Όσα δεν εκτίμησες

hidden-face-wallpaper-1

Ακόμα και εσύ που βρίσκεις λάθη στα πάντα. Ακόμα και εσύ που μελετάς την παραμικρή κίνηση πριν την κάνεις πράξη. Αν κάνεις μια αναδρομή στο μυαλό σου θα βρεις ανθρώπους και κινήσεις που δεν μέτρησες σωστά. Πράγματα που προσπέρασες ή που δεν έδωσες την απαραίτητη σημασία. Ίσως ήσουν εγκλωβισμένος. Ίσως πίστευες πως θα υπάρχουν για πάντα εκεί δίπλα σου. Μεγαλώνουμε πιστεύοντας στο δεδομένο. Ξεκινάμε τη ζωή μας με δεδομένη την αγάπη των ανθρώπων που μας έφεραν στη ζωή. Θεωρούμε δεδομένα τα συναισθήματα των ατόμων που συνδεόμαστε στενά. Μέχρι ένα σημείο όμως!

Έρχεται κάποια στιγμή που πρέπει να ανοίξουμε το μυαλό μας και να παρατηρήσουμε ότι κάποια πράγματα δεν είναι δεδομένα. Να καταλάβουμε πως τίποτα δεν μένει για πάντα αν δεν παλέψουμε. Σου φαίνεται μακρινό και αδύνατο να χάσεις κάποιον που ήταν πάντα εκεί να σε ακούσει, που η αγκαλιά του ήταν μόνιμα ανοιχτή όποτε το χρειάστηκες, που κάθε σου ανησυχία μπορούσε να ηρεμήσει όταν την μοιραζόσουν μαζί του. Και εσύ τι έκανες, έβαλες στη λίστα με τα δεδομένα σου έναν ακόμη άνθρωπο. Αχαριστία στη θέση της ευγνωμοσύνης. Όταν όμως μια μέρα ψάξεις να βρεις αυτόν που δεν μέτρησες σωστά και λείπει μην αντιδράσεις άσχημα! Μην μιλήσεις για προδοσία ούτε για κακία.

Σκέψου τότε πόσο καιρό έμεινε δίπλα σου δίχως να ζητήσει τίποτα. Να νιώθει ικανοποιημένος με ότι σου περίσσευε για να του δώσεις. Μόνο και μόνο για να νιώσεις εσύ καλά. Πήρες την αγάπη, την υπομονή, την συμβουλή, την αγκαλιά και ό,τι άλλο ζήτησες και με το παραπάνω από ότι άξιζες ίσως. Χωρίς μια φορά να ρωτήσεις τον εαυτό σου αν ήσουν εκεί την στιγμή που αυτός σε χρειάστηκε. Τη στιγμή που βρέθηκε σε ανάγκη και έμεινε να αγωνίζεται μόνος.

Μην τους φοβάσαι αυτούς τους ανθρώπους που παίρνουν τον τίτλο του δεδομένου. Η δύναμη που έχουν φαίνεται και κανείς ποτέ δεν θα καταφέρει να την εξαντλήσει. Πονάνε όταν φεύγουν γιατί πήραν αυτό το ρόλο επειδή δεν μπορούσαν να αγαπήσουν λιγότερο. Μα πονάει διπλά αυτός που τους χάνει, όταν αργά η γρήγορα το συνειδητοποιήσει. Να ξέρεις όμως πως την ώρα που εσύ θα φτάσεις να τους αναζητήσεις θα έχουν χτίσει μια νέα αρχή και κάποιοι άλλοι θα είναι ευτυχισμένοι κοντά τους..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτοί ίσως ξέρουν να εκτιμάνε!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Τζενη Γεωργοπούλου

Είμαι 22 χρονών και ζώ στην Πάτρα. Αγαπώ το διάβασμα και ότι άλλο βοηθάει το μυαλό μου να εξελιχθεί.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;