Ευρυδίκη: Η ροκ νεράιδα

Ευρυδίκη
Πηγή εικόνας: iapopsi.gr

Η Ευρυδίκη έχει χαρακτηριστεί ως η ροκ νεράιδα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Ολόκληρο το όνομα της ταλαντούχας τραγουδίστριας είναι Ευρυδίκη Θεοκλέους. Από πολύ μικρή ηλικία αγάπησε το τραγούδι, ξεκίνησε τις σπουδές της πάνω σε αυτό και κατάφερε να ξεχωρίσει και να αγαπηθεί από το κοινό της Κύπρου, της Ελλάδας και άλλων χωρών του εξωτερικού.


Τα παιδικά χρόνια της Ευρυδίκης

Στις 25 Φεβρουαρίου του 1968 ήρθε στον κόσμο η Ευρυδίκη στην Λεμεσό. Τα παιδικά της χρόνια τα έζησε στη Λευκωσία. Η μικρή Ευρυδίκη ανακάλυψε την κλίση της προς το τραγούδι, τη μουσική και τον χορό την εποχή που πήγαινε ακόμα στο νηπιαγωγείο. Στα οκτώ της χρόνια, ξεκίνησε τα πρώτα της μαθήματα κιθάρας. Στη συνέχεια, ενώ ήταν μαθήτρια του γυμνασίου, παρακολούθησε μαθήματα θεωρίας και αρμονίας, πιάνου και ιστορίας της μουσικής στο Ελληνικό Ωδείο που βρίσκεται στη Λευκωσία.

Η Ευρυδίκη ήταν μέλος της σχολικής χορωδίας της Λευκωσίας, στην οποία συμμετείχαν παιδιά από τα σχολεία της Λευκωσίας. Μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά αυτής της χορωδίας, η Ευρυδίκη έλαβε μέρος σε αρκετές μουσικές εκδηλώσεις που έγιναν σε διάφορες χώρες του εξωτερικού. Ως έφηβη, η Ευρυδίκη συνέχισε να παίρνει μέρος σε διάφορους μουσικούς διαγωνισμούς, καθώς και σε αρκετές μουσικές εκδηλώσεις εκτός του σχολείου της. Τραγουδούσε σόλο και έπαιζε κιθάρα, και κάποιες φορές συμμετείχε σε διάφορα γκρουπάκια. Τα τραγούδια που τραγουδούσε η Ευρυδίκη εκείνη την εποχή ήταν κυρίως τραγούδια των Beatles.

Για πρώτη φορά στη ζωή της εμφανίστηκε και τραγούδησε σε χριστουγεννιάτικες εκπομπές που προβλήθηκαν στην κυπριακή τηλεόραση το 1981. Εκείνη την εποχή, η Ευρυδίκη πήγαινε ακόμα στο γυμνάσιο. Το 1983, τραγούδησε με την αποστολή της Κύπρου στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το τραγούδι Η αγάπη ακόμα ζει με τον Σταύρο Σιδερά και την Κωνσταντίνα (Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου).

Advertisements
Ad 14
Ευρυδίκη
Πηγή εικόνας: patrasevents.gr

Σπουδές στο εξωτερικό

Το φθινόπωρο του 1987, η Ευρυδίκη μετακόμισε στο Παρίσι. Εκεί παρακολούθησε μαθήματα θεάτρου, χορού, μουσικής και σκηνικής παρουσίασης στο Le Studio des Varietes. Στη συγκεκριμένη σχολή, η Ευρυδίκη ήταν η μοναδική φοιτήτρια που δεν ήταν γαλλόφωνη και της επιτρέψαν να σπουδάσει εκεί. Έπειτα από τις σπουδές της στη Γαλλία, η τραγουδίστρια μετακόμισε στη Βοστώνη για περαιτέρω σπουδές. Γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο Berklee College of Music στη Βοστώνη και σπούδασε basic keyboard, ear training, φωνητική, αρμονία, ενορχήστρωση, αντίστιξη, ιστορία της μουσικής και ιστορία της τζαζ.

Διαβάστε επίσης  Δάκης: ο τραγουδιστής του καλοκαιριού
Ευρυδίκη
Πηγή εικόνας: queen.gr

Ο ερχομός της Ευρυδίκης στην Ελλάδα

Το 1989, η Ευρυδίκη ήρθε στην Ελλάδα και μέσω του φίλου της Λεωνίδα Μαλένη ήρθε σε επαφή με τον διευθυντή της EMI, Φίλιππο Παπαθεοδώρου, και σύντομα υπέγραψε συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία. Έτσι, η τραγουδίστρια άρχισε να δουλεύει μαζί με τεράστια ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, όπως ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Μάριος Τόκας κ.α.

Το 1991 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός της δίσκος με τίτλο Για πρώτη φορά, ο οποίος περιείχε τραγούδια του Γιώργου Θεοφάνους, του Αλέξη Παπαδημητρίου, αλλά και του φίλου της, Λεωνίδα Μαλένη.

Ένα από τα τραγούδια του δίσκου που ξεχώρισε και έγινε διαχρονική επιτυχία είναι το τραγούδι Το μόνο που θυμάμαι. Επίσης, το 1991 τραγούδησε για τον δίσκο Το πρώτο μας πάρτυ, στον οποίο συμμετείχαν και ο Δάκης, η Μαντώ και ο Γιώργος Πολυχρονιάδης.

Την επόμενη χρονιά, η Ευρυδίκη κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Πρωτοεμφανιζόμενης Τραγουδίστριας για το 1992 στον διαγωνισμό Μουσικά Βραβεία Ποπκορν.

Επίσης, το 1992 η Ευρυδίκη πήγε στην Eurovision εκπροσωπώντας την Κύπρο με το τραγούδι Ταιριάζουμε. Την ίδια χρονιά, κυκλοφόρησε και ο δίσκος της με τίτλο Πόσο λίγο με ξέρεις. Για το τραγούδι Πόσο λίγο με ξέρεις η Ευρυδίκη πήρε το βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας του μουσικού διαγωνισμού Ποπκορν για το 1993.

Ευρυδίκη
Πηγή εικόνας: musiccorner.gr

Η γνωριμία της Ευρυδίκης με τον Γιώργο Θεοφάνους

Όπως είχε αποκαλύψει η ίδια, γνώρισε τον Γιώργο Θεοφάνους πριν φύγει για μουσικές σπουδές στο Παρίσι. Ο Γιώργος Θεοφάνους έκανε τότε τη στρατιωτική του θητεία. Την περίοδο εκείνη, ο ίδιος ήταν ακόμα φοιτητής στο Berkley College of Music. Είχε γράψει κάποια τραγούδια και είχε ζητήσει να του βρουν τραγουδίστρια για να τα ερμηνεύσει. Του πρότειναν κάποιες κι εκείνος είχε διαλέξει μια άλλη τραγουδίστρια. Ωστόσο, από ένα λάθος που έγινε στο στούντιο, έφεραν την Ευρυδίκη στη θέση της άλλης τραγουδίστριας.

Διαβάστε επίσης  Τζον Λένον: Ο τραγουδοποιός της ειρήνης

Για τουλάχιστον έναν χρόνο, οι δυο τους είχαν σχέση εξ αποστάσεως στέλνοντας γράμματα ο ένας στον άλλον προσπαθώντας έτσι να κρατήσουν επαφή. Ενώ είχαν να δουν ο ένας τον άλλον από κοντά από το φθινόπωρο, τελικά συναντήθηκαν όταν η Ευρυδίκη γύρισε στην Κύπρο για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Αργότερα, συνέχισαν να έχουν αλληλογραφία μέχρι και τον Φεβρουάριο, οπότε και έκαναν τον επίσημο αρραβώνα τους. Η τραγουδίστρια ακολούθησε τελικά τον Γιώργο Θεοφάνους και συνέχισε κι αυτή τις σπουδές της στο Berkley College.

Ευρυδίκη
Πηγή εικόνας: protothema.gr

Η Ευρυδίκη γίνεται η μούσα του Γιώργου Θεοφάνους

Ενώ το ζευγάρι βρισκόταν στην Αμερική, ηχογράφησαν μαζί τα τραγούδια που είχε γράψει ο Γιώργος Θεοφάνους και τα έστειλαν στον Λεωνίδα Μαλένη.

Εκείνος, αφού άκουσε τα τραγούδια, τηλεφώνησε στο ζευγάρι και τους ανακοίνωσε ότι ενδιαφέρθηκε ο Φίλιππος Παπαθεοδώρου και για την Ευρυδίκη ως τραγουδίστρια, αλλά και για τα τραγούδια του Γιώργου Θεοφάνους. Έτσι, μετακόμισαν μαζί στην Αθήνα. Στην αρχή αντιμετώπισαν κάποιες οικονομικές δυσκολίες, αλλά μετά από αρκετή δουλειά και με τη βοήθεια ανθρώπων που τους στήριξαν κατάφεραν να ορθοποδήσουν.

Το ζευγάρι αγαπήθηκε πολύ. Παντρεύτηκαν και απέκτησαν έναν γιο, τον Άγγελο. Αν και χώρισαν, κράτησαν πολύ καλές, φιλικές σχέσεις και μεγάλωσαν με αγάπη τον γιο τους. Ο Γιώργος Θεοφάνους ξαναπαντρεύτηκε με την Βίλλυ κι έκανε μαζί της έναν γιο και δυο κόρες.

Ευρυδίκη
Πηγή εικόνας: okmag.gr

Ο γάμος με τον Δημήτρη Κοργιαλά

Η Ευρυδίκη ξαναπαντρεύτηκε, με τον Δημήτρη Κοργιαλά. Το ζευγάρι εκπροσώπησε την Κύπρο στην Eurovision το 2007 με το τραγούδι Comme ci comme ça, στο Ελσίνκι. Ωστόσο, το τραγούδι δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό του διαγωνισμού της Eurovision.

Με το τραγούδι Comme ci comme ça η Κύπρος πέρασε στην ιστορία του διαγωνισμού της Eurovision ως η πρώτη μη γαλλόφωνη χώρα που πήρε μέρος στον διαγωνισμό με γαλλικό στίχο.

Συνολικά ως τώρα η Ευρυδίκη έχει πάρει μέρος έξι φορές στον διαγωνισμό της Eurovision. Ο Δημήτρης Κοργιαλάς και η Ευρυδίκη έζησαν μαζί 12 χρόνια παντρεμένοι και ύστερα πήραν διαζύγιο και προχώρησαν και οι δυο με τις ζωές τους.

Διαβάστε επίσης  Κάρολος Ντίκενς: Ο σπουδαίος συγγραφέας των κοινωνικών ανισοτήτων
Ευρυδίκη
Πηγή εικόνας: fthis.gr

Ο τρίτος γάμος με τον μουσικό Μπομπ Κατσιώνη

Μετά από τον χωρισμό της με τον Δημήτρη Κοργιαλά, η τραγουδίστρια είχε αποφασίσει να μείνει μόνη της και να αφιερωθεί στον γιο της και τους φίλους της. Ο Μπομπ Κατσιώνης την πλησίασε με ένα μήνυμα στο Facebook λέγοντάς της ότι είχε γράψει ένα τραγούδι για εκείνη. Επίσης, της ομολόγησε ότι ήταν θαυμαστής της από το 1992. Η Ευρυδίκη ένιωσε περιέργεια για το τραγούδι αυτό που της ανέφερε. Το άκουσε και της άρεσε πάρα πολύ. Σύντομα οι δυο τους βρέθηκαν στο στούντιο για να δουλέψουν επάνω στο τραγούδι αυτό.

Ο Μπομπ είχε θέσει ως στόχο της ζωής του να κάνει την Ευρυδίκη ευτυχισμένη και να τη βλέπει να χαμογελάει και το κατάφερε. Στις 31 Αυγούστου παντρεύτηκαν και στον γάμο συνόδεψε την Ευριδίκη ο γιος της, Άγγελος.

Ευρυδίκη
Πηγή εικόνας: ethnos.gr

Η Ευρυδίκη ως παρουσιάστρια

Η Ευρυδίκη ξεκίνησε να παρουσιάζει την τηλεοπτική εκπομπή Χωρίς αποσκευές στο ΡΙΚ το 2018. Με την εκπομπή αυτή, η τραγουδίστρια πήγαινε σε διάφορα χωριά όπου τραγουδούσε, μαγείρευε, έπαιζε κιθάρα και έκανε καινούριους φίλους.

Ευρυδίκη
Πηγή εικόνας: mikrofwno.gr

Ακολουθεί το τραγούδι Άνοιξε μου να κρυφτώ που ερμηνεύει η Ευρυδίκη:

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν στο άρθρο:

Ευρυδίκη: Η πριγκίπισσα της ελληνικής ροκ. Από arcadia938.gr (τελευταία επίσκεψη 23/02/2024).

Ευρυδίκη (τραγουδίστρια). Από wikipedia.org (τελευταία επίσκεψη 23/02/2024).

Ευρυδίκη: Η τραγουδίστρια με την μοναδική ερμηνεία. Από mikrofwno.gr (τελευταία επίσκεψη 24/02/2024).

Η Ευρυδίκη αποκάλυψε πώς γνωρίστηκε με τον Γιώργο Θεοφάνους – <<Κρατήσαμε τη σχέση δι’ αλληλογραφίας>>. Από iefimerida.gr (τελευταία επίσκεψη 24/02/2024).

Ευρυδίκη – Γιώργος Θεοφάνους: Η γνωριμία, ο έρωτάς τους και τα πρώτα χρόνια στην Ελλάδα. Από gossip-tv.gr(τελευταία επίσκεψη 23/02/2024).

Ευρυδίκη: Ο γιος της είναι 25 ετών – Δείτε αν της μοιάζει (εικόνες). Από mothersblog.gr (τελευταία επίσκεψη 24/02/2024).

Ευρυδίκη: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος. Από faysbook.gr (τελευταία επίσκεψη 23/02/2024).

Ευρυδίκη: Ο τρίτος γάμος, το μήνυμα στο Facebook και ο γιος της Άγγελος. Από gossip-tv.gr (τελευταία επίσκεψη 24/02/2024).

Κύπρος 2007: Ευρυδίκη. Ατυχία-κακοτυχία-αποτυχία (και πολλές αντιδράσεις). Από infegreece.com (τελευταία επίσκεψη 24/02/2024).

Έχω σπουδάσει νοσηλευτική,έχω ασχοληθεί με τη συγγραφή βιβλίων και ποιητικών συλλογών και στίχων.Έχω αδυναμία στις επιστήμες, τη μουσική,το τραγούδι ,τα ταξίδια και τις τέχνες.Μου αρέσει να γράφω και να μοιράζομαι τις ιδέες μου με τον κόσμο συνεχώς.Είναι κάτι που το έκανα από παιδί και το αγαπώ.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Όλοι κουβαλάμε "red flags"

Όλοι κουβαλάμε “red flags”

Όλοι κουβαλάμε red flags. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Κι όλοι

Το σεξ ως εργαλείο χειραγώγησης στον κινηματογράφο

Η απεικόνιση του σεξ στον κινηματογράφο δεν αφορά μόνο συναισθήματα,