Το άγνωστο Μαράθι των Δωδεκανήσων

SHARE

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που αν τη χαρακτηρίζει ένα χρώμα, αυτό είναι το γαλάζιο. Ο λόγος είναι οι πανέμορφες παραλίες και τα νησιά της, που κάθε χρόνο προσελκύουν αναρίθμητους τουρίστες. Η Ελλάδα είναι μητέρα περίπου 6.000 νησιών, νησίδων και βραχονησίδων, ενώ οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουν περίπου το 1/100 αυτών. Υπάρχει λοιπόν ένα μικρό νησί του Αιγαίου, για το οποίο θα μιλήσουμε στο άρθρο αυτό, που μάλλον το όνομά του μας ξενίζει. Είναι το Μαράθι (ή Μάραθος) που κρύβεται κάπου ανάμεσα στα πιο γνωστά νησιά της Δωδεκανήσου.

Γνωρίζοντας το Μαράθι

Το μικρό άγνωστο Μαράθι, λοιπόν, είναι από τα πιο αραιοκατοικημένα νησιά σε όλη τη Δωδεκάνησο. Αυτό σημαίνει πως υπάρχουν νησιά με ακόμη λιγότερους ή κανέναν κάτοικο. Το Μαράθι ανήκει στο σύμπλεγμα των Αρκείων κι έχει έκταση μόλις 355 στρέμματα. Ως κέντρο του Μαραθίου θεωρείται το σημείο στο οποίο βρίσκεται ο οικισμός με τους 12 κατοίκους. Το απίστευτο είναι πως ο αριθμός των κατοίκων του μειώνεται κατά πολύ τον χειμώνα, φτάνοντας μόλις τους 3. Οι τρεις αυτοί εναπομείναντες αδελφοί είναι -μαζί με τους υπόλοιπους 9- μέλη της οικογένειας Αιμιλιανού, η οποία έφτασε στο νησί το 1977. Από τότε, η οικογένεια αυτή δεν εγκαταλείπει το νησί και δίδει το στίγμα της στο άγνωστο αυτό σημείο της Ελλάδας.

Τι υπάρχει στο νησί

Το Μαράθι είναι ένα πολύ απλό νησί, όπως θα συμπέραινε κανείς από το μέγεθος και τον πληθυσμό του. Οι δρόμοι και τα καταστήματα είναι ανύπαρκτα. Υπάρχει μόνο μια παραλία, δυο ταβέρνες και μερικά ενοικιαζόμενα δωμάτια της οικογένειας Αιμιλιανού, που υποδέχονται τους λιγοστούς τουρίστες που επισκέπτονται το νησί το καλοκαίρι.

Θέα από τα δωμάτια

Πηγές:

Advertisement

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG