Τι πρέπει να κάνετε για να μην υποκλέψουν τα προσωπικά σας στοιχεία

Δυστυχώς, κάποιος αντιλαμβάνεται για χαμένες ταυτότητες και ότι έχει πέσει θύμα κλοπής των προσωπικών του στοιχείων, μόνο όταν ενημερωθεί για κάποιο αρνητικό συμβάν. Η κλοπή της ταυτότητας μπορεί να προκαλέσει όλεθρο στα οικονομικά ενός ατόμου γι’ αυτό, υπάρχουν προστατευτικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αποτρέψετε μελλοντικές ζημιές.

Τοποθετήστε μια ειδοποίηση κατά της απάτης στις πιστωτικές ή χρεωστικές σας κάρτες

Επικοινωνήστε με την τράπεζα που συνεργάζεστε και ζητήστε να τοποθετήσετε μια ειδοποίηση απάτης στο αναλυτικό της κάρτας σας. Μια απλή διαδικασία που θα σας αποτρέψει στο να απευθυνθείτε σε έναν από τους εξειδικευμένους δικηγόρους της Oikonomakis Law.   Μια ειδοποίηση απάτης τοποθετεί μια κόκκινη σημαία στην πιστωτική σας έκθεση και επιτρέπει στους πιστωτικούς φορείς να γνωρίζουν ότι πρέπει να λάβουν πρόσθετα μέτρα για την επαλήθευση των στοιχείων σας προτού επεκτείνουν την πίστωση.

Μια ειδοποίηση απάτης παραμένει ενεργή για 90 ημέρες, αλλά μπορείτε να την παρατείνετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αν το επιθυμείτε. Βεβαιωθείτε ότι οι πληροφορίες σας ενημερώνονται από την τράπεζα, έτσι ώστε ένας εκπρόσωπος να μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας για οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να ελέγχετε συχνά το αναλυτικό της κάρτας σας

Η τοποθέτηση μιας ειδοποίησης απάτης στον λογαριασμό σας ενεργοποιεί το δικαίωμά σας σε μια ελεύθερη αναφορά πίστωσης από κάθε συναλλαγή. Ελέγξτε προσεκτικά τους λογαριασμούς για τους οποίους δεν είστε σίγουροι. Εάν παρατηρήσετε τυχόν ανακρίβειες, αμφισβητήστε τις, αποστέλλοντας μια επιστολή που διευκρινίζει τον τρόπο με τον οποίο οι πληροφορίες στο αναλυτικό του λογαριασμού δεν είναι σωστές.

Εξετάστε την τοποθέτηση παγώματος της κάρτας σας

Εξετάστε το ενδεχόμενο του παγώματος των συναλλαγών σας με κάρτες για να εμποδίσετε τον πιστωτικό φορέα να επεκτείνει περαιτέρω πίστωση. Κάθε νέα συναλλαγή πέραν ενος ποσού απορρίπτεται αυτόματα. Αυτό είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για επαγγελματίες όπως είναι ένας τεχνικός ηλεκτρολόγος, ένας ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης ή ο οποιοσδήποτε κάνει συναλλαγές μέσω καρτών. Εάν θέλετε να λάβετε νέα πίστωση, υπάρχουν βήματα που μπορεί να λάβει ο πιστωτικός φορέας για να διεκπεραιώσει ένα νόμιμο αίτημα.

Η αντιμετώπιση μιας τέτοιας κλοπής είναι μια δυσάρεστη κατάσταση η οποία μπορεί να επαναληφθεί αν δεν λαβετε τα σωστά μέτρα. Είναι σημαντικό να μενετε οργανωμένοι έτσι ώστε να έχετε μια λεπτομερή καταγραφή των κινήσεων σας.

Μπορείτε να καταγράψετε τις ημερομηνίες κάθε συναλλαγής που πραγματοποιείτε. Συμπεριλάβετε το όνομα του ατόμου με το οποίο μιλάτε και τον αριθμό τηλεφώνου του. Καταγράψτε μια περίληψη των συζητήσεων μετά από κάθε κλήση. Καταχωρίστε την ημερομηνία κατά την οποία πρέπει να γίνει μια άλλη ενέργεια, όπως η παρακολούθηση σχετικά με την πρόοδο του λογαριασμού σας.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

MAX MAGAZINE

Το MAXMAG είναι το διαδικτυακό περιοδικό που συνδυάζει την υπεύθυνη ενημέρωση με την ψυχαγωγία, την αγάπη για το κλασικό με την ανάγκη για πρωτοπορία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;