Μάθετε πώς να αξιολογήσετε το κρασί σαν επαγγελματίας

10 Δεκεμβρίου 2019

Οι άνθρωποι γεύονται το κρασί εδώ και χιλιάδες χρόνια. Όταν πρόκειται για γευσιγνωσία και το πώς να αξιολογήσετε ένα κρασί απλά αναζητήστε για τέτοια ενημερωτικά άρθρα και ενημερωθείτε πλήρως.

Η αξιολόγηση γίνεται συχνά μεταξύ ίδιων κατηγοριών κρασιού που σας επιτρέπουν να συγκρίνεται κρασιά που βρίσκονται στην ίδια ομάδα. Η κατανάλωση κρασιού είναι μια ευχαρίστηση και γι’ αυτό, καλύτερα να ξοδεύετε περισσότερο χρόνο πίνοντας το από το να προσπαθείτε να το αξιολογήσετε. Τα καλύτερα κρασιά στον κόσμο είναι γραφτό να απολαμβάνονται είτε με φίλους και οικογένεια είτε σε μαγευτικές εκδρομές στο εξωτερικό.

Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν το κρασί με έναν υπερβολικά περίπλοκο τρόπο. Η κατανόηση του κρασιού είναι εύκολη και η σύγκριση των κρασιών μεταξύ τους είναι ακόμα πιο εύκολη. Προς το παρόν, ας παραμείνουμε στα βασικά στο πώς δηλαδή να γευτούμε το κρασί. Για να είστε καλοί στην δοκιμή του κρασιού, το μόνο που χρειάζεστε είναι οι αισθήσεις σας. Με λίγη εξάσκηση, θα δείτε πόσο εύκολο είναι να αξιολογήσετε το κρασί σαν επαγγελματίας.

Advertisements
Ad 14

Η όραση δημιουργεί την πρώτη επαφή με τα μάτια. Το χρώμα μπορεί να μαρτυρήσει πολλά για ένα κρασί. Τα πιο πλούσια και βαθιά χρώματα σας αποκαλύπτουν ότι αυτό το κρασί είναι ένα συμπυκνωμένο κρασί. Η γεύση αν αποπνέει μια συγκέντρωση και ένα βάθος είναι ένα θετικό στοιχείο.

Στην συνέχεια δίνεται βάση στο μέγεθος των δακρύων και την διάρκεια παραμονής τους στο ποτήρι. Ρωτήσαμε τους ειδικούς σε μια κάβα ποτών όπως το Cava Canava και μας εξήγησαν πως το μέγεθος των δακρύων στα κρασιά ορίζουν το πιθανό επίπεδο αλκοόλ, την γλυκύτητα, καθώς και το ιξώδες του κρασιού. Εκείνα που διαλύονται γρήγορα συνήθως βρίσκονται σε ελαφρύτερα, λιγότερο συμπυκνωμένα κρασιά.

Διαβάστε επίσης  Πως να Χρησιμοποιήσετε σωστά τα Social Media για την Προώθηση της Επιχείρησής

Τώρα, ήρθε η ώρα να στριφογυρίσουμε και να μυρίζουμε το κρασί στο ποτήρι. Η όσφρηση είναι πολύ πιο δυνατή απ’ όσο συνειδητοποιείτε. Είναι ένα βασικό συστατικό για να καταλάβετε πώς να αξιολογήσετε το κρασί σαν επαγγελματίας. Σε γενικές γραμμές, αν ένα κρασί μυρίζει ωραία, που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν έντονες και δυσάρεστες οσμές, τότε το κρασί θεωρείται ως ένα καλό κρασί.

Όταν εξετάζεται ένα κρασί, κατασκευασμένο με κεράσια, σμέουρα ή άλλα κόκκινα μούρα, είναι συχνά κρασιά που δεν επιτυγχάνουν πλήρη, φαινολική ωριμότητα. Αυτά τα κρασιά θα είναι ελαφρύτερα στον ουρανίσκο και υψηλότερα σε οξέα. Ένα ελαφρύ, ισορροπημένο αίσθημα βελανιδιάς το βρίσκουμε σε νεαρά κρασιά. Αυτό αντανακλάται από τις οσμές της βανίλιας και του καφέ ή τοστ αρώματα. Ανεξάρτητα από το αν το κρασί είναι λευκό ή κόκκινο, θυμηθείτε, τα φρούτα πρέπει να μυρίζουν καθαρά και φρέσκα.

Τέλος, μετά από τα παραπάνω είστε σε καλό δρόμο για το πώς να αξιολογήσετε το κρασί σαν επαγγελματίας αλλά και να μεταδώσετε την γνώση σας μέσω ενός δώρου για τα χριστούγεννα, επίσης τα κρασιά ως επιχειρηματικά δώρα κάνουν την διαφορά και κερδίζουν τις εντυπώσεις. Μια τελευταία συμβουλή αναφέρεται στην αίσθηση της γεύσης σας, η οποία επικεντρώνεται στις πρωτογενείς αισθήσεις του γλυκού, του αλμυρού, του πικρού, του ξινού και του umami, τα οποία βιώνονται στην κορυφή της γλώσσας μαζί με την υφή του κρασιού και την διάρκεια του στην επίγευση.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Στην εικόνα απεικονίζεται ένα ζευγάρι εφήβων στην δεκαετία του '80. Είναι ντυμένοι με ρόζ γυναικείες μπιτζάμες και ξαπλώνουν σε ένα κρεβάτι.

Lisa Frankenstein: Mary Shelley του ’80

 Η Lisa Frankenstein είναι μια αμερικανική κωμική ταινία τρόμου του
Για να πας μπροστά, πρέπει να αφήσεις πίσω

Για να πας μπροστά, πρέπει να αφήσεις πίσω

Για να πας μπροστά, πρέπει να αφήσεις πίσω. Το παρελθόν.