5 Πράγματα  σύντροφοι στη ζωή μας

Πηγή : Pixabay.com

 

 

5 Πράγματα  σύντροφοι στη ζωή μας

Κάποια αντικείμενα είναι τόσο σημαντικά στην ζωή μας και ας είναι απλά πράγματα, άψυχα χωρίς κάποια ιδιαίτερη ιδιότητα και καμιά φορά χωρίς ιδιαίτερη λειτουργία αλλά η αλήθεια είναι ότι  μας συνοδεύουν σαν καλοί σύντροφοι ζωής. Σύντροφοι σε μια κινούμενη και ολοένα σκληρή πραγματικότητα που όλοι μας φοβόμαστε πως θα εξελιχθεί. Υπάρχουν κάποια αντικείμενα που λίγο πολύ όλοι μας κατέχουμε και είναι τόσο μα τόσο σημαντικά που φοβόμαστε μονάχα στην ιδέα ότι μπορεί να τα χάσουμε. Όπως γίνεται και με τους ανθρώπους άλλωστε, προσέχουμε πως τους φερόμαστε, που τα τοποθετούμε και τι αξία τους δίνουμε. Φυσικά και τα αντικείμενα δεν μπορούν να συγκριθούν με πρόσωπα αλλά δεν είναι αλήθεια ότι πολλές είναι εκείνες οι φορές που κάποια αντικείμενα μας δημιουργούν τόσα πολλά και δυνατά συναισθήματα που ούτε εμείς μπορούμε να αντιληφθούμε την προέλευση τους.

Αρχίζω με εκείνο το φθαρμένο αλλά αγαπημένο τζιν τζάκετ. Το δικό μου είναι ροζ και μου θυμίζει τις όμορφες δροσερές νύχτες του καλοκαιριού και εκείνες τις πρώτες του φθινοπώρου μαζί με εκείνη πάντα τη ζεστή αγκαλιά που γέμιζε με χαρά  και γαλήνη την ψυχή μου. Είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που όταν δεν έχεις διάθεση να φορέσεις τίποτα απλά το  φόρας πάνω από τα ανάλαφρα κοντομάνικα σου και φεύγεις με μια διάθεση φυγής από το σπίτι και από όλα αυτά που σε κυνηγούν. Ένα τζιν τζάκετ λοιπόν σαν σημάδι απελευθέρωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη συνέχεια ένα καλό βιβλίο, μικρό ή μεγάλο, γνωστό ή όχι καμία σημασία δεν έχει. Ανήκει στην κατηγορία των πραγμάτων που μας συντροφεύει στην ζωή μας άπαξ και το διαβάσουμε. Μας αλλάζει το τρόπο σκέψης μας και μας κατευθύνει σε νέους δρόμους σκέψης και αναζήτησης. Ορόσημο και καταφύγιο όταν θέλουμε να κλειστούμε σε μας και να ξανά προγραμματίσουμε την ζωή μας από την αρχή. Επίσης σημαντικό εκείνος ο δίσκος που θέλουμε να βρίσκεται μόνιμα στο στερεοφωνικό μας ή στο αυτοκίνητο μας. Πιστός φίλος και βάλσαμο σε όλα τα προβλήματα που η κάθε μέρα φέρνει μπροστά μας. Η μουσική είναι όπως ένας αλλοπαρμένος αιώνιος έφηβος που τον ερωτεύεσαι για την μαγεία που σου προσφέρει απλόχερα και για τα ταξίδια που σου πάει μη χρειάζοντας τίποτα ως αντάλλαγμα μονάχα να κλείσεις τα μάτια και να αφεθείς. Εκείνος ο δίσκος λοιπόν με όλα αυτά τα τραγούδια που εσύ ο ίδιος έχεις επιλέξει.

Εκείνη η φωτογραφία που εκτύπωσες γιατί ήθελες να την κολλήσεις στον τοίχο σου για να θυμάσαι τα λόγια, το τοπίο, το συναίσθημα, το πρόσωπο, ή απλά την στιγμή. Αυτό είμαστε άλλωστε όλοι μας στιγμές μέσα σε μια αιωνία τρεχούμενη πραγματικότητα. Αυτή η φωτογραφία λοιπόν να σου θυμίζει την αγάπη που ένιωσες το χαμόγελο που σου δημιουργεί κάθε φορά που την κοιτάς, η το δάκρυ που κυλά γιατί όλα έχουν αλλάξει αλλά την θες κρυμμένη κάτω από το μαξιλάρι σου  σαν ασφάλεια για αυτά που έρχονται.

Τελευταίο αλλά μοναδικό για τον καθένα ξεχωριστά. Εκείνο το μενταγιόν που σου χάρισαν και είναι κάτι σαν φυλαχτό, σε προσέχει από τα αναπάντεχα της ζωής και σου δίνει δύναμη να συνεχίσεις. Το τυχερό σου πράγμα, μπορεί να είναι ακόμα και ένα βραχιόλι φτάνει να είναι δοσμένο με αληθινή αγάπη και να θες να το έχεις πάντα πάνω σου σαν να έχεις εκείνον που σου το χάρισε.Η ιδέα της μόνιμης παρουσίας του που θα μας συντροφεύει στις δύσκολες στιγμές.

Όλοι μας έχουμε κλάψει όταν χάσαμε ένα ή κινδυνέψαμε να χάσουμε ένα από τα παραπάνω πράγματα, νιώθοντας σας να χάσαμε ένα κομμάτι από μας, σαν να χάσαμε την ασφάλεια μας. Το άγγιγμα και η ενέργεια κάποιων πραγμάτων είναι τόσο δυνατή σαν γιατρευόμαστε κάθε φορά που τα αντικρίζουμε και μόνο, σαν εκείνη την αγκαλιά που θέλουμε να πέσουμε και να χαθούμε.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ίνα Οικονόμη

Μποέμικο και ρομαντικό πνεύμα με αγάπη για τα βιβλία,τα ταξίδια και τις βόλτες στο κέντρο της Αθήνας. Ανεξήγητη αγάπη για την φιλοσοφία. "Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα:πως να ξαναγεννηθείς αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη"-Νίτσε

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;