Το θέμα των Γερμανικών Αποζημιώσεων θεωρείται Λήξαν.

germany_greece_flags-thumb-large

Μετά τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σχετικά με το θέμα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων ρωτήθηκε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζαίμπερτ επαναλαμβάνοντας στην ουσία την πάγια γερμανική θέση ότι το θέμα έχει ρυθμιστεί οριστικά σε νομικό και πολιτικό επίπεδο και θεωρείται λήξαν.

Ο πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε πως το θέμα δεν έχει κλείσει και η υπόθεση δεν θα μείνει στα συρτάρια. Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων δεν είναι επικοινωνιακό αλλά ένα ανοιχτό θέμα. Είναι θέμα τιμής για την Ελλάδα και δεν αφορά μια αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Γερμανία αλλά αφορά και τον ίδιο τον Γερμανικό λαό. Αφορά συνολικά τους ευρωπαϊκούς λαούς που αντιστάθηκαν απέναντι στο ναζισμό, προσθέτοντας ότι οι επόμενες κινήσεις θα γίνουν όποτε κριθεί ότι είναι η κατάλληλη στιγμή.

Ας πει κάποιος στην Κυβέρνηση και στους εκπροσώπους μας στην ελληνική Βουλή, να πάψουν να ζητούν το Κατοχικό Δάνειο και τις αποζημιώσεις από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο γιατί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραψε το 1953 την Συμφωνία του Λονδίνου σχετικά με τα χρέη της Γερμανίας, όπου η συγκεκριμένη συμφωνία απαλλάσσει τη Γερμανία από κάθε λογής αποζημιώσεων και επανορθώσεων. Ας σταματήσουν να το κάνουν λέγοντας τα στερεότυπα πως «ο Ελληνικός λαός δεν ξεχνάει την ιστορία του» προκειμένου να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, ρίχνοντάς μας στάχτη στα μάτια. Να πάψουν να λένε πως είναι θέμα τιμής. Ο Ελληνικός λαός δεν έχει ιδέα από ιστορία και από τις συμφωνίες που έχουν γίνει εις βάρος του. Να σταματήσουν να δίνουν ψεύτικες υποσχέσεις και ελπίδα για κάτι που δεν πρόκειται να γίνει ποτέ και να καίνε διάφορους τρόπους απαίτησης για την ελάφρυνση και διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους.

Διαβάστε επίσης  Πυρηνικά και διπλωματία
Advertisements
Ad 14

Ας αφήσουν τις διάφορες κινήσεις και εξαγγελίες πυροτεχνήματα εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και να κοιτάξουν πως να περισώσουν τα ασυμμάζευτα γιατί η γειτονική χώρα ανεβαίνει δυναμικά και εμείς δεν έχουμε τίποτα απλά βρισκόμαστε βουτηγμένοι στην αδιαφορία, στην ανέχεια και στην άτακτη υποχώρηση.

Ο Χαρίλαος γεννήθηκε στο Βόλο στις 20 Αυγούστου του 1992 και είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής. Πέραν από την ενασχόλησή του με την Μουσική, του αρέσει να γράφει για θέματα επικαιρότητας, πολιτικής και ιστορικής προέλευσης αλλά να σχολιάζει και την κοινωνία. Η κοινωνία αν αλλάξει αλλάζουν τα πάντα. Οι πολίτες της χώρας αυτής είναι καλό να μάθουν την ιστορία γιατί ο άνθρωπος όταν γνωρίζει το παρελθόν του ξέρει το χθες, το σήμερα αλλά και το αύριο. "Ξύπνα λαέ και άκου του παρελθόντος τη βουή, μιμήσου και πράξε σαν τους προγόνους σου. Υπερασπίσου την ελευθερία και τα δικαιώματά σου"

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ηλιακή  έκλειψη μύθοι και δοξασίες

Είναι ευρύτατα διαδεδομένη η άποψη ότι η ηλιακή έκλειψη ήταν
Αρχαίες Οινιάδες

Οινιάδες: μια αρχαία πολιτεία στις εκβολές του Αχελώου

Οινιάδες: μια αρχαία πολιτεία στις εκβολές του Αχελώου Πηγή:skai.gr Οι Οινιάδες ήταν