Πείραμα της Φιλαδέλφειας: Ένα αόρατο αντιτορπιλικό!

 

Το πείραμα της Φιλαδέλφειας
Πηγή εικόνας: www.movies-cine.com

Στις 28 Οκτωβρίου του 1943 διεξάγεται από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ το αποκληθέν «Πείραμα της Φιλαδέλφειας» στο Ναυπηγείο της Φιλαδέλφειας στην Πενσυλβάνια. Με τη χρήση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων εξαφανίζεται ένα ολόκληρο αντιτορπιλικό πλοίο, το «USS Eldridge» με το πλήρωμα του. Και γίνεται «αόρατο» στο ανθρώπινο μάτι, για να εμφανιστεί μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας (τηλεμεταφορά) στη ναυτική βάση του «Norflok», ένα εγχείρημα αδύνατο για τα δεδομένα της ναυσιπλοΐας. Ως σήμερα δεν έχει αποδειχθεί η εγκυρότητα του. Πιθανολογείται πως επρόκειτο περισσότερο για τον πιο γκροτέσκο μύθο που ακούστηκε ποτέ παρά για πραγματικό περιστατικό.

Το πείραμα της Φιλαδέλφειας αν όντως πραγματοποιήθηκε, ήταν το μεγαλύτερο ιστορικά επιστημονικό επίτευγμα. Αφού ένα ολόκληρο αντιτορπιλικό έγινε αόρατο. Αλλά με φρικιαστικές συνέπειες για το πλήρωμα.


Carl Allen: Ο άνθρωπος που αποκάλυψε πληροφορίες για το Πείραμα της Φιλαδέλφειας

Το Πείραμα της Φιλαδέλφειας
Πηγή εικόνας: www.peninsulalighthouse.wordpress.com | Carl Allen.

Η ιστορία για το «Πείραμα της Φιλαδέλφειας» προήλθε από τον Carl Allen, έναν πρώην ναύτη. Ο Allen αναφέρθηκε λεπτομερές στο συμβάν, ισχυριζόμενος πως είχε έναν αυτόπτη μάρτυρα, τον Andrew Furuseth, και μάλιστα κατέθεσε μια επιστολή του στο γραφείο ερευνών του Πολεμικού Ναυτικού στο Naval. Η επιστολή έλεγε πως το «Πείραμα της Φιλαδέλφειας» έγινε με βάση τη «Θεωρία του ενοποιημένου πεδίου» του Albert Einstein και πως ο ίδιος ο Einstein είχε συνεργαστεί με το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό.

Το αντιτορπιλικό βρισκόταν μέσα σε μια πράσινη πυκνή πύρινη ομίχλη και παράξενα σχήματα άρχισαν να εμφανίζονται. Μέχρι το πλοίο να εξαφανιστεί… Είδα κάποιους ναύτες του πληρώματος να πίνουν σ’ένα μπαρ, να μαλώνουν και στην συνέχεια να εξαφανίζονται και να εμφανίζονται. Είχαν γίνει αόρατοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Carl  Allen, πρώην ναύτης.


Το Πείραμα της Φιλαδέλφειας είχε φρικιαστικές συνέπειες στο πλήρωμα του πλοίου…

Το Πείραμα της Φιλαδέλφειας
Πηγή εικόνας: www.newsinstact.com

Τρομακτικά πράγματα είχαν συμβεί στο πλήρωμα. Η μοριακή δομή των ναυτών είχε γίνει ένα με το πλοίο κατά την τηλεμεταφορά. Άλλοι πήραν φωτιά, άλλοι τρελάθηκαν και άλλοι γίνανε αόρατοι. Ο ενθουσιασμός για το πείραμα της Φιλαδέλφειας είχε μετατραπεί στον απόλυτο τρόμο. Οι άνθρωποι είχαν γίνει ένα με το μέταλλο.

Δύο ναύτες βρέθηκαν θαμμένοι μέσα στο ατσάλι του καταστρώματος. Ξεψυχώντας ή ήταν απλά ήδη πεθαμένοι. Δύο άλλοι βρέθηκαν να στέκονται στο μπαλκόνι του καταστρώματος, θαμμένοι μέσα στο ατσάλι ως τον καρπό του χεριού τους. Άλλοι είχαν γίνει ένα με μια αιθερική ομίχλη και άλλοι είχαν εξαϋλωθεί. Οι επιζήσαντες όμως είχαν και εκείνοι τρομακτικές συνέπειες χάρη στο ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, στο οποίο είχαν υποβληθεί. Και είχαν υποστεί σοβαρές νευρολογικές βλάβες και νοσηλεύτηκαν κάτω από άκρα μυστικότητα. Στις οικογένειες του πληρώματος η αλήθεια δεν ειπώθηκε ποτέ. Απλά πως πνίγηκαν.

Al Bielek, μέλος της επιστημονικής ομάδας κρούσης του πειράματος της Φιλαδέλφειας.


Πίσω από το Πείραμα της Φιλαδέλφειας κρυβόταν ο Albert Einstein και ο Nikola Tesla

Το Πείραμα της Φιλαδέλφειας
Πηγή εικόνας: www.flipada.com

Ο πατέρας της θεωρίας της Σχετικότητας και ο πιο εκκεντρικός επιστήμονας και μεγαλοφυής Albert Einstein ήταν εκείνος που ανέπτυξε τη «Θεωρία του ενοποιημένου πεδίου», σύμφωνα με την οποία η βαρύτητα συνδεόταν με τον ηλεκτρισμό και τον μαγνητισμό. Βέβαια μέχρι την ημέρα του θανάτου του, ο Einstein προσπαθούσε να την ολοκληρώσει, έτσι ώστε όλα τα φαινόμενα της βαρύτητας και του ηλεκτρομαγνητισμού να συνδεθούν σ’ένα και μοναδικό σύνολο εξισώσεων. Ανεπιτυχώς βεβαίως…

Εκείνη την περίοδο ο Albert Einstein όντως εργαζόταν για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. Σε πρόγραμμα που είχε στόχο τις τορπίλες, υποβρύχια και αντισυμβατικά όπλα. Ο μύθος θέλει όλο αυτό να ήταν κάλυψη για το αληθινό πρόγραμμα πάνω στο οποίο εργαζόταν.

Μια θεωρία μπορεί να αποδειχθεί από ένα πείραμα; Αλλά κανένα μονοπάτι δεν οδηγεί από το πείραμα στην γέννηση μιας θεωρίας.

Albert Einstein.


Σύμφωνα με τα ημερολόγια του πλοίου, το USS Eldridge δεν εισήλθε ποτέ στις 28 Οκτωβρίου στο Norflok

Το Πείραμα της Φιλαδέλφειας
Πηγή εικόνας: www.undergroundscience.net

Το αντιτορπιλικό «USS Eldridge» διατηρούσε ημερολόγιο καταστρώματος και ημερολόγιο πολέμου. Τα ημερολόγια εξετάστηκαν προσεκτικά από την έναρξη λειτουργίας του «USS Eldridge» στις 27 Αυγούστου 1943 εως τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους. Σύμφωνα με αυτά, το αντιτορπιλικό παρέμεινε στη Νέα Υόρκη και στο Long Island Sound ως τις 16 Σεπτεμβρίου. Στις 18 Σεπτεμβρίου το πλοίο έκανε εκπαιδευτικές και θαλάσσιες δοκιμές στις Βερμούδες ως τις 18 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια, έφυγε για τη Νέα Υόρκη, όπου παρέμεινε ως τη 1η Νοεμβρίου, ενώ στο Norflok εισήλθε μόλις στις 2 Νοεμβρίου για να φύγει αμέσως μετά για την Καζαμπλάνκα, όπου και έφτασε επιτυχώς στις 22 Νοεμβρίου.

Το αντιτορπιλικό «USS Eldridge» παρέμεινε στην Νέα Υόρκη για να ολοκληρώσει την εκπαίδευση του στον πορθμό του Block Island Sound ως τις 31 Δεκεμβρίου. Κάτι που σήμαινε πως το «USS Eldridge» δεν ήταν ποτέ στην Φιλαδέλφεια…


Το Πείραμα της Φιλαδέλφειας: Το εμπορικό πλοίο SS Andrew Fureeth παρατήρησε την τηλεμεταφορά του αντιτορπιλικού

Σύμφωνα, όμως, με μαρτυρία του πολιτικού εμπορικού πλοίου «SS Andrew Fureseth», το πλήρωμα του «παρατήρησε» τηλεμεταφορά του «USS Eldridge» στην περιοχή του Norflok. Οι κινήσεις του «SS Andrew Fureseth» βρίσκονται καταγεγραμμένες στα Εθνικά αρχεία και στο ιστορικό διαχείρισης με αριθμό πρωτοκόλλου 8601 Adelphi Road, College Park. Τα αρχεία όμως περιείχαν και ένα γράμμα από τον Υποπλοίαρχο Grade William S. Dodgem. Σύμφωνα με αυτό, οι ισχυρισμοί για την τηλεμεταφορά του αντιτορπιλικού ήταν αναληθείς. Ούτε εκείνος, αλλά ούτε το πλήρωμα παρατήρησαν κάτι τέτοιο στο Norflok και πως το «USS Eldridge» και το «SS Andrew Fureseth» δεν βρισκόταν μαζί στο Norflok την ίδια χρονική περίοδο.


Η βάση του Πολεμικού Ναυτικού στο Naval ήταν κατηγορηματική: Δεν έγινε ποτέ τηλεμεταφορά

Το γραφείο ερευνών του Πολεμικού Ναυτικού στο Naval από την άλλη πλευρά ισχυριζόταν πως η ιδέα και μόνο ένα πλοίο να γίνει «αόρατο» μαζί με το πλήρωμα του, αντικρουόταν με τους νόμους της φυσικής. Και πως η θεωρία του ενοποιημένου πεδίου του Albert Einstein δεν είχε ποτέ ολοκληρωθεί. Ο Einstein ήταν όντως μέρος του επιστημονικού πληρώματος του Αμερικανικού Ναυτικού, αλλά μόνο για την έρευνα στον τομέα των εκρηκτικών.


Το Πείραμα της Φιλαδέλφειας είχε την κωδική ονομασία Ουράνιο Τόξο

Το «Πείραμα της Φιλαδέλφειας» είχε και μια άλλη περίεργη ονομασία. Και ήταν το «Πρόγραμμα Ουράνιο τόξο» και ακριβώς εκεί βρισκόταν το «κλειδί» της ιστορίας. Βρέθηκε, λοιπόν, μια λεπτομερής έρευνα στα αρχεία με το κωδικό όνομα «Ουράνιο Τόξο» και είχε να κάνει με τηλεμεταφορά και με το πως ένα πλοίο μπορεί να γίνει αόρατο. Σύμφωνα με αυτό, η μυστική γνώση θα χρησιμοποιούνταν στον πόλεμο για να ηττηθούν χώρες όπως οι: Ιταλία, Γερμανία και Ιαπωνία.


Το Πείραμα της Φιλαδέλφειας: Το USS Eldridge περικλειόταν μέσα σε μια πράσινη ηλεκτρομαγνητική δύνη

Το Πείραμα της Φιλαδέλφειας
Πηγή εικόνας: www.newsinstact.com

Ο Carl Allen ήταν εκείνος που για πρώτη φορά είχε αποκαλύψει την ταυτότητα του αόρατου πλοίου: DE173. Και ενώ το πλήρωμα ήταν αρνητικό σε κάθε ισχυρισμό για το «Πείραμα της Φιλαδέλφειας», υπήρξαν πολλοί ερευνητές που υποστήριζαν ακριβώς το αντίθετο. Σύμφωνα με την έρευνα, πριν την επίσημη έναρξη του «USS Eldridge» στην θάλασσα, είχε κάνει ένα ταξίδι με διαφορετικό επίλεκτο πλήρωμα.

Καθώς εργαζόμασταν για το πείραμα, είχαμε ένα περίεργο αίσθημα και ανακάτεμα στο στομάχι πως κάτι ήταν δραστικά λάθος. Ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά πεδία κατέκλυζαν το «USS Eldridge» και τον σκελετό αυτού. Είδα το πλοίο μέσα σε μια πράσινη πύρινη ομίχλη και δεν μπορούσα καν να βάλω το χέρι μου μέσα σε αυτή την τρομερή δύνη ενέργειας. Μετά το πλοίο εξαφανίστηκε.

Al Bielek. 


Αλήθεια ή αστικός μύθος το Πείραμα της Φιλαδέλφειας;

Και το μεγάλο ερώτημα που δημιουργήθηκε είναι πως ξεκίνησε αυτή η μυστηριώδης ιστορία για το «Πείραμα της Φιλαδέλφειας»; Μια εκδοχή ήθελε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ την δεκαετία του 1940 να διεξάγει περίεργα πειράματα στα ναυπηγεία της Φιλαδέλφειας, με σκοπό να καταστήσει τα ναυτικά πλοία «αόρατα» στο ανθρώπινο μάτι και στα ραντάρ της εποχής. Ενώ μια άλλη εκδοχή ήθελε μια επιστημονική ομάδα να βάζει ένα ηλεκτροφόρο καλώδιο γύρω από το κύτος του πλοίου με σκοπό να το κάνει «αόρατο». Η Γερμανία είχε χρησιμοποιήσει μια τέτοια τεχνική, καθώς και η Μεγάλη Βρετανία.


Πείραμα της Φιλαδέλφειας: Μήπως ήταν ένα σύνηθες μετεωρολογικό φαινόμενο;

Σύμφωνα, όμως, με την μαρτυρία του Edward Dudgeon που υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, η πραγματικότητα ήταν πολύ διαφορετική. Και τα δύο πλοία «USS Eldridge» και «SS Andrew Fureseth» φέραν απόρρητες συσκευές μαζί τους. Επιπλέον χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες μαγνητικές υπογραφές, κάτι που παρείχε προστασία από τυφώνες και μαγνητικές τορπίλες. Η δε «πράσινη ομιχλώδης λάμψη» που αναφέρθηκε, δεν ήταν τίποτα άλλο από μια ηλεκτρική καταιγίδα. Ένα μετεωρολογικό φαινόμενο, το οποίο δημιουργείται μέσα σ’ένα ισχυρό μαγνητικό πεδίο και δίνει την όψη μιας πύρινης λάμψης.


Το USS Eldridge παραχωρήθηκε στο Ελληνικό πολεμικό ναυτικό το 1951

Το «USS Eldridge» παραχωρήθηκε στην Ελλάδα και στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό μόλις το 1951. Με το κωδικό όνομα «Λέων ΙΙΙ / D-54». Είναι πρώην USS ELDRIDGE DE173 Αντιτορπιλικό συνοδείας τύπου Cannon. Παροπλίσθηκε στις 15 Νοεμβρίου 1992 και πουλήθηκε στην Εταιρεία «V&J SCRAPMETAL TRADING L.T.D» για αποσυναρμολόγηση και τεμαχισμό. Χρησιμοποιήθηκε πάρα πολύ για περιπολίες στο Ανατολικό Αιγαίο και τη Δωδεκάνησο, όπως και για την εκπαίδευση των Ναυτικών Δοκίμων.


Περιγραφή του αντιτορπιλικού

Το Πείραμα της Φιλαδέλφειας
Πηγή εικόνας: www.hellenicnavy.gr

Διαστάσεις: 93,3 / 11,2 / 4,3 μέτρα.
Εκτόπισμα: 1240 / 1900 τόνων.
Ταχύτητα: 19 κόμβων.
Οπλισμός: 3 πυροβόλα 3 ιντσών/50, 4 (2 δίδυμα) πυροβόλα 40 χιλ./70 Bofors, 4 πυροβόλα 20 χιλ. , ΣΔΒ Mk 52, Hedgehog, βόμβες βάθους.

Διάφορες φήμες κατά καιρούς θέλανε πολλούς που υπηρέτησαν στο «Λέων ΙΙΙ / D-54» να αναφέρουν διάφορα παράξενα συμβάντα που είχαν να κάνουν με τα καλώδια του πλοίου, με σφραγισμένους θαλάμους και με παραισθήσεις των ναυτών.


Το Πείραμα της Φιλαδέλφειας το 1984 έγινε ταινία και βραβεύτηκε

Το 1984 έγινε ταινία με τίτλο «The Philadelphia Experiment», με σκηνοθέτη τον Stewart Raffil. To 1985 ο Stewart Raffil κέρδισε το βραβείο της καλύτερης ταινίας επιστημονικής φαντασίας. Το σίκουελ με τίτλο «The Philadelphia Experiment ΙΙ» κυκλοφόρησε το 1993. Το 2012 η καλωδιακή τηλεόραση Sci – Fi παρουσίασε το σίκουελ «The Philadelphia Experiment», αλλά για την τηλεόραση.


Φήμες θέλουν ως άμεσα εμπλεκόμενο τον Nikola Tesla στο Πείραμα της Φιλαδέλφειας;

Το Πείραμα της Φιλαδέλφειας
Πηγή εικόνας: www.facebook.com/pg/nikolateslaexhibitioncyprus

Τέλος υπήρξε και μια φήμη, η οποία ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε και ήθελε τον Nikola Tesla επικεφαλή του πειράματος της Φιλάδελφειας. Όλοι οι υπολογισμοί, τα σχέδια και οι γεννήτριες που χρησιμοποιήθηκαν για την τηλεμεταφορά του αντιτορπιλικού ήταν δικοί του. Δεν έζησε για να δει το πείραμα εν δράση. Λέγεται, επίσης, πως ο θάνατος του λίγους μήνες πριν το πείραμα δεν ήταν τυχαίος, αφού είχε προειδοποιηθεί πως αν συνεχίσει θα του συμβεί κάτι.


Ακολουθεί βίντεο σχετικά με την Ιστορία του Πειράματος της Φιλαδέλφειας.

Πηγές

  • Hewitt L. (2011). The Philadelphia Experiment – What’s the Real Story? Ανακτήθηκε από https://www.historicmysteries.com/the-philadelphia-experiment/. Τελευταία προσπέλαση στις 25-10-2019.
  • Το Πείραμα της Φιλαδέλφειας. Ανακτήθηκε από https://antexeistinalitheia.gr/to-peirama-ths-philadelphias/. Τελευταία προσπέλαση στις 25-10-2019.
  • Telitsin V. Nikola Tesla and the Secrets of The Philadelphia Experiment. Ανακτήθηκε από https://teslauniverse.com/nikola-tesla/books/nikola-tesla-and-secrets-philadelphia-experiment. Τελευταία προσπέλαση στις 25-10-2019.
  • Philadelphia Experiment. Ανακτήθηκε από https://www.history.navy.mil/research/library/online-reading-room/title-list-alphabetically/p/philadelphia-experiment.html. Τελευταία προσπέλαση στις 25-10-2019.
  • Dauville L. (2019). ‘US Navy sailors FUSED to USS Eldridge warship during Navy stealth trials’. Ανακτήθηκε από https://www.express.co.uk/news/weird/981019/Weird-Philadelphia-experiment-USS-Eldridge-teleport-stealth-invisibility-US-Navy. Τελευταία προσπέλαση στις 25-10-2019.
  • Corbeil S. (2018). This is the truth behind the creepy Philadelphia Experiment. Ανακτήθηκε από https://www.wearethemighty.com/history/philadelphia-experiment-military-conspiracy-theories. Τελευταία προσπέλαση στις 25-10-2019.

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Φωτεινή Μακρή

Φωτεινή Μακρή: ᴘᴄ ɪɴᴛᴇʀɴᴇᴛ ᴛᴇᴄʜɴɪᴄɪᴀɴ ᴀɴᴅ ᴛᴇᴄʜ sᴜᴘᴘᴏʀᴛ. Μεταξύ άλλων, από τον Σεπτέμβριο του 2017 συμμετέχει ενεργά στον τομέα της αρθρογραφίας στα εξής site: •www.grafomichani.com, •www.creteonair.eu,•www.enfo.gr, •www.maxmag.gr. Επιπλέον, έχει δική της σατιρική στήλη, με το όνομα «Οι γλωσσοκοπάνες», στο •www.mikrofwno.gr Από τον Αύγουστο του 2018 δημιουργεί τα «Daily Madness Stories», εικονογραφημένες, μικρές ιστορίες καθημερινής τρέλας, ενώ από το φθινόπωρο του 2020 ένα όνειρο της πήρε σάρκα και οστά, καθώς άρχισε να γράφει παιδικά παραμύθια για λογαριασμό του www.beastypress.com.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;