Τζάκι Τσαν: Και κασκαντέρ και πρωταγωνιστής

Τζάκι Τσαν
Πηγή εικόνας: www.newsit.gr.

Ο Τζάκι Τσαν είναι Κινέζος ηθοποιός από το Χονγκ Κονγκ. Ξεκίνησε ως κασκαντέρ σε ταινίες του Μπρους Λι κι έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος Ασιάτης ηθοποιός. Σήμερα θεωρείται ο καλύτερος ίσως αστέρας των ταινιών πολεμικών τεχνών. Ακόμα και τώρα, γυρίζει μόνος τους τις δύσκολες σκηνές χωρίς κασκαντέρ. Αυτό όμως δεν τον σταμάτησε από να θέλει πάντα το τελειότερο αποτέλεσμα στην δουλειά του και να προσπαθεί συνέχεια μέχρι να το πετύχει.


Η μυστηριώδης οικογένεια του Τζάκι Τσαν

Ο πατέρας του Τζάκι Τσαν, Τσαρλς, ήταν κατάσκοπος της κινεζικής κυβέρνησης. Πριν φύγει για την Σαγκάη, είχε δύο γιους, που εγκαταλείπει. Γνωρίστηκε με την Λι Λι, η οποία έμελλε να γίνει η μελλοντική σύζυγός του και μητέρα του Τζάκι, όταν την συνέλαβε για εμπόριο οπίου. Εκείνη την ημέρα, η κοπέλα φορούσε ένα μπλε λουλούδι στα μαλλιά της, που σήμαινε τον θάνατο του συζύγου και των παιδιών. Όταν το είδε ο Τσαρλς την άφησε να φύγει και της έδωσε πίσω το όπιο. Μετά από αυτό η Λι Λι σταμάτησε το εμπόριο κι ασχολήθηκε με τον τζόγο, αποκτώντας μεγάλη φήμη σε όλη την Σαγκάη.

Τζάκι Τσαν
Πηγή εικόνας: freesunday.gr | Ο μικρός Τζάκι Τσαν με τους γονείς του.

Η γέννηση του Τζάκι Τσαν

Το 1949, ο Τσαρλς Τσαν έφυγε για το Χονγκ Κονγκ, για να γλιτώσει από το κομμουνιστικό καθεστώς του Μάο Τσε Τουνγκ. Δύο χρόνια μετά πήγε και η Λι Λι, εγκαταλείποντας τις δυο κόρες τις στην γιαγιά τους. Ήταν κάτι συνηθισμένο τότε οι γονείς να αφήνουν τα παιδιά τους για να βρουν δουλειά σε άλλες περιοχές, με την υπόσχεση της οικονομικής συντήρησης εξ αποστάσεως. Οι Τσαν όμως δεν κράτησαν καμιά επαφή με τα παιδιά τους. Ο Τσαρλς μάλιστα ξαναείδε τους γιους του το 1985, χωρίς να γνωρίζει μέχρι τότε αν ζούσαν.

Τζάκι Τσαν
Πηγή εικόνας: co.pinterest.com | Ο Τζάκι Τσαν σε βρεφική ηλικία.

Στις 7 Απριλίου 1954, το ζευγάρι απέκτησε έναν γιο, που ονόμασε Κονγκ-Σανγκ Τσαν, δηλαδή «Ο Τσαν που γεννήθηκε στο Χονγκ Κονγκ». Τότε εργαζόταν για τον Γάλλο πρόξενο στο Χονγκ Κονγκ. Ήταν όμως τόσο φτωχοί, που αρχικά σκέφτηκαν σοβαρά την πρόταση της νοσοκόμας να πουλήσουν το νεογέννητο για 26 δολάρια. Τελικά όμως την απέρριψαν.


Τα σχολικά χρόνια

Ο Τζάκι Τσαν ήταν ένα πολύ ενεργητικό παιδί. Ταυτόχρονα όμως ήταν και δειλός, βιώνοντας bulling σχεδόν καθημερινά. Δεν έκανε όμως καμιά προσπάθεια να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Όταν όμως ένα άλλο παιδί βρέθηκε στην ίδια θέση, ύψωσε το ανάστημά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο σχολείο ήταν πολύ κακός μαθητής, αδυνατώντας να περάσει ακόμα και την πρώτη τάξη του σχολείου, με αποτέλεσμα να φάει πολύ ξύλο από τους γονείς του. Στα 6 του χρόνια, ο πατέρας του αποφασίζει να τον στείλει τρόφιμο στην Ακαδημία της «Όπερας του Πεκίνου», ενώ εκείνος και η σύζυγός του μετανάστευσαν στην Καμπέρα της Αυστραλίας, όπου θα εργαζόταν ως επικεφαλής μάγειρας της αμερικανικής πρεσβείας.

Η «Όπερα του Πεκίνου» ήταν ένα πολύ αυστηρό σχολείο με απαιτητικό πρόγραμμα σπουδών, που περιλάμβανε μουσική, χορό, ακροβατικά, ηθοποιία και παραδοσιακές πολεμικές τέχνες. Οι συνθήκες φοίτησης συγκρίνονται μόνο με αντίστοιχες άλλων κομμουνιστικών καθεστώτων. Οι προπονήσεις διαρκούσαν καθημερινά μέχρι και 18 ώρες, πιέζοντας τα παιδιά, ακόμα και τους καλούς μαθητές, μέχρι και με σωματική βία, για να έχουν υψηλές αποδόσεις. Τα μαθήματα περιστρέφονταν κυρίως γύρω από το χώρο του θεάματος, αφιερώνοντας ελάχιστο χρόνο στα τυπικά μαθήματα, όπως γραφή και ανάγνωση. Έτσι, ο Τζάκι Τσαν, ακόμη και σήμερα, μιλάει 7 γλώσσες αλλά δυσκολεύεται να γράψει στην μητρική του γλώσσα.


Η ζωή μετά την σχολή και τα πρώτα καλλιτεχνικά βήματα

Ο Τζάκι Τσαν ξεκίνησε να εμφανίζεται στον κινηματογράφο από την ηλικία των 8 ετών. Ως ενήλικος, η πρώτη του ταινία ήταν «Οι Ματωμένες Γροθιές του Καράτε», ως ένας από τους κασκαντέρ του Μπρους Λι για τις σκηνές μάχης.

Όταν το 1973, ο Μπρους Λι πέθανε, ο δρόμος για νέους ηθοποιούς – κασκαντέρ άνοιξε. Ο Τζάκι Τσαν ήταν πρώτος στην λίστα. Όσες όμως ταινίες γύρισε, προσπαθώντας να μοιάσει στον Μπρους Λι, απέτυχαν παταγωδώς.

Τζάκι Τσαν
Πηγή εικόνας: www.i-diadromi.gr.

Μετά από αυτές τις αποτυχίες, ο Τζάκι Τσαν αποτραβήχτηκε από την δημοσιότητα. Το 1976, σε ηλικία 22 ετών, έφυγε από το Χονγκ Κονγκ για την Καμπέρα της Αυστραλίας, όπου ενώθηκε με τους γονείς του. Ξεκίνησε να δουλεύει εκεί ως οικοδόμος κοντά στον Τζακ, ένα μεγάλο και καλό οικοδόμο, που τον πήρε υπό την προστασία του. Αυτός είναι που του έδωσε και το παρατσούκλι «Little Jack», το οποίο ο νεαρός αργότερα έκανε Τζάκι. Παρότι είχε εγκαταλείψει τον χώρο, ο Τζάκι Τσαν δεν έπαψε να ονειρεύεται την μεγάλη οθόνη.

Τζάκι Τσαν
Πηγή εικόνας: gr.pinterest.com.

Ο Τζάκι Τσαν εκείνη την περίοδο είχε ασχοληθεί και με το τραγούδι κυκλοφορώντας έναν δίσκο, ο οποίος μάλιστα έγινε πλατινένιος.


Οι κακές παρέες

Η ζωή του Τζάκι Τσαν μετά την σχολή ήταν αρκετά δύσκολη. Δεν ήταν συνηθισμένος να έχει τόση ελευθερία και δεν άργησε να αρχίσει να συχνάζει σε κακόφημα μέρη, μαζί με μέλη συμμοριών. Ο ίδιος απέφευγε να συμμετέχει σε εγκληματικές δραστηριότητες και δεν έκανε ποτέ χρήση ναρκωτικών. Συχνά όμως έμπλεκε σε καβγάδες.

Μια φορά, μετά από καβγά, παρατήρησε ότι το χέρι του είχε αίματα και εξείχε ένα κόκαλο. Θεώρησε ότι είχε σπάσει κάποιο δάχτυλο και πίεσε το κομμάτι για να μπει στην θέση του, χωρίς επιτυχία. Μετά από ώρα κατάλαβε ότι αυτό που εξείχε δεν ήταν κόκαλο δικό του αλλά το δόντι του αντιπάλου του που είχε κολλήσει στο χέρι του μετά από μια γροθιά.


Η επιστροφή στον κινηματογράφο

Η αγάπη του κοινού για τον Τζάκι Τσαν μεγάλωνε από τότε που έβαλε το χιούμορ στις ταινίες του. Στα τέλη της δεκαετίας ’70 προβλήθηκαν οι ταινίες «Το Φίδι στα Νύχια του Αετού» και «Γυαλιά Καρφιά στην Άπω Ανατολή», κάνοντάς τον πασίγνωστο στο Χονγκ Κονγκ. Μέσα σε 2 χρόνια έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός της Ασίας.

Το όνειρο του Τζάκι Τσαν για τον κινηματογράφο είχε γίνει πια πραγματικότητα. Στα επόμενα 10 χρόνια δοκίμασε τις ικανότητές του και με τη σκηνοθεσία, εξέλιξε τις κινηματογραφικές σκηνές μάχης και γύρισε κάποιες αγγλόφωνες ταινίες, οι οποίες άρχισαν να προβάλλονται και στο Χόλυγουντ.

Δεν μπορούσε όμως να χαρεί την επιτυχία του, καθώς σε αυτά τα χρόνια, παλιοί γνωστοί του από τους κακόφημους δρόμους, άρχισαν να του ζητάνε μερίδιο από τα κέρδη και τις μεγάλες τραπεζικές του καταθέσεις. Και ήταν τόσο μεγάλες οι πιέσεις, που κατέληξε να κυκλοφορεί οπλισμένος και να έχει μάτια και στην πλάτη.

Από την δύσκολη θέση θα τον βγάλει το Χόλυγουντ, όπου οι ταινίες του άρχισαν να πηγαίνουν απρόσμενα καλά, παρά την προβολή σε περιορισμένες αίθουσες.


Ο Τζάκι Τσαν στο Χόλυγουντ

Ωστόσο, δεν ήταν εύκολη η καθιέρωση του Τζάκι Τσαν στο Χόλυγουντ. Η ταινία που τον βοήθησε είναι οι «Αλεξίσφαιροι Ντετέκτιβ» το 1995. Κατάφερε να γίνει γνωστός και αποδεκτός στο ευρύ κοινό, πέρα από τους θαυμαστές του είδους. Από τότε και μετά ο Τζάκι Τσαν συνέχισε να εργάζεται σκληρά και να αποκτά πλέον και εμπορική επιτυχία πέρα από κάθε προηγούμενο.

Ο ίδιος έχει παίξει σε πάρα πολλές ταινίες. Κάποιες από τις οποίες είναι το «The Karate Kid», όπου παίζει το δάσκαλο ενός παιδιού, που ενσαρκώνει ο νεαρός Τζέιντεν Σμιθ, γιος του ηθοποιού Γουίλ Σμιθ, και το «Chinese Zodiac», όπου ο Τζάκι Τσαν υποδύεται έναν μισθοφόρο, που ψάχνει να βρει τα γλυπτά που εκλάπησαν από το Αρχαίο Θερινό Ανάκτορο στο Πεκίνο. Έχουν γυριστεί επίσης άλλες δύο ταινίες «Αλεξίσφαιροι Ντετέκτιβ».


Τζάκι Τσαν, ο τελειομανής

Ο Τζάκι Τσαν αγαπάει πολύ την δουλειά του και θέλει να έχει πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα. Για να το πετύχει, μερικές φορές φτάνει σε υπερβολικά όρια.

Το 1982, πρωταγωνιστούσε και σκηνοθετούσε την ταινία «Το Μεγάλο Τσακάλι». Στην πρώτη σκηνή ο Τζάκι Τσαν, μαζί με άλλους κασκαντέρ, παίζουν «jianzi», ένα παραδοσιακό παιχνίδι της Κίνας, όμοιο του ποδοσφαίρου. Ενώ οι υπόλοιποι κασκαντέρ είχαν να κάνουν διάφορα ακροβατικά, ο Τζάκι Τσαν έπρεπε μόνο να κλωτσήσει τη μπάλα.

Η συγκεκριμένη σκηνή γυρίστηκε 2900 φορές, πριν το αποτέλεσμα ικανοποιήσει τον σκηνοθέτη Τζάκι Τσαν. Αργότερα δήλωσε:

«Θα κινηματογραφήσω την κίνηση μέχρι να γίνει όπως ακριβώς τη θέλω. Έτσι θα ξέρω ότι οι θαυμαστές μου θα ικανοποιηθούν».


Ο Τζάκι Τσαν κερδίζει Όσκαρ

Το 2016, μετά από σπουδαία κινηματογραφική πορεία και μέσα από ταινίες που τον ανέδειξαν τον μεγαλύτερο σταρ ταινιών πολεμικών τεχνών, ο Τζάκι Τσαν τιμήθηκε από την Ακαδημία Κινηματογράφου με βραβείο Όσκαρ για τα εξαιρετικά του επιτεύγματα.

Τζάκι Τσαν
Πηγή εικόνας: www.thepressroom.gr.

Μετά τον πρόλογο του Τομ Χανκς και την παρουσίαση του Σιλβέστερ Σταλόνε, ο Τζάκι Τσαν συγκινημένος παρέλαβε το αγαλματάκι, λέγοντας ότι ήταν ένα όνειρο ζωής. Αποκάλυψε μάλιστα πως, όταν 23 χρόνια, είχε επισκεφτεί το σπίτι του Σταλόνε και άγγιζε, φιλώντας τα αγαλματίδια του συναδέλφου του. Είπε:

«Είπα στον εαυτό μου ότι θέλω οπωσδήποτε ένα δικό μου. Μετά από 56 χρόνια στη βιομηχανία του θεάματος, 200 ταινίες μετά και τόσα πολλά κόκαλα σπασμένα επιτέλους είναι δικό μου».

Ο Τζάκι Τσαν έχει κερδίσει συνολικά 28 βραβεία, ενώ έχει υποψηφιότητες για 34, σε διάφορα φεστιβάλ. Περισσότερες από 10 φορές έχει βραβευτεί με το βραβείο του καλύτερου ηθοποιού, κερδίζοντας επίσης και το βραβείο της καλύτερης ταινίας.


Γιατί κανείς δεν ασφαλίζει τον Τζάκι Τσαν;

Ο Τζάκι Τσαν συνηθίζει να γυρίζει μόνος τις επικίνδυνες σκηνές του. Πολλές φορές μάλιστα έχει τραυματιστεί και έχει κινδυνέψει η ζωή του. Τρεις φορές έσπασε την μύτη του και ακόμα περισσότερες τα χέρια του. Τα γόνατά του έχουν τραυματίσει τόσες φορές, που πια δεν μπορεί να τρέξει κανονικά και συνήθως σε αυτές τις σκηνές τον αντικαθιστά κάποιος κασκαντέρ. Έχει εξαρθρώσει και τους δυο ώμους του, έχει σπάσει τον θώρακά του, την λεκάνη του και έχει κοντέψει να λιώσει τα κόκαλα των μηρών του.

Παρά τους τραυματισμούς του όμως δεν θέλει να καθυστερούν τα γυρίσματα εξαιτίας του. Μια φορά, φόρεσε μια κάλτσα βαμμένη στο χρώμα των αθλητικών του παπουτσιών, πάνω από τον γύψο που είχε λόγω του σπασμένου αστραγάλου του, έτσι ώστε να μπορέσει να συνεχίσει το γύρισμα.

Το 1986, ο Τζάκι Τσαν γύριζε την ταινία «Τζάκι Τσαν – Ο Κεραυνός του Θεού». Σε μια σκηνή έπρεπε να πηδήξει από έναν τοίχο στο κλαδί ενός δέντρου. Στην δεύτερη προσπάθειά δεν τα κατάφερε, πέφτοντας από ύψος 12 μέτρων πάνω σε βράχια. Το αποτέλεσμα ήταν να ραγίσει το κρανίο του και ένα κομμάτι από το κόκαλο τρύπησε τον εγκέφαλό του, προκαλώντας εσωτερική αιμορραγία. Ευτυχώς όμως εγχειρίστηκε αμέσως. Από το ατύχημα αυτό απέκτησε έναν μεταλλικό δίσκο στο κρανίο, που κλείνει την τρύπα, ενώ έχει χάσει μέρος της ακοής του από το δεξί αυτί.

Στο γύρισμα της πιο επικίνδυνης σκηνή της ζωής του, για την ταινία του 1998 «Αν Θυμηθείς… Πέθανες», δεν έπαθε το παραμικρό. Αυτό που έπρεπε να κάνει ήταν να γλιστρήσει από το κτίριο Willemswerf στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας μέχρι κάτω, στο έδαφος. Το κτίριο έχει ένα πλαγιαστό τοίχωμα και ο Τζάκι Τσαν έπρεπε να κάνει τσουλήθρα σε αυτό. Παρόλο που φοβόταν πολύ και ανέβαλε το γύρισμα της σκηνής επί δύο εβδομάδες, τελικά η σκηνή γυρίστηκε με επιτυχία.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό συνέβη στα γυρίσματα της ταινίας «Vanguard». Η σκηνή περιλάμβανε ένα jet ski, όταν για ανεξήγητο λόγο ο Τζάκι Τσαν παγιδεύτηκε σε ένα βράχο κάτω από το νερό και λίγο έλειψε να πνιγεί, αφού ξέμεινε από οξυγόνο. Ευτυχώς όμως το συνεργείο τον απεγκλώβισε γρήγορα. Η συνειδητοποίηση του τι θα μπορούσε να του έχει συμβεί ήρθε αργότερα, όταν ξαφνικά στο μπάνιο του σπιτιού του άρχισε να τρέμει.

Ίσως όλα αυτά να αποτελούν τον λόγο για τον οποίο καμιά ασφαλιστική εταιρία δεν δέχεται να ασφαλίσει τον Τζάκι Τσαν αλλά ούτε και το συνεργείο των κασκαντέρ του.


Ο σχεδιαστής Τζάκι Τσαν

Δεν είναι παράξενο για τους διάσημους να αποφασίζουν να ασχοληθούν με τον χώρο της μόδας. Έτσι, και ο Τζάκι Τσαν αποφάσισε να συνεργαστεί με το brand «activewear Li-Ning». Στις 18 Ιανουαρίου 2020, προγραμματίστηκε το λανσάρισμα της πρώτης του συλλογής στο Παρίσι, σε μια επίδειξη στο Κέντρο Πομπιντού. Η συλλογή ονομάζεται «Li-Ning x Jackie Chan».

 

Τζάκι Τσαν
Πηγή εικόνας: jenny.gr.

Αν και η πρώτη παρουσία της ήταν στην Ευρώπη, η συλλογή θα διατίθεται στην Κίνα, με αφορμή και την 30η επέτειο του brand. Ο ιδρυτής του και πρωταθλητής γυμναστικής Li-Ning δήλωσε ότι ο Τζάκι Τσαν δεν έδωσε μόνο το όνομά του στην συλλογή. Συμμετείχε σημαντικά και στην δημιουργική διαδικασία, προσθέτοντας την εμπειρία του από το kung fu.


Η προσωπική ζωή του Τζάκι Τσαν

Ο Τζάκι Τσαν το 1982 παντρεύτηκε την ταϊβανέζα ηθοποιό, Λιν Φενγκ – Γιάο. Το 1982 ήταν και η χρονιά που γεννήθηκε ο γιος τους, Τζέισι Τσαν. Οι σχέσεις πατέρα και γιου δεν είναι οι καλύτερες. Το 2015, ο Τζάκι Τσαν είχε δηλώσει ντροπή για τον γιο του, που είχε καταδικαστεί σε εξάμηνη φυλάκιση στην Κίνα, λόγω παρανομιών σχετικών με ναρκωτικά.

Στις 19 Νοεμβρίου 1999, γεννήθηκε η κόρη του Τζάκι Τσαν, από την εξωσυζυγική του σχέση με το πρώην μοντέλο και Μις Ασία 1990, Ελέην Εντζί. Για την σχέση του με την μητέρα της κόρης του είπε πως ήταν ένα λάθος και λάθη κάνουν όλοι οι άνθρωποι. Η Ελέην αποφάσισε να μεγαλώσει μόνη την κόρη της, που ονόμασε Έτα Εντζί Κοκ Λαμ. Η Έτα δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με τον πατέρα της. Είναι αποξενωμένη και χαράσσει την δική της πορεία. Στα 19 της ανακοίνωσε μέσω Instagram ότι παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς της, την 31χρονη Καναδή Άντι Ότομ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Έτα δήλωσε ότι έμεινε άστεγη, για να ξεφύγει από τους ομοφοβικούς γονείς της. Άλλα μέσα αναφέρουν ότι ο Τζάκι Τσαν δεν είχε ποτέ πρόβλημα με τις σεξουαλικές επιλογές της κόρης του, ωστόσο δεν είχε και ποτέ επαφή μαζί της.


«Νever Grow Up»

Το 2015 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην κινεζική γλώσσα η αυτοβιογραφία του Τζάκι Τσαν με τίτλο «Ποτέ μην μεγαλώσεις» («Νever Grow Up»). Μερικά χρόνια μετά, κυκλοφόρησε και στα αγγλικά και μάλιστα μια εβδομάδα μετά από την αναγγελία του γάμου της κόρης του και λίγους μήνες αφότου εκείνη είχε δηλώσει ότι είχε μείνει άστεγη λόγω της ομοφοβικής στάσης των γονιών της. Ο Τζάκι Τσαν πάντως δεν απάντησε ποτέ σε αυτές τις δηλώσεις και ούτε αναφέρει πουθενά στο βιβλίο το όνομα της κόρης του.

Τζάκι Τσαν
Πηγή εικόνας: el.wikipedia.org.

Μέσα όμως σε αυτή την αυτοβιογραφία θα δούμε τον Τζάκι Τσαν να παραδέχεται τα σοβαρά προβλήματά του με το αλκοόλ. Μια φορά μάλιστα, όπως εξομολογείται, είχε εκσφενδονίσει τον μικρό τότε γιο του στην άλλη άκρη του δωματίου, έχοντας πάθει μια κρίση οργής εξαιτίας του αλκοόλ. Στο ίδιο βιβλίο παραδέχεται και τις συχνές του επισκέψεις σε πόρνες πολυτελείας κατά τα πρώτα χρόνια της δόξας του. Εκείνη η περίοδος της ζωή του οριζόταν από ποτά, τζόγο, πόρνες και σπατάλες. Όπως λέει και ο ίδιος, η φήμη που απέκτησε του αναστάτωσε την ζωή.


Ακολουθεί video με 10 από τις πιο επικίνδυνες σκηνές του Τζάκι Τσαν και τα αποτελέσματά τους πάνω του.


Για το άρθρο χρησιμοποιήθηκαν πληροφορίες από:

  • Τζάκι Τσαν, Ανακτήθηκε από: el.wikipedia.org/ Τελευταία πρόσβαση: 19/3/21.
  • Οι γονείς του Τσάκι Τσαν παρά λίγο να τον πουλήσουν για 26 δολλάρια. Είχε πατέρα κατάσκοπο και 4 αδέλφια που δεν είδε ποτέ. Έμαθε τα ακροβατικά σε σχολή Όπερας, Ανακτήθηκε από: www.mixanitouxronou.gr/ Τελευταία πρόσβαση: 19/3/21.
  • Τζάκι Τσαν (Jackie Chan), Ανακτήθηκε από: www.ishow.gr/ Τελευταία πρόσβαση: 19/3/21.
  • Κουρέλλου, Ντ. (2017). Η απίστευτη ζωή του Τσάκι Τσαν, Ανακτήθηκε από: freesunday.gr/ Τελευταία πρόσβαση: 19/3/21.
  • Protagon Team, (2018). Η κόρη του Τσάκι Τσαν παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς της. Ανακτήθηκε από:www.protagon.gr/ Τελευταία πρόσβαση: 19/3/21.
  • Τζάκι Τσαν: «Υπήρξα μεγάλο καθίκι, ήμουν λιώμα όλη μέρα». (2018). Ανακτήθηκε από: www.lifo.gr/ Τελευταία πρόσβαση: 19/3/21.
  • Και ο Jackie Chan γίνεται fashion designer! (2020). Ανακτήθηκε από: el.ozonweb.com/ Τελευταία πρόσβαση: 19/3/21.
  • Ο Τζάκι Τσαν παραλίγο να πνιγεί στα γυρίσματα της νέας του ταινίας. (2020). Ανακτήθηκε από: www.reader.gr/ Τελευταία πρόσβαση: 19/3/21.
  • Τζάκι Τσαν: «Ποτό, τζόγος και πόρνες η καθημερινότητά μου. Ήμουν ένα καθίκι». (2018). Ανακτήθηκε από: www.huffingtonpost.gr/ Τελευταία πρόσβαση: 19/3/21.

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κωνσταντίνα Αναστασιάδη

Ονομάζομαι Κωνσταντίνα Αναστασιάδη. Έχω σπουδάσει νηπιαγωγός και από μικρή μου άρεσε να γράφω. Στο ελεύθερό μου χρόνο μου αρέσει να διαβάζω, είμαι μέλος πολιτιστικών συλλόγων για την εκμάθηση παραδοσιακών χoρών και ασχολούμαι και με τις πολεμικές τέχνες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;