είναι έτοιμη.

Πάρε τη ένα τηλέφωνο και πες της πόσο πολύ την αγαπάς και πόσο σημαντική είναι για σένα. Αξία ανεκτίμητη να της το θυμίζεις που και που. Γιατί έχει και αυτή ζόρια αλλά, όταν πρόκειται για σένα γίνεται θηρίο. Μην ξεχνάς να την αγκαλιάζεις και να της τονίζεις πόσα αξίζει. Γιατί κάποια στιγμή θα βρεθεί κάποιος που θα την κάνει να μην πιστεύει στον εαυτό της. Μην το επιτρέψεις αυτό, γιατί κανείς δεν αξίζει να την κάνει να αισθάνεται λίγη. Να της θυμίζεις ότι είναι ένα διαμάντι και να της σκουπίζεις τα δάκρυα, όταν το χρειάζεται. Να την ακούς και να την προσέχεις, γιατί έχει μόνο εσένα και εσύ μόνο αυτή και αυτό δεν έχουν την τύχη να το έχουν όλοι.

https://www.youtube.com/watch?v=RgKAFK5djSk

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Έφη Λάιου

Είμαι 21 χρονών και σπουδάζω Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχω διαλέξει την κλασική κατεύθυνση. Όμως η αγάπη μου είναι να διαβάζω ο,τι σχετικό με την ψυχολογία και τα παιδιά. Αργότερα σκέφτομαι να κάνω μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;