Άννυ Μπορίσοβα: η τετράχρονη που τεμαχίστηκε από τον ίδιο της τον πατέρα

Άννυ Μπορίσοβα
Η μικρή Άννυ Μπορίσοβα και οι γονείς της, Στανισλάβ Μπακατζίεβ και Ντιμιτρίνα Μπορίσοβα.

Η υπόθεση της Άννυ Μπορίσοβα (ή της τετράχρονης Άννυ, όπως έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό) δημιούργησε από την πρώτη στιγμή πολλά ερωτηματικά, κάποια από τα οποία δεν έχουν απαντηθεί ακόμη και σήμερα. Οι καταθέσεις των γονέων που συνεχώς άλλαζαν, οι συγκεχυμένες πληροφορίες που έδιναν τόσο για τη δική τους ζωή, όσο και για εκείνη του παιδιού τους, οι αψυχολόγητες κινήσεις τους από τη μέρα που δηλώθηκε η εξαφάνιση του παιδιού, όλα οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι κάποια ανάμειξη είχαν και οι ίδιοι σε ό,τι κι αν είχε συμβεί στο κορίτσι. Κανείς ωστόσο δε θα μπορούσε να φανταστεί ότι ένας πατέρας θα μπορούσε να εξαφανίσει το πτώμα του παιδιού του με τέτοιο τρόπο.


Amber Alert! Η Άννυ Μπορίσοβα εξαφανίστηκε!

Στις 21 Απριλίου 2015 η Ντιμιτρίνα Μπορίσοβα καταγγέλλει -από το εξωτερικό όπου βρίσκεται- την εξαφάνιση της τετράχρονης κόρης της, Άννυ, από την περιοχή γύρω από την Ομόνοια, στο κέντρο της Αθήνας. Αμέσως κινητοποιείται η αστυνομία και το Χαμόγελο του Παιδιού και σε όλη την Ελλάδα κυκλοφορούν αφίσες με φωτογραφίες και στοιχεία της Άννυ. Παρά την άμεση κινητοποίηση των αρχών, η Ντιμιτρίνα επιστρέφει στην Ελλάδα μερικές μέρες μετά την καταγγελία της. Στην πρώτη της κατάθεση η Ντιμιτρίνα δηλώνει ότι μεγαλώνει μόνη της την τεσσάρων ετών κόρη της, αφού ο πατέρας του παιδιού δεν το έχει αναγνωρίσει. Ισχυρίζεται, επίσης, ότι στις 17 Μαρτίου 2015 έφυγε στη Βουλγαρία, απ’ όπου είναι η καταγωγή της, με σκοπό να πάρει κάποια έγγραφα που της ήταν απαραίτητα από μία δημόσια υπηρεσία εκεί και να επιστρέψει όσο πιο σύντομα ήταν δυνατόν. Για τον λόγο αυτό, υποστηρίζει πως άφησε το παιδί σε μία φίλη της, για την οποία δεν έχει κανένα άλλο στοιχείο πέρα από το μικρό της όνομα (Σύλβια). Στην εύλογη απορία δημοσιογράφου, πώς είναι δυνατόν να έδωσε το παιδί σε μία γυναίκα για την οποία δε γνώριζε τίποτα, εκείνη απαντά ότι η Σύλβια ήταν η μόνη φίλη της Ντιμιτρίνα με την οποία δεχόταν να μείνει η Άννυ. Όσο για την εξαφάνιση του παιδιού, η Ντιμιτρίνα υποστηρίζει πως ενημερώθηκε γι’ αυτήν, όταν της τηλεφώνησε η Σύλβια και της είπε κλαίγοντας ότι έχασε την Άννυ στην παιδική χαρά. Ο ισχυρισμός της μητέρας ότι έδωσε το παιδί της με λίγα πράγματά του σε μία ουσιαστικά άγνωστη γυναίκα στο πάρκο, οδηγεί την αστυνομία στην υπόθεση ότι ίσως η ίδια η Ντιμιτρίνα να πούλησε το κοριτσάκι της.

Όσο περνούν οι μέρες, η υπόθεση περιπλέκεται όλο και περισσότερο. Μετά τον έλεγχο της αστυνομίας, αποκαλύπτεται ότι η Ντιμιτρίνα δε βρισκόταν στη Βουλγαρία, όπως είχε ισχυριστεί, αλλά στη Γερμανία. Στο σπίτι, όπου φιλοξενούνταν, εντοπίζονται 4000 ευρώ και μαζί τους αποκαλύπτεται η επαγγελματική ιδιότητα της Ντιμιτρίνα ως ιερόδουλης και ένα νέο πρόσωπο στη ζωή της. Πρόκειται για έναν Γερμανό σε πολύ καλή οικονομική κατάσταση, με τον οποίο η μητέρα της Άννυ είχε δεσμό και ήταν ο λόγος για τον οποίο πήγε στη Γερμανία. Όπως φαίνεται, ο άνθρωπος αυτός τη βοηθούσε οικονομικά και από εκείνον προέρχονταν τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι.

Βλέποντας πως ο καιρός περνά χωρίς νέα για την Άννυ, η Ντιμιτρίνα αλλάζει την κατάθεση της και αναφέρει στην αστυνομία ότι άφησε την Άννυ στον πατέρα του παιδιού, Στανισλάβ (Σάββα) Μπακατζίεβ. Εκείνος με τη σειρά του καταθέτει αρχικά ότι το παιδί έμενε στη μητέρα του Στανισλάβ και εξαφανίστηκε από το σπίτι της. Όταν η μητέρα του ενημερώνει την αστυνομία ότι κράτησε το παιδί μέχρι τις 8 Απριλίου και στη συνέχεια το έδωσε στον γιο της, εκείνος αλλάζει και πάλι την κατάθεσή του. Αυτήν τη φορά παραδέχεται πως πράγματι η Άννυ Μπορίσοβα έμενε μαζί του, μέχρι που ένα πρωί ξύπνησε και δεν τη βρήκε δίπλα του, υπονοώντας ότι το κορίτσι άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος, όσο εκείνος κοιμόταν, και έφυγε. Αυτή την εκδοχή τη στηρίζει και η Ντιμιτρίνα, λέγοντας πως η μικρή Άννυ συνήθιζε να προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα και να φεύγει αναζητώντας τη γιαγιά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Η ανατριχιαστική ομολογία

Στο μεταξύ, αντί να ξεκαθαρίζει, η υπόθεση μπερδεύεται όλο και περισσότερο. Παρά τους αρχικούς ισχυρισμούς του ζευγαριού ότι το παιδί εξαφανίστηκε στις 21 Απριλίου, ο πατέρας σε επόμενη κατάθεση του στην αστυνομία δηλώνει ως ημερομηνία εξαφάνισης της μικρής την 19η Απριλίου αλλά, ταυτόχρονα, οι δύο γονείς πηγαίνουν στα καταστήματα της γειτονιάς τους και ζητούν να ερευνηθεί το υλικό που έχει καταγραφεί στο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης τους από την 14η Απριλίου. Ο πατέρας της Άννυ Μπορίσοβα ομολογεί ότι είναι τοξικομανής και έκανε χρήση ουσιών, ενώ ζούσε με το παιδί, με αποτέλεσμα να μη θυμάται -ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει- ξεκάθαρα ημερομηνίες και γεγονότα. Όσο προχωρούν οι έρευνες, η αστυνομία ανακαλύπτει άλλο ένα πρόσωπο-κλειδί στην ιστορία. Πρόκειται για τον ομοεθνή φίλο του Στανισλάβ, τον Ναζίφ (Νικολάι) Αχμέντοφ, ο οποίος έμενε συχνά στο σπίτι του Στανισλάβ. Σε μία προσπάθεια να αποκαλυφθεί η αλήθεια, η αστυνομία ανακρίνει και τον Νικολάι που – όπως φάνηκε τελικά- είναι ο μόνος αυτόπτης μάρτυρας του τι συνέβη στο παιδί, αφού έμενε μαζί με τον Στανισλάβ και τη μικρή Άννυ λίγο πριν από την εξαφάνισή της.

Τελικά, στις 4 Μαΐου 2015 ο πατέρας ομολογεί με φρικιαστικές λεπτομέρειες τον τεμαχισμό του πτώματος της τετράχρονης Άννυ Μπορίσοβα. Σύμφωνα με την ομολογία του, ξύπνησε και βρήκε δίπλα του το παιδί με τα χείλη του μελανιασμένα και το σώμα σε ακαμψία. Όταν εκείνος και ο φίλος του ο Νικολάι διαπίστωσαν ότι το παιδί ήταν νεκρό, ο Νικολάι τού είπε ότι έπρεπε να εξαφανίσει το πτώμα, γιατί αν πήγαινε το κορίτσι στο νοσοκομείο, θα θεωρούσαν τον ίδιο υπεύθυνο για τον θάνατό της, λόγω του γεγονότος ότι είναι τοξικομανής. Ο Στανισλάβ ισχυρίζεται ότι την ιδέα για τον τεμαχισμό της μικρής τού την έδωσε ο Νικολάι, επιμένει όμως ότι προχώρησε μόνος του στη διαδικασία. Όπως ομολόγησε, ολοκλήρωσε τον τεμαχισμό του πτώματος μέσα σε τρεις μέρες και υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών που του προμήθευε ο Νικολάι. Όταν τελείωσε, ανακάτεψε τα κομμάτια του σώματος του παιδιού με τρόφιμα, ώστε να φαίνεται σαν φαγητό και στη συνέχεια εκείνος και ο φίλος του το πέταξαν σε διάφορους κάδους απορριμάτων. Μέσα στις επόμενες μέρες, οι δύο φίλοι καθάρισαν το σπίτι και μάλιστα ο Στανισλάβ προσπάθησε να αλλάξει τις σωληνώσεις του σπιτιού, ώστε να μη βρεθούν υπολείμματα που θα μπορούσαν να τον ενοχοποιήσουν.

Παρά τη διευκρίνιση του Στανισλάβ ότι η μητέρα της Άννυ δεν είχε καμία συμμετοχή στο έγκλημα, εκείνη συλλαμβάνεται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, αφού την προηγούμενη μέρα πληροφορήθηκε την ομολογία του συντρόφου της από την αστυνομία.  Παράλληλα, συλλαμβάνονται ο πατέρας της Άννυ και ο φίλος του.


Η δίκη, οι διαπιστώσεις των ειδικών και η καταδίκη

Πολλά ακούστηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου κατά τη διάρκεια της δίκης για την υπόθεση της Άννυ Μπορίσοβα. Αρχικά, ο θάνατος του παιδιού υπολογίστηκε περίπου στις 8 ή 9 Απριλίου 2015. Μία από τις καταθέσεις που συγκλόνισαν περισσότερο την κοινή γνώμη είναι εκείνη του ιατροδικαστή Νίκου Καρακούκη, ο οποίος από τις κηλίδες αίματος που βρέθηκαν διάσπαρτες στο υπόγειο διαμέρισμα που ζούσε ο Στανισλάβ, εξήγαγε το συμπέρασμα πως υπάρχουν 95% πιθανότητες η Άννυ να τεμαχίστηκε ζωντανή.

Ενδιαφέρουσες ήταν, επίσης, οι καταθέσεις των δύο ψυχιάτρων που εξέτασαν τον Στανισλάβ Μπακατζίεβ. Από τη μία, ο ψυχίατρος Ματθαίος Εξάρχου περιέγραψε τον κατηγορούμενο ως έναν άνθρωπο ιδιαίτερα σκληρό, ο οποίος πιθανόν να προχώρησε στον τεμαχισμό του παιδιού του, όχι από φόβο μήπως ανακαλύψει το πτώμα η αστυνομία, αλλά μήπως καταλάβει η Ντιμιτρίνα ότι το παιδί έχει πεθάνει. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι όταν ρώτησε τον Στανισλάβ γιατί δεν προτίμησε να θάψει την Άννυ, εκείνος απάντησε ότι ήταν πολύ βαριά και δεν μπορούσε να τη μεταφέρει. Από την άλλη, ο Γιάννης Παπαδάτος, ο δεύτερος ψυχίατρος που τον εξέτασε, μίλησε για ένα άτομο με ψυχοπαθολογική προσωπικότητα, το οποίο όμως έχει συναίσθηση των πράξεών του. Ο κύριος Παπαδάτος τόνισε επίσης ότι ακόμη και υπό την επήρεια ναρκωτικών ένα άτομο είναι ικανό να θυμηθεί τις πράξεις του και το γεγονός ότι ο πατέρας της Άννυ άλλαζε συνεχώς την κατάθεσή του, τον οδήγησε στο συμπέρασμα ότι εκείνος και ο Νικολάι ίσως έκαναν κάτι στην Άννυ εκείνο το βράδυ και φοβούνται να το αποκαλύψουν. Μία ακόμη σημαντική διαπίστωση των ψυχιάτρων είναι ότι ο Στανισλάβ είναι ένα ιδιαίτερα χειριστικό άτομο που δύσκολα θα διέπραττε φόνο, αφού είχε τη λεκτική ικανότητα να πείθει τους άλλους να ικανοποιούν τις ανάγκες του και μπορούσε να υποκριθεί σε τέτοιο βαθμό που θα μπορούσε να ξεγελάσει ακόμα και άπειρο ψυχίατρο.

Άννυ Μπορίσοβα
Οι τρεις κατηγορούμενοι πηγαίνοντας στο δικαστήριο.

Από τη δίκη δεν έλειψαν και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των κατηγορουμένων, αφού ο Νικολάι αρνήθηκε τον ισχυρισμό του Στανισλάβ ότι γνώριζε εξαρχής τι είχε συμβεί κι ότι εκείνος τον συμβούλευσε να τεμαχίσει το παιδί. Αντίστοιχα, ο Στανισλάβ αντέκρουσε την κατάθεση του ιατροδικαστή σχετικά με το αν η Άννυ τεμαχίστηκε ενώ βρισκόταν εν ζωή, τονίζοντας ότι βεβαιώθηκε πρώτα ότι το παιδί ήταν αναίσθητο και χωρίς σφυγμό για πολλές ώρες πριν ξεκινήσει τη διαδικασία.

Έπειτα από δέκα συνεδριάσεις, ολοκληρώθηκε η δίκη για την υπόθεση. Η εισαγγελέας Μαρία Δημητριάδου διατύπωσε την άποψη ότι οι δύο φίλοι είναι ένοχοι για τον θάνατο της Άννυ και ότι τεμάχισαν το παιδί, ώστε να μη βρεθεί το πτώμα και να μην είναι δυνατόν να διαπιστωθεί από τι επήλθε ο θάνατός του, γεγονός που θα τους βοηθούσε να αποφύγουν την ποινή της ανθρωποκτονίας. Η κυρία Δημητριάδου τελείωσε παροτρύνοντας το δικαστήριο να μην αφήσει μία ανθρωποκτονία ατιμώρητη λόγω της έλλειψης πτώματος και απ’ ότι φαίνεται ο λόγος της ήταν αποτελεσματικός. Συγκεκριμένα, ο Στανισλάβ (Σάββας) Μπακαρτζίεβ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία, φυλάκιση δύο ετών για περιύβριση νεκρού, φυλάκιση δύο ετών για παράνομη οπλοχρησία και φυλάκιση ενός έτους για ηθική αυτουργία σε ψευδορκία. Ο Ναζίφ (Νικολάι) Αχμέντοφ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία, φυλάκιση δύο ετών για περιύβριση νεκρού και φυλάκιση δύο ετών για παράνομη οπλοχρησία. Η Ντιμιτρίνα Μπορίσοβα καταδικάστηκε σε εξαετή φυλάκιση για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Μαζί τους δικάστηκε και καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους για ψευδορκία, ο ιδιοκτήτης διαμερίσματος που τους φιλοξενούσε.


Η ζωή πριν από το έγκλημα

Λίγα πράγματα γνωρίζουμε για το παρελθόν του πατέρα της Άννυ Μπορίσοβα κι αυτά προέρχονται κυρίως από συνεντεύξεις της μητέρας του και της Ντιμιτρίνα. Σύμφωνα με τη μητέρα του λοιπόν, ο Στανισλάβ μεγάλωσε μαζί της και με έναν πατέρα που, όταν εμφανιζόταν, ήταν ιδιαίτερα βίαιος, τόσο με τον ίδιο όσο και με τη μητέρα του, η οποία είχε πρόβλημα αλκοολισμού. Ωστόσο, ούτε η μητέρα του ούτε η Ντιμιτρίνα αναφέρουν περιστατικά βίας απέναντί τους ή απέναντι στην Άννυ από τον Στανισλάβ. Εκτός από το πρόβλημα του με τα ναρκωτικά, ήταν μπλεγμένος και με τον τζόγο, καθώς επίσης και με την πορνεία, αφού εκδιδόταν περιστασιακά σε ομόφυλούς του. Σύμφωνα με την Ντιμιτρίνα, παρά τα προβλήματά του, ο Στανισλάβ αγαπούσε και φρόντιζε τη μικρή Άννυ.

Αντίθετα με τον πατέρα της Άννυ, οι πληροφορίες που υπάρχουν για τη μητέρα της είναι πολύ περισσότερες. Η Ντιμιτρίνα μεγάλωσε με τους δύο γονείς και τον αδερφό της σε μία όμορφη αλλά πολύ φτωχή οικογένεια. Σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών, παράλληλα με το σχολείο, ξεκίνησε να εργάζεται σε καταστήματα ρούχων, για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά της. Μόλις ενηλικιώθηκε, αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Τέσσερεις μήνες μετά μπλέκεται στο κύκλωμα της πορνείας. Μέσα σε αυτόν τον κύκλο γνωρίζει τον Στανισλάβ και τον βλέπει σαν μία διέξοδο, αφού είναι η μόνη της ευκαιρία να φεύγει για λίγο από το σπίτι όπου εργάζεται και να ζει μία «κανονική» ζωή. Έτσι, αποφασίζει να μετακομίσει μαζί του. Με τα χρήματα που βγάζει από τη δουλειά της βοηθάει την οικογένειά της στη Βουλγαρία, ενώ παράλληλα καλύπτει και όλες τις ανάγκες και τα πάθη του Στανισλάβ, ο οποίος δεν εργάζεται.

Άννυ Μπορίσοβα
Η Ντιμιτρίνα Μπορίσοβα στην παλιά της ζωή.

Σε ηλικία 21 έτους μένει έγκυος. Εδώ οι μαρτυρίες διαφωνούν. Η μητέρα του Στανισλάβ ισχυρίζεται ότι όταν τους ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη, της πρότειναν να κάνει έκτρωση. καθώς ο Στανισλάβ δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να μεγαλώσει ένα παιδί και εκείνη συμφώνησε και τους είπε ότι θα πήγαινε να κάνει έκτρωση στη Βουλγαρία. Ωστόσο, όταν πήγε εκεί, ήταν πια σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και δεν μπορούσε να ρίξει το παιδί. Αντιθέτως, η Ντιμιτρίνα υποστηρίζει ότι ήθελε εξαρχής να κρατήσει το παιδί και δε σκέφτηκε ποτέ να κάνει έκτρωση.

Η Ντιμιτρίνα από τον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της σταματά να εργάζεται και επιστρέφει στη Βουλγαρία, όπου γεννά τη μικρή Άννυ Μπορίσοβα. Όπως έχει παραδεχτεί, η ίδια δε θέλησε να αναγνωρίσει το παιδί ο πατέρας του, ώστε να δικαιούται το επίδομα πρόνοιας. Εννέα μήνες μετά τη γέννηση της Άννυ, η Ντιμιτρίνα αφήνει το παιδί στους γονείς της και φεύγει στη Γερμανία, όπου ασκεί το ίδιο επάγγελμα. Εκεί γνωρίζει και τον εύπορο Γερμανό που θα τη βοηθήσει στο μέλλον. Λίγο καιρό μετά, η Ντιμιτρίνα επιστρέφει στην Ελλάδα και συνεχίζει την ίδια ζωή, στέλνοντας πλέον αρκετά χρήματα στους γονείς της, ώστε να συντηρούν και τη μικρή Άννυ.

Τα χρόνια περνούν και ο Στανισλάβ δυσανασχετεί με την ποσότητα χρημάτων που στέλνει η Ντιμιτρίνα στους γονείς της. Έτσι, της ζητά να πάρει το παιδί στην Ελλάδα, ώστε να μην ξοδεύουν τόσα χρήματα στη Βουλγαρία. Η Ντιμιτρίνα έχει κουραστεί από τα πάθη του Στανισλάβ και σκέφτεται να δεχτεί την πρόταση του Γερμανού φίλου της να πάρει το παιδί της και να ζήσουν μαζί στη Γερμανία. Με αυτό το σχέδιο κατά νου, παρόλο που το παιδί είναι χαρούμενο με τους παππούδες του, τον Φεβρουάριο του 2015, δύο μήνες πριν από τον θάνατό του, το φέρνει στην Ελλάδα και φεύγει στη Γερμανία, για να προετοιμάσει τη ζωή τους εκεί.

Για κάποιους αυτή είναι και η αιτία της δολοφονίας της Άννυ Μπορίσοβα. Ο δικηγόρος της Ντιμιτρίνα, Σταύρος Γεωργίου, υποστηρίζει ότι ο Στανισλάβ είχε πληροφορηθεί τα σχέδια της συντρόφου του και προέβη στο έγκλημα λόγω παθολογικής ζήλειας, αλλά και φόβου ότι θα χάσει το άτομο που τον στήριζε οικονομικά.


Παρά το γεγονός ότι η υπόθεση της Άννυ Μπορίσοβα εκδικάστηκε, υπάρχουν ακόμη πολλά ερωτήματα που μένουν αναπάντητα, με βασικότερο το πώς και γιατί πέθανε το τετράχρονο κοριτσάκι. Το χειρότερο είναι πως η μόνη ελπίδα να πάρουμε απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα είναι να αποφασίσει να σπάσει τη σιωπή του ένας από τους δύο καταδικασθέντες. Και αυτό είναι μάλλον απίθανο…

Ακολουθεί συνέντευξη της μητέρας της Άννυ Μπορίσοβα λίγο καιρό μετά την αποφυλάκιση της:

Πηγές:

http://www.sigmalive.com/news/greece/359838/omologia-patera-annys-tin-temaxisa-alla-den-ti-skotosa

https://www.infokids.gr/amber-alert-eksafanistike-i-4xroni-anny-sto-kentr/

https://tvxs.gr/news/ellada/amber-alert-agonia-gia-tin-4xroni-anny-poy-eksafanistike-stin-omonoia

https://tvxs.gr/news/ellada/eksakoloythei-na-agnoeitai-i-4xroni-anny-foboi-akomi-kai-gia-agorapolisia

http://rokar-rokar.blogspot.com/2015/05/4_72.html

http://dialogos.com.cy/blog/o-pateras-tis-mikris-annis-ferete-na-omologise-ti-dolofonia-tis/#.W0kLetIzbIW

https://www.protothema.gr/greece/article/615067/psuhiatros-gia-patera-annu-mou-eipe-oti-den-metefere-tin-mikri-gia-na-tin-thapsei-giati-itan-varia/

http://www.news247.gr/koinonia/eglima/mikri-anny-isovia-gia-ton-patera-kai-ton-filo-toy.6462225.html

http://www.sigmalive.com/simerini/news-asset/370141/isovia-gia-ti-dolofonia-tis-annys

https://www.madata.gr/epikairotita/social/512480-aylaia-sth-dikh-ths-anny-isovia-ston-patera-kai-ton-filo-toy.html

https://www.fnews.gr/afti-einai-i-mitera-tis-mikris-annys-proklitikes-pozes-tsigarilikia-kai-panakrives-bmw/


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αθανασία Ζάπρου

Διαβάζω και γράφω οδηγούμενη από μία ανάγκη να ζω σε ομορφότερους κόσμους. Μ' αρέσει να σκαλίζω ένα γεγονός μέχρι να βρω την αιτία του. Απεχθάνομαι τους δήθεν και τους καθωσπρέπει. Μαγεύομαι από την ευγένεια και τα ειλικρινή χαμογέλα. Είμαι επικίνδυνη αν δεν έχω πιει καφέ. Κι αν μου πάρεις τη σοκολάτα...

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;