Δημήτρης Βακρινός: Ο κατά συρροή δολοφόνος με το ταξί

Πηγή εικόνας: oneman.gr | Δημήτρης Βακρινός.

Το 1997 συνελήφθην ο δεύτερος κατά συρροή δολοφόνος (serial killer) της Ελλάδας μετά τον Θεόφιλο Σεχίδη, ο Δημήτρης Βακρινός. Ο Βακρινός ήταν, όπως τον αποκάλεσαν, ο δολοφόνος ταξιτζής. Σκότωσε 5 ανθρώπους με ασήμαντα αίτια και σόκαρε την ελληνική κοινή γνώμη.


Τα πρώτα χρόνια του Βακρινού

Ο Δημήτρης Βακρινός γεννήθηκε το 1962 σε ένα μικρό χωριό στη Γορτυνία. Ήταν το δεύτερο παιδί μίας 6μελούς οικογένειας, πολύ φτωχικής. Ο πατέρας του φέρεται να είχε προβλήματα αλκοολισμού και κακομεταχειριζόταν τα παιδιά του. Όπως λέγεται, ήταν πολύ αντικοινωνικός, απόμακρος και μετριότατος μαθητής. Τελείωσε δύσκολα το σχολείο και απασχολήθηκε ως βοσκός για κάποιο καιρό.

Το 1975, στα 13 του, ο Βακρινός εγκαταλείπει το χωριό του για να ξεφύγει από τον κακοποιητικό πατέρα του, ο οποίος ήταν αλκοολικός όπως δήλωσε. Ήρθε στην Αθήνα και δούλεψε σε μία ταβέρνα στη Χασιά, σε συγγενικά πρόσωπα. Αργότερα, μπήκε σε ίδρυμα στην Ελευσίνα όπου έμεινε για δύο χρόνια. Όσο έμεινε στο ίδρυμα ο Βακρινός, ειδικεύτηκε ως ηλεκτροσυγκολλητής, όπου πήρε το πτυχίο του και εργάστηκε στα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά μέχρι το 1992. Παράλληλα με αυτή του τη δουλειά, απασχολούνταν ως οδηγός ταξί.

Το 1990 ο Βακρινός γνώρισε τη Λίτσα Γερασίμου, την πρώτη του γυναίκα. Έμειναν μαζί για 1 χρόνο και 2 μήνες μόνο. Εκείνη δήλωσε πως δεν τα έβρισκαν. Λόγω της αντικοινωνικότητας του περνούσαν όλο το χρόνο τους κλεισμένοι στο σπίτι, καθώς ούτε φίλους είχε ούτε ήθελε να βγαίνουν έξω. Εκείνη δηλώνει επίσης, πως στο γάμο ήρθε μόνο η μητέρα του την οποία δεν άφησε καν να μπει στην τελετή.


Ο χωρισμός με την πρώτη γυναίκα του

Η πεθερά του τον είδε να χαστουκίζει την γυναίκα του, και όταν εκείνη τον ρώτησε γιατί, χαστούκισε και την ίδια. Γίνεται κατανοητό πως ήταν βίαιος χαρακτήρας. Ο Βακρινός δεν ήθελε παιδιά καθώς υποστήριζε πως φέρνουν μόνο προβλήματα. Ακόμη ένα σημείο όπου διαφωνούσαν με τη γυναίκα του. Το 1992 ο Βακρινός σταμάτησε την εργασία του στα ναυπηγεία. Άρχισαν εντονότεροι καυγάδες με την τότε σύζυγο, καθώς εκείνος ήθελε πλέον να τον συντηρεί εκείνη ώστε αυτός να ξεκουραστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γερασίμου, απηυδισμένη από όλη την κατάσταση τον έδιωξε από το σπίτι τους. Τότε ο Βακρινός για να την εκδικηθεί έκαψε το εξοχικό του πεθερού του, αλλά και διέρρηξε το σπίτι τους. Τότε καταδικάστηκε ερήμην σε 2 έτη με αναστολή. Το καλοκαίρι του 1996 ξανά παντρεύτηκε την Κυριακή Χατζηδογιαννάκη, όπου έμειναν μαζί μέχρι και την ημέρα που τον συνέλαβαν, ένα χρόνο αργότερα.


Η δολοφονική έξαρση του Δημήτρη Βακρινού

Στο χρονικό της δολοφονικής του δράσης, δολοφόνησε πέντε άτομα και προκάλεσε αναπηρία σε άλλους δύο ανθρώπους. Οι πράξεις του αυτές φαίνονται να έγιναν χωρίς κανένα λόγο πραγματικό. Οι επιθέσεις του αυτές δεν υποκινούνταν από ζήλια, οικονομικό κίνητρο ή εκδίκηση.  Ο Βακρινός στη σφαίρα της φαντασίας του, πίστευε πως οι άνθρωποι αυτοί τον προσέβαλαν και προκάλεσαν αυτές του τις πράξεις.

Το πρώτο θύμα του Βακρινού, ήταν ο Παναγιώτης Γαγλίας, γνωστός διαρρήκτης, στον υπόκοσμο ως Πεταλούδας. Τον δολοφόνησε τον Ιούλιο του 1987. Ο Βακρινός και ο Γαγλίας φαινομενικά ήταν φίλοι, έκαναν παρέα και έπιναν μαζί, αλλά δεν είχαν και την καλύτερη σχέση. Συχνά είχαν διαπληκτισμούς για απλά πράγματα. Μία νύχτα που γύρισαν στο σπίτι του Βακρινού, στο μεθύσι τους μάλωσαν ακόμη μία φορά. Ο Γαγλίας μέσα στο μεθύσι και στον ύπνο, του είπε «πέσε κοιμήσου, αν σηκωθώ θα σε κάνω ασήκωτο».  Ο Βακρινός, φαινομενικά λογικός, παίρνει ένα σιδερολοστό και τον χτυπά στο κεφάλι έως ότου αντιληφθεί ότι είναι νεκρός. Τον πέταξε σε ερημική τοποθεσία στο 19ο χιλιόμετρο Άργους – Τριπόλεως, και βρέθηκε τυχαία στις 14 Αυγούστου.

Ο Βακρινός τότε έμεινε λίγες μέρες στην αδερφή του, και ύστερα επέστρεψε σπίτι του να καθαρίσει. Είχε δηλώσει πως μόνο σε αυτό τον φόνο έβλεπε εφιάλτες για 1μιση χρόνο, μετά κοιμόταν ήσυχος. Δεν ένιωθε τίποτα την ώρα των φόνων που διέπραττε


Τα επόμενα θύματα του Βακρινού

Στις 10 Νοεμβρίου του 1993, ένα 25χρονο κορίτσι επιβιβάζεται στο ταξί του. Στη διαδρομή συζητούν για τα προβλήματα της με το φίλο της, και ο Βακρινός της προτείνει να πιουν ένα ποτό να τα πουν. Μετά το ποτό, της ζήτησε να τον ακολουθήσει σε ένα ξενοδοχείο για να συνευρεθούν ερωτικά αλλά εκείνη αρνήθηκε.

Φαίνεται πως εκείνος έκρυψε την ενόχληση που του προκάλεσε αυτή η απόρριψη. Την έβαλε στο ταξί υποτίθεται για να τη γυρίσει σπίτι, αλλά στο δρόμο σταμάτησε σε ένα βενζινάδικο και αγόρασε ένα μπιτόνι βενζίνη. Τότε ο Βακρινός την πήγε σε ερημική τοποθεσία, την έλουσε με την βενζίνη και την έκαψε ζωντανή. Τέσσερα χρόνια μετά δήλωνε πως ήταν μία κακιά στιγμή, και τον θόλωσαν οι ορμόνες του.

Τα επόμενα θύματα του Βακρινού ήταν δύο αδέρφια, ο Κώστας και ο Αντώνης Σπυρόπουλος. Ο Βακρινός τους είχε πουλήσει το αμάξι του, αλλά ένιωσε ότι είχε αδικηθεί στα χρήματα. Τότε, πήγε στο σπίτι τους και με αντικλείδι που είχε, διέρρηξε το αυτοκίνητο και ξεκίνησε να φύγει. Εκείνοι τον καταδίωξαν χωρίς να το έχει αντιληφθεί. Όταν εκείνος σταμάτησε για βενζίνη, ο μικρότερος αδερφός του άνοιξε την πόρτα και ο μεγάλος ερχόταν λίγο πιο πίσω. Τους πυροβόλησε με δύο διαφορετικά όπλα, χωρίς να τους λυπηθεί ούτε στιγμή. Ο Βακρινός δολοφόνησε τα αδέρφια Σπυρόπουλου στις 21 Δεκεμβρίου του 1995.

Δημήτρης Βακρινός
Πηγή εικόνας: oneman.gr

Ο τελευταίος του φόνος για μια «κλεμμένη» κούρσα.

Το 1993 ενώ είναι σε πιάτσα ταξί στην Ελευσίνα, ένας συνάδελφος του, ο Θεόδωρος Ανδρεάδης, του κλέβει την σειρά και τον πελάτη λέγοντας του πως είναι ταξιτζής της Αθήνας και να πάει εκεί. Ο διαπληκτισμός μεταξύ τους και η επιθετικότητα του απέναντι στον Βακρινό ήταν η αιτία του κακού.

Ο Βακρινός περίμενε να περάσουν 4 μήνες, ώστε να έχει ξεχαστεί το συμβάν. Στις 9 Ιανουαρίου του 1994 μπήκε στο ταξί του Ανδρεάδη και υποδυόμενος τον πελάτη, του ζήτησε να τον πάει στην Κόρινθο. Όταν έφταναν τη γέφυρα στο Λουτράκι ο Βακρινός του ζήτησε να σταματήσει για να πάει τουαλέτα. Στην επιστροφή του, ζήτησε από τον Ανδρεάδη νερό για να πλυθεί. Όταν ο οδηγός βγήκε και ήταν πλάτη στον Βακρινό, εκείνος τον πυροβόλησε 5 φορές. Τον σκότωσε ακαριαία και τον άφησε εκεί. Έκλεψε το ταξί του και γύρισε στην Ελευσίνα, όπου το έκαψε σε ερημική τοποθεσία. Από μαρτυρίες φαίνεται πως ο Βακρινός πήγε στην κηδεία του θύματος του.


Η λάθος κίνηση του Βακρινού

Ο Βακρινός κατηγορούσε τον Σεραφείμ Αγιαννίδη πως του χάλασε ένα προξενιό. Στις 30 του Μάη του 1996 πάει στο σπίτι του, και με μια μαύρη κουκούλα στο κεφάλι χτυπά το κουδούνι. Στο σπίτι ήταν μόνο οι γονείς του, όπου τον είδαν και κάλεσαν την αστυνομία. Τότε ο Βακρινός κρύφτηκε στο κλιμακοστάσιο και περίμενε, και όταν κατέφθασαν οι αστυνομικοί, άνοιξε πυρ εναντίον τους.  Τραυμάτισε έναν αστυνομικό, τον Χρήστο Γεωργαντόπουλο αλλά και τον πατέρα του Αγιαννίδη στο χέρι. Από εκείνη τη στιγμή η σύλληψη του ήταν θέμα τιμής για το αστυνομικό σώμα.


Το τέλος του serial killer με το ταξί

Στις 9 Απριλίου το 1997,  ο Βακρινός έτρωγε με τον κουμπάρο του σε μία ταβέρνα στη Νίκαια όπου και τον συλλαμβάνουν. Ο Βακρινός δεν είχε αντιληφθεί πως μία γυναίκα τον είχε δει μετά την επίθεση στο σπίτι του Αγιαννίδη να φεύγει με ένα ταξί και τον είχε περιγράψει στην αστυνομία. Οι αστυνομικοί τον έψαχναν για ένα χρόνο, θεωρώντας πως ήταν πελάτης και όχι οδηγός ταξί. Συνδύασαν το όπλο από την επίθεση στον αστυνομικό με άλλες υποθέσεις ληστειών. Έχοντας φτιάξει το προφίλ του και ξέροντας τα χαρακτηριστικά του, συμπέραναν τη περιοχή που κινείτο.

Όταν τον ανέκριναν στην Ασφάλεια, ο Βακρινός ομολόγησε λεπτομερώς όλα τα εγκλήματα του και ήταν σοκαριστικά τα πόσα στοιχεία θυμόταν για τα θύματα του. Στην τελευταία του συνέντευξη, δήλωσε πως για όλα φταίνε οι φοβίες και το άδικο, όσοι τον προσέβαλλαν μια ζωή και εκείνος έσκυβε το κεφάλι.

Στις 12 Μαΐου, ένα μήνα μετά τη σύλληψη του, βρέθηκε κρεμασμένος. Δεχόταν απειλές, και τον μετέφεραν στην απομόνωση. Το πρωί της 12ης Μαΐου ζήτησε να κάνει μπάνιο όσο οι υπόλοιποι κρατούμενοι βρίσκονταν στο προαύλιο. Εκεί, στο μπάνιο σχημάτισε μια θηλιά με δυο κορδόνια και αυτοκτόνησε, χωρίς να αφήσει κανένα σημείωμα.

Βακρινός
Πηγή εικόνας: enimerotiko.gr


Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτό το άρθρο:

Βακρινός: Ο serial killer που κυνηγούσε θύματα με το ταξί του, Ανακτήθηκε από www.oneman.g, Τελευταία πρόσβαση 12-05-21

Ο έλληνας ταξιτζής που διέπραξε πέντε δολοφονίες και τραυμάτισε έξι πολίτες. Σκότωνε όποιον νόμιζε ότι τον αδικούσε, Ανακτήθηκε από www.mixanitouxronou.gr, Τελευταία πρόσβαση 12-05-21

Δημήτρης Βακρινός: Ο ταξιτζής που έγινε serial killer, Ανακτήθηκε από www.lifo.gr, Τελευταία πρόσβαση 12-05-21


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;