5 ταινίες και τι μου δίδαξαν για την ζωή

ζωή,ταινίεςΑν ανήκετε και εσείς στην κατηγορία των ανθρώπων που ψάχνουν νόημα και απάντηση για τα βασανιστικά ερωτήματα που η ζωή μας προκαλεί οι παρακάτω ταινίες σίγουρα θα σας αγγίξουν.

 1.Πραγματική αποζημίωση είναι να βλέπεις τον εαυτό σου και τη ζωή μέσα από τα μάτια του άλλου.

Μια από τις πιο ρομαντικές ταινίες είναι αναμφίβολα το «P.S. I love you». Μας δίδαξε πως όσο δύσκολή και αν μπορεί να μοιάζει η ζωή, η πραγματική αγάπη για κάποιον μπορεί να ξεπεράσει την αγάπη για τον ίδιο μας τον εαυτό. Ακόμη και τον ίδιο τον θάνατο.

2.Όταν είσαι νέος είσαι ικανός για όλα. Γίνε ο ήρωας του ευατού σου.

Για εκείνους που η αναζήτηση του εαυτού τους αλλά και η βίωση του πρώτου έρωτα όταν ακόμα είσαι έφηβος συνοδεύεται από τη μαγευτική φωνή του David Bowie. Μιλώ φυσικά για την ταινία « The Perks of being a wallflower»Μας διδάσκει πως οι φίλοι, ο φόβος, η ελπίδα και ο έρωτας είναι βασικά στοιχειά για να νιώσεις έτοιμος για αυτά που θα σου φέρει η ζωή.

3.Στη ζωή  οι λέξεις και οι ιδέες μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. 

Dead Poets Society. Η ταινία αυτή αν και παλιά μας παρουσιάζει τα όνειρα εφήβων που ζουν σε μια εποχή, σε μια κοινωνία που δεν επιτρέπεται να είσαι ονειροπόλος. Σαν την εποχή που ζούμε και εμείς.  Μας διδάσκει την πίστη στα όνειρα μας και ας είναι αυτά ανεξέλεγκτα ρομαντικά.

4.Ευτυχία είναι η απόλυτη αίσθηση γαλήνης όταν έχεις κάνει μια καλή πράξη.

Μια γαλλική περιπλάνηση. Amelie μια ανάπαυλα στον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο, την ίδια τη ζωή. Η ανεμελιά και η αθωότητα μιας κοπέλας που περιβάλλεται από μια τόσο ξεχωριστή αίσθηση ηρεμίας μας διδάσκει πως  οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από λίγη γενναιοδωρία, ή μια ηρωίδα όπως την Amelie, μια πραγματική αλτρουίστρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

5.Πραγματική ισορροπία στη ζωή είναι να μην αφήσουμε κανένα να μας αγαπήσει λιγότερο από όσο εμείς οι ίδιοι αγαπάμε τον εαυτό μας.

Eat,Pray,Love. Η φλογερή καρδία μιας γυναίκας την ωθεί σε κάτι που λίγοι άνθρωποι έχουν το θάρρος να κάνουν, να αναρωτηθεί αν πραγματικά είναι ευτυχισμένη. Όταν η απάντηση είναι όχι κάνει αυτό που όλοι λαχταράμε αλλά λίγοι τολμάμε παρατάει τα πάντα και ταξιδεύει για να βρει το νόημα της δικιάς της ζωής. Μας διδάσκει πως μέσα από τα ταξίδια μπορούμε να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας και να νιώσουμε δυνατοί και ικανοί μετά από μια μεγάλη απογοήτευση.

Κάθε ταινία κρύβει ένα μυστικό δες τη με ανοιχτή ματιά και ακόμη πιο ανοιχτή καρδιά.

 

 

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ίνα Οικονόμη

Μποέμικο και ρομαντικό πνεύμα με αγάπη για τα βιβλία,τα ταξίδια και τις βόλτες στο κέντρο της Αθήνας. Ανεξήγητη αγάπη για την φιλοσοφία. "Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα:πως να ξαναγεννηθείς αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη"-Νίτσε

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;