Κορωνοϊός: Όλη η αλήθεια γύρω από την ανεξέλεγκτη πανδημία!

Πηγή εικόνας: who.int

O κορωνοϊός 2019 – nCoV μια νέα μορφή επιδημίας κάνει την εμφάνιση του στην πόλη Wuhan! Και όμως θα μπορούσε να είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Στις 23 Ιανουαρίου του 2020 η ζωή στη Wuhan της Κίνας αναστατώνεται. Μια πόλη με πληθυσμό 11.000.000 εκατομμυρίων ψυχών σφραγίζεται. Aιτία η επιδημία από τον νέο κορωνοϊό 2019 – nCoV. Οι μετακινήσεις σύμφωνα με τις οδηγίες της κινεζικής κυβέρνησης πρέπει να είναι αυστηρά περιορισμένες και πάντα με προστατευτική μάσκα. Οι άνθρωποι βγαίνουν έξω μόνο για να προμηθευτούν τρόφιμα. Οι τιμές είναι εξοργιστικά υψηλές, ενώ οι προμήθειες λιγοστεύουν. Η πόλη είναι «κλινικά νεκρή». Άλλες 12 πόλεις της επαρχίας Hubei σφραγίζονται προληπτικά. Μέσα σε έξι ημέρες χτίζουν νοσοκομείο για να καλύψουν τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα. Πάνω από 300 εκατομμύρια άνθρωποι μπαίνουν σε καραντίνα και η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Η Κίνα παλεύει να «τιθασεύσει» τον θανατηφόρο κορωνοϊό 2019 – nCoV, αλλά ο ιός μολύνει συνεχώς όλο και περισσότερο ανθρώπους εκτός της πόλης Wuhan, καθώς και σε άλλες χώρες παγκοσμίως…


Ως τις 29 Ιανουαρίου 2020 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν μιλούσε για πανδημία

Μέχρι τις 19/12/2019 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κρούει τον κώδωνα κινδύνου, αλλά δεν μιλά για πανδημία. Αντιθέτως, αναφέρει πως τώρα δεν είναι η ώρα για δηλώσεις. Στις 30 Ιανουαρίου του 2020 αλλάζουν τα πράγματα. Ο Π.Ο.Υ. ύστερα από έκτακτη συνεδρίαση στην Γενεύη εκδίδει νέα απόφαση. Η επιδημία του νέου κορωνοϊού συνιστά παγκόσμια ανησυχία για την δημόσια υγεία, αφού πλέον τα κρούσματα έχουν καταγραφεί σε τουλάχιστον 18 χώρες, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πανέτοιμη για να βοηθήσει στον επαναπατρισμό των Ευρωπαίων πολιτών της.

 Ο ιός είναι εδώ… Έχει μολύνει 90.000 μεγαλώνει και μεταλλάσσεται σε δεύτερο βαθμό και  είναι θανατηφόρος. Η πρώτη γενιά ήταν θεραπεύσιμη. Η δεύτερη γενιά δεν είναι. Κάτι πολύ χειρότερο πρόκειται να συμβεί.

Μαρτυρία Κινέζας νοσηλεύτριας σε νοσοκομείο της Wuhan.

Ο νέος κορωνοϊός 2019 – nCoV είναι συγγενής ιός με αυτών του SARSCoV καθώς και του MERSCoV.  O SARS προκαλεί οξύ αναπνευστικό σύνδρομο και πρωτοεμφανίστηκε στην Νότια Κίνα. Από το 2002-2003 κατάφερε να μολύνει 8.098 ανθρώπους, ενώ σκότωσε 774. Ο κορωνοϊός MERSCoV προκαλεί αναπνευστικό σύνδρομο επίσης και πρωτοεμφανίστηκε στην Σαουδική Αραβία.  Οι κορωνοϊοί ανήκουν στην οικογένεια των ιών και έχουν πάρει το όνομα τους από το σχήμα που διακρίνεται στο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο, δηλαδή διάφορα εξογκώματα που μοιάζουν με στέμμα (κορώνα). Προκαλούν λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, καθώς και πνευμονία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο κορωνοϊός 2019 – nCoV μεταδίδεται μεταξύ ζώων και ανθρώπων. Τα πιο συχνά συμπτώματα είναι προσβολή του αναπνευστικού, πυρετός, βήχας και δυσκολία στην αναπνοή. Μπορεί να προκαλέσει πνευμονία, νεφρική ανεπάρκεια και θάνατο.


Κορωνοϊός: Το πρώτο κρούσμα ξεκίνησε από μια αγορά θαλασσινών στη Wuhan

Κορωνοϊός
Πηγή εικόνας: foreignpolicy.com

O κορωνοϊός 2019 – nCoV ξεκίνησε σε μορφή επιδημίας από την πόλη Whuan, που είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Hubei στην κεντρική Κίνα. Μια πόλη 11.000.000 ανθρώπων έχει μετατραπεί σε φάντασμα. Τα δρομολόγια των ΜΜΜ έχουν ανασταλεί και οι μετακινήσεις είναι ελάχιστες. Έχουν κλείσει πολλά βενζινάδικα, ενώ παρατηρείται έλλειψη σε τρόφιμα. Η ηπειρωτική Κίνα αυτή την στιγμή έχει περισσότερες περιπτώσεις κορωνοϊού 2019 – nCoV συγκριτικά με τον SARSCoV που είχε 5.327 περιπτώσεις και 349 θανάτους. Εως την Τετάρτη 29/1/2020 είχαμε 6.065 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις παγκοσμίως και παραπάνω από 130 θανάτους.

Οι Κινέζοι έβγαιναν στα παράθυρα μέσα από τα σπίτια και τραγουδούσαν τον εθνικό τους ύμνο, ενώ άλλες φορές φώναζαν όλοι μαζί: Μείνετε δυνατοί. Συνεχίστε να παλεύετε!

https://www.youtube.com/watch?v=t_PSSTP8ROg

Το πρώτο κρούσμα εμφανίστηκε αρχές του Δεκέμβρη του περασμένου έτους. Ξεκίνησε από μια αγορά θαλασσινών στην πόλη Wuhan και έτσι εξαπλώθηκε. Μια νέα έρευνα, όμως, που ήρθε στο φως έδειξε πως ο πρώτος άνθρωπος που νόσησε δεν είχε καμία σχέση με την αγορά. Μια έκθεση ομάδας ερευνητών υποστηρίζει πως ο ιός προήλθε από φίδια, ενώ μια άλλη υποστηρίζει πως ο κορωνοϊός 2019 – nCoV είναι ταυτόσημος με τον κορωνοϊό που βρίσκεται στις νυχτερίδες.

Οι άνθρωποι που επιχείρησαν να φύγουν από την Wuhan παρεμποδίστηκαν από την αστυνομία.


Ο νέος κορωνοϊός έχει ομοιότητες με τους προηγούμενους, αλλά είναι πολύ χειρότερος…

Κορωνοϊός
Πηγή εικόνας: mirror.co.uk

Από την στιγμή που ο ιός θα εισβάλει στα ανθρώπινο σώμα, θα καταλάβει τον γενετικό κώδικα των κυττάρων. Υπό φυσιολογικές συνθήκες ένα κύτταρο θα παράγει διάφορες χημικές ενώσεις, όπως νερό, μεταλλικά ιόντα, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη και νουκλεϊκά οξέα. Ο κορωνοϊός θα το αναγκάσει να διακόψει την παραγωγή πρωτεϊνών και να παράγει τις πρωτεΐνες του ή νέα τμήματα του. Δεν μοιάζει καθόλου με τα βακτήρια. Ο ιός αυτός ζει μόνο παρασιτικά μέσα στο κύτταρο. Τα βακτήρια ζουν και αναπτύσσονται ανεξάρτητα από το κύτταρο. Ο κορωνοϊός μπορεί να είναι ασυμπτωματικός εως και 4 εβδομάδες μετά την πρώτη μόλυνση και χρειάζεται για ξενιστή ένα ανθρώπινο σώμα. Κανείς δεν γνωρίζει τον βαθμό επικινδυνότητάς του.

Ο νέος κορωνοϊός 2019 – nCoV, σύμφωνα με τον  Dr. Paul Sax, διευθυντή μολυσματικών ασθενειών του νοσοκομείου του Brighaam, έχει αρκετές ομοιότητες με τον κορωνοϊό SARSCoV. Η πλήρης γενετική σύνθεση του νέου κορωνοϊού έχει αναλυθεί και μοιραστεί σε μια δημόσια βάση δεδομένων. Έτσι, ξέρουμε όλες τις λεπτομέρειες εκείνες και τον τρόπο που επηρεάζει τους ασθενείς ο ιός. Έχουν ξεκινήσει δοκιμές σε θεραπείες και εμβόλια. Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν πως ο εμβολιασμός δύναται να ξεκινήσει σε 3 μήνες.


Θεωρίες συνωμοσίας

Κορωνοϊός
Πηγή εικόνας: dailymail.co.uk

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Washington Times, ο κορωνοϊός 2019 – nCoV είναι ένα συγκαλυμμένο πρόγραμμα όπλων βιολογικού πολέμου της Κίνας από το πιο εξελιγμένο εργαστήριο ερευνών παραγωγής θανατηφόρων ιών στην πόλη Wuhan.Ο Dany Shoham, πρώην αξιωματικός που μελέτησε τον κινέζικο βιολογικό πόλεμο επιβεβέβαιωσε την παραπάνω πληροφορία. Ο Shoham από το 1970 -1991 ήταν ο κύριος ερευνητής-αναλυτής μαζί με τον Ισραηλινό στρατό για βιολογικά και χημικά όπλα στην Μέση Ανατολή, αλλά και σε άλλες περιοχές του πλανήτη. Και ενώ η Κίνα αρνείται κάθε ανάμειξη με βιολογικά όπλα, το State Departement αναφέρει πως υπάρχουν σοβαρές υποψίες για τέτοιου είδους έρευνες.

Οι εργασίες για βιολογικά όπλα διεξάγονται στο πλαίσιο διπλής πολιτικο-στρατιωτικής έρευνας και είναι σίγουρα συγκεκαλυμμένες, ανέφερε σε email του ο Dany Shoham.

Μια άλλη θεωρία υποστηρίζει πως η εμφάνιση του νέου κορωνοϊού την ημέρα της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς δεν ήταν καθόλου τυχαία. Εκατομμύρια ανθρώπων ήταν εκεί να επισκεφτούν την Κίνα μέσω του τουρισμού. Αυτό θα ήταν ένα τεράστιο πλήγμα στην οικονομία της χώρας. Μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος, η κινεζική κυβέρνηση αποσιώπησε το γεγονός. Όταν όμως άρχισε να βγαίνει το θέμα προς τα έξω, ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και πως δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.Τα κρούσματα, όμως, αυξάνονταν σε τρομακτικό βαθμό. Και τότε οι Κινέζοι συνειδητοποιούν πως κάτι δεν πηγαίνει καλά.

Οι άνθρωποι έπεφταν κυριολεκτικά νεκροί στους δρόμους της πόλης. Επιπλέον, τα νοσοκομεία δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τον τρομακτικό αριθμό των περιστατικών, λόγω της έλλειψης σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και υλικό. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εργαζόταν 24 ώρες το 24ωρο και είχε ξεπεράσει κάθε ανθρώπινο όριο. Μια ημέρα πριν μπει σε καραντίνα η Wuhan και πριν ανακοινώσει το παραμικρό η κυβέρνηση, κυκλοφορούσαν κάποιοι στους δρόμους ήδη με μάσκες… Το ίντερνετ έκλεισε για να μην βγαίνουν πληροφορίες σε άλλες χώρες και η κυβέρνηση δεν είχε κανένα απολύτως σχέδιο διάσωσης της ζωής των πολιτών της. Το πολιτικό σύστημα της χώρας ήταν φαύλο.


Οικονομικές επιπτώσεις λόγω του κορωνοϊού

Μέσα σε μια ολόκληρη ημέρα μόνο τα χρηματιστήρια της Κίνας έχασαν 400 δισεκατομύρια δολάρια και άλλα 144 δισεκατομύρια δολάρια μέσα σε μια εβδομάδα, αφού μειώθηκε η κατανάλωση ή σε άλλες πόλεις απαγορεύτηκε η μετακίνηση. Οι διεθνείς οίκοι εκτιμούν πως τους επόμενους μήνες η οικονομία της Κίνας θα χάσει άλλα 62 δις δολάρια από το ΑΕΠ της. Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά και τα αρκετά δις δολάρια που έχει δώσει η χώρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αμέσως καταλαβαίνουμε πως μιλάμε για εθνική οικονομική καταστροφή. Επίσης, οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές υποχώρησαν σημαντικά, κάτι που σημαίνει πως ο ιός θα έχει παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις.

Μια επιδημία όπως αυτή του νέου κορωνοϊού δεν θα μπορούσε να μην έχει και αντίκτυπο στις τεχνολογικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κίνα. Η Apple αυτή την στιγμή έχει κλείσει όλα της τα καταστήματα στην Κίνα, εως τις 9 Φεβρουαρίου. Ο κολοσσός της Google, τα McDonalds’s, IKEA και Uniclo επίσης. Η γνωστή αλυσίδα καφέ Starbucks Corp σε ανακοίνωση της ενημέρωσε ότι έχει κλείσει σχεδόν τα μισά της καταστήματα, ενώ κάποιες χώρες, όπως η Ρωσία και η Σιγκαπούρη έκλεισαν τα σύνορα τους σε ταξιδιώτες από την Κίνα.


Κορωνοϊός: Το εμβόλιο θα είναι έτοιμο σε 20 μήνες από τώρα…

Θεραπεία για τον κορωνοϊό σήμερα δεν υπάρχει. H Novartis και άλλες παγκόσμιες φαρμακευτικές εταιρίες δήλωσαν πως το εμβόλιο αντιμετώπισης του νέου ιού θα είναι έτοιμο σε 20 μήνες. Η θεραπεία γίνεται με βάση την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων. Τα μέτρα πρόληψης της μετάδοσης του είναι: καλό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό, πάνω, κάτω και ανάμεσα στα δάκτυλα τουλάχιστον για 20 δευτερόλεπτα. Ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, που θα θωρακίσει την άμυνα του οργανισμού μας.


Η Κίνα έχει γεμίσει από drones τύπου Big Brother

Σήμερα η Κίνα στον ρόλο του «Μεγάλου Αδερφού» του Orwell έχει κλείσει τις πλατφόρμες των κοινωνικών δικτύων, όπως Facebook, Twitter, Google. Επίσης, και την Wikipedia με την απαγόρευση πρόσβασης σε αυτή. Έτσι και αλλιώς η λογοκρισία στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας ήταν πάντοτε μια συνήθης τακτική. Πόσο μάλλον τώρα που η χώρα αυτή δεν επιθυμεί να βγουν περισσότερες πληροφορίες προς τα έξω. Έχουν επιστρατευτεί μέχρι και drones που παρακολουθούν και επιπλήττουν τους πολίτες, όταν βγαίνουν έξω ή δεν φορούν μάσκα.

Σύμφωνα με άρθρο του Bloomberg, ανέβηκε ένα βίντεο στο κανάλι του Zhejiang News’s το οποίο δείχνει ένα drone να ίπταται και να επιπλήττει τους παραβάτες. Σε μια σκηνή, μάλιστα, μια γυναίκα δεν φοράει μάσκα και ακούγεται το drone να λέει: «Μα δεν το βλέπεις; Σου μιλάω. Φόρεσε την μάσκα και πήγαινε στο σπίτι σου αμέσως». Η γυναίκα υπακούει και απομακρύνεται.

Σε ένα άλλο βίντεο με έναν αγρότη το drone ακούγεται να λέει: «Δεν είναι πιο αναπαυτικό να μείνεις στο σπίτι με φαγητό και ποτά; Δεν φοράς καν την μάσκα». Όταν ο αγρότης χαμογελάει το drone απαντά: «Δεν είναι καθόλου αστείο. Μην βγαίνεις έξω αν δεν είναι απαραίτητο».


«Η κυβέρνηση πρέπει να λογοδοτήσει. Τι κάνουν; Μας κρύβουν την αλήθεια!»

Τα βίντεο που ανεβαίνουν από Κινέζους πολίτες (πριν διαγραφούν από την κυβέρνηση) έχουν όλα ένα κοινό σημείο. Ζητούν βοήθεια και να αναλάβει η κυβέρνηση την ευθύνη – όχι χρήματα. Σ’ ένα από αυτά, ένας τριαντάχρονος άντρας από την Wuhan λέει:

Θέλουμε να μάθει ο υπόλοιπος κόσμος την αλήθεια. Η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα. Μας κρύβουν την αλήθεια. Τα νοσοκομεία δεν έχουν πια κλίνες και έχουν γεμίσει από ασθενείς με πνευμονία και νεκρούς. Τι στην ευχή συμβαίνει; Έχετε σφραγίσει πολλές πόλεις, τα τρόφιμα τελειώνουν. Τα καταστήματα δεν ανοίγουν. Τι προσπαθείτε να κάνετε; Να σκοτώσετε 11 εκατομμύρια ανθρώπων; Βοηθήστε μας!

Αυτή τη στιγμή κανένας δεν έχει πραγματική εικόνα για το είναι ο νέος κορωνοϊός και τι θα επακολουθήσει στο μέλλον. Η σκέψη μας είναι κοντά στον λαό της Κίνας που δοκιμάζεται για άλλη μια φορά, αλλά πάντα με πνεύμα ενότητας και απόλυτης αξιοπρέπειας. Το μόνο σίγουρο είναι πως η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή, αφού βρίσκονται σε καραντίνα 50.000.000 πολίτες, έχουν κλείσει τα μέσα μαζικής μεταφοράς και χτίστηκε νοσοκομείο σε έξι ημέρες. Κάτι άλλο συμβαίνει και θα το μάθουμε… στα επόμενα χρόνια.


Στο παρακάτω βίντεο παίρνουμε μία ιδέα από το τι συμβαίνει στην πόλη Wuhan, από τότε που τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτό το άρθρο:

Coronavirus may have originated in lab linked to China’s biowarfare program. Ανακτήθηκε από https://www.washingtontimes.com/news/2020/jan/26/coronavirus-link-china-biowarfare-program-possible/. Τελευταία προσπέλαση στις 7-2-2020.

Σουλάκη Γ. (2020). Τι είναι ο νέος κοροναϊός και πως μεταδίδεται – Όλες οι πληροφορίες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ανακτήθηκε από https://www.iatropedia.gr/eidiseis/ti-einai-o-neos-koronaios-kai-pos-metadidetai-oles-oi-plirofories-apo-ton-pagkosmio-organismo-ygeias/126408/. Τελευταία προσπέλαση στις 7-2-2020.

Κοροναϊός. Ανακτήθηκε από https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%8A%CF%8C%CF%82. Τελευταία προσπέλαση στις 7-2-2020.

Severe acute respiratory syndrome. Ανακτήθηκε από https://en.wikipedia.org/wiki/Severe_acute_respiratory_syndrome. Τελευταία προσπέλαση στις 7-2-2020.

Middle East Respiratory Syndrome (MERS). Ανακτήθηκε από https://www.cdc.gov/coronavirus/mers/index.html. Τελευταία προσπέλαση στις 7-2-2020.

Coronavirus. Ανακτήθηκε από https://www.who.int/health-topics/coronavirus. Τελευταία προσπέλαση στις 7-2-2020.

Κοροναϊός: «Ζαλίζουν» οι οικονομικές επιπτώσεις από την εξάπλωση του ιού. Ανακτήθηκε από https://www.ethnos.gr/kosmos/86660_koronaios-zalizoyn-oi-oikonomikes-epiptoseis-apo-tin-exaplosi-toy-ioy. Τελευταία προσπέλαση στις 7-2-2020.

Κορωνοϊός: Διευκρινίσεις από το ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ και το ΕΚΠΑ. Ανακτήθηκε από https://www.tovima.gr/2020/01/31/society/koronoios-dieykriniseis-apo-to-elliniko-institouto-paster-kai-to-ekpa/. Τελευταία προσπέλαση στις 7-2-2020.

Goldberg  C. (2020). Coronavirus Outbreak Resembles SARS, But Virus Experts Say Science Moves Far Faster Now. Ανακτήθηκε από https://www.wbur.org/commonhealth/2020/01/29/coronavirus-sars-science-faster. Τελευταία προσπέλαση στις 7-2-2020.

Κορωναϊός – Κίνα: Η Apple κλείνει όλα τα καταστήματα και τα γραφεία στην Κίνα. Ανακτήθηκε από https://www.alphafreepress.gr/2020/02/03/kosmos/koronaios-kina-i-apple-kleinei-ola-ta-katastimata-kai-ta-grafeia-stin-kina/. Τελευταία προσπέλαση στις 7-2-2020.

Όργουελ: Η Κίνα μετά την Google, twitter, Facebook, έκλεισε και την Wikipedia, ελέγχοντας απολύτως την πληροφορία. Ανακτήθηκε από http://molonoti.gr/%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82/%CF%8C%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%85%CE%B5%CE%BB-%CE%B7-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BD-google-twitter-facebook-%CE%AD%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-wikipedia-%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CE%B3%CF%87%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D%CF%84%CF%89%CF%82. Τελευταία προσπέλαση στις 7-2-2020.

Lindberg K. S. &  Murphy C. (2020). Drones Take to China’s Skies to Fight Coronavirus Outbreak. Ανακτήθηκε από https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-02-04/drones-take-to-china-s-skies-to-fight-coronavirus-outbreak. Τελευταία προσπέλαση στις 7-2-2020.

Coronavirus and Strange Parts. Ανακτήθηκε από https://www.youtube.com/watch?v=J12TTFu0mss&t=224s. Τελευταία προσπέλαση στις 7-2-2020.

Coronavirus THE TRUTH. Ανακτήθηκε από https://www.youtube.com/watch?v=qwtj16E7kZ4. Τελευταία προσπέλαση στις 7-2-2020.

2 WHISTLEBLOWERS CLAIM CORONAVIRUS IS MUCH WORSE THAN CHINA SAYS. Ανακτήθηκε από https://www.youtube.com/watch?v=26PZGk2ODFQ. Τελευταία προσπέλαση στις 7-2-2020.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Φωτεινή Μακρή

Φωτεινή Μακρή: ᴘᴄ ɪɴᴛᴇʀɴᴇᴛ ᴛᴇᴄʜɴɪᴄɪᴀɴ ᴀɴᴅ ᴛᴇᴄʜ sᴜᴘᴘᴏʀᴛ. Είχε επιλεχθεί από τον Μάρκο Σαριμανώλη και πρώην πρόεδρο των Ελλήνων λογοτεχνών να συνεργαστεί μαζί του, το 2017 στο site του •www.grafomichani.com.Ως επί το πλείστον σατίριζε την πολιτική επικαιρότητα. Μεταξύ άλλων, από τον Σεπτέμβριο του 2017 συμμετέχει ενεργά στον τομέα της αρθρογραφίας στα εξής site: •www.grafomichani.com, •www.creteonair.eu,•www.enfo.gr, •www.maxmag.gr. Επιπλέον, έχει δική της σατιρική στήλη, με το όνομα «Οι γλωσσοκοπάνες», στο •www.mikrofwno.gr Από τον Αύγουστο του 2018 δημιουργεί τα «Daily Madness Stories», εικονογραφημένες, μικρές ιστορίες καθημερινής τρέλας, ενώ από το φθινόπωρο του 2020 ένα όνειρο της πήρε σάρκα και οστά, καθώς άρχισε να γράφει παιδικά παραμύθια για λογαριασμό του www.beastypress.com. Έτσι έγραψε το «Δεν ζεις χωρίς αγάπη» το 2020. Ενώ το 2021 το παραμύθι«Ο Bullys ήταν μπούλης». Και τα δύο παραμύθια εντάσονται στο Giving Sight the Project.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;