Λίγο συμφέρον ακόμη

 

w2sugoz

Συμφεροντολόγοι. Η καλύτερη μου! Είναι αυτος ο άνθρωπος που σε περνάει για χαζό κι εσύ από ευγένεια και μόνο τον επιβεβαιώνεις πανηγυρικά. Σε παίρνει τηλέφωνο όποτε θυμηθεί για να μιλήσετε – βασικά ξέχνα το. Μόνος του μιλάει, εσύ απλά ακούς. Στο δρόμο όταν σε πετύχει θα κάνει ότι δεν θυμάται το όνομα σου γιατί είναι και πολύ busy, ξέρεις τώρα, ενώ την προηγούμενη βδομάδα σε εκλιπαρούσε για σημειώσεις στη σχολή. Θα πάρει μονότερμα τον καθηγητή μπας και τσεπώσει κανέναν βαθμό ενώ οι επισκέψεις στο γραφείο του για δήθεν απορίες θα γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Στο μάθημα σαφώς και θα κάτσει με τα «φυτουκλάκια» στην προσπάθεια του να ανεβάσει το image του, ενώ κατά βάθος τους κράζει πατόκορφα. Κι αν σε πετύχει σε κάποιο κατάμεστο μαγαζί, φυσικά και θα σε πλησιάσει για να καρπωθεί από το τραπέζι σου που εσύ για χάρη του έταξες belvedere , μέχρι που στο τέλος της βραδιάς θα σε έχει εκτοπίσει χιλιόμετρα και πιθανότατα να σου έχει φάει και την γκόμενα. Για την αγαπημένη υποκατηγορία του τζαμπατζή θα μιλήσω άλλη φορά γιατί είναι μεγάλο κεφάλαιο.

people-6

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι ο συμφεροντολόγος άνθρωπος συνήθως πετυχαίνει τον σκοπό του. Ναι, ναι! Θα περάσει το μάθημα, ενώ εσύ που τον βοήθησες κόπηκες, θα βγαίνει με τους φίλους σου και δεν θα σε προσκαλεί, θα ρουφήξει ότι έχεις και δεν έχεις να του προσφέρεις και γενικά θα περνάει καλά. Την άλλη μέρα δεν με ξέρεις δεν σε ξέρω. Κι εσύ ως φιλότιμος άνθρωπος που είσαι θα κάθεσαι και θα στεναχωριέσαι για τον τρόπο που σου συμπεριφέρθηκε. Η ρομαντική σου πλευρά μάλιστα θα ελπίζει κάπου, κάποτε σε μια αλλαγή.

peweng

Δεν θέλω να φέρνω bad vibes, αλλά από την εμπειρία μου πιστεύω ότι δύσκολα αυτή η πάστα ανθρώπου αλλάζει. Είναι καταδικασμένοι να ζούνε μέσα στο ψέμα και το συμφέρον. Μπορείς άλλωστε να τους ξεχωρίσεις από τον τρόπο που συμπεριφέρονται σε άτομα που δεν έχουν τίποτα να τους προσφέρουν. Μην είσαι ένα ακόμη τίποτα.

Με το να τους υπομένεις τους επιβεβαιώνεις την ουκ ολίγη αυτοπεποίθηση που τους διακατέχει, κι εσένα απλώς σε περνάνε για τον χαζό που τους έκανε την εξυπηρέτηση. Αυτό θέλεις; H μήπως θα ήταν καλύτερο να βοηθήσεις άτομα που εκτιμούν λίγο περισσότερο την προσπάθεια σου; Σκέψου το. Μπορεί να είναι δύσκολο ειδικά αν τα άτομα αυτά είναι χρόνια στη ζωή σου, αλλά είναι αναγκαίο για την ψυχική σου ηρεμία. Kαλώς ή κακώς δεν πρέπει να ξεχνάς εκείνους που σε βοήθησαν στα δύσκολα αλλά κι εκείνους που σε έφεραν στα δύσκολα.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Λινού Διαλεχτή

"Time present and time past are both perhaps present in time future,and time future contained in time past.If all time is eternally present,all time is unredeemable.What might have been is an abstraction remaining a perpetual possibility only in a world of speculation.What might have been and what has been point to one end, which is always present. Footfalls echo in the memory, down the passage which we did not take, towards the door we never opened.."

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;