Η τοξικότητα της διατροφικής κουλτούρας

Η διατροφική κουλτούρα είναι τοξική, σίγουρα το έχετε ακούσει! Για πολλούς, η ώθηση προς το κίνημα για την καταπολέμηση της δίαιτας είναι για να θέσει τέλος στους ανθυγιεινούς τρόπους απώλειας βάρους και στην εμμονή γύρω από αυτό. Από Δευτέρα Δίαιτα…όχι! Όχι και πάλι όχι… Όμως, αν οι δίαιτες δεν λειτουργούν, τότε τι λειτουργεί;

Δημιουργήστε τις σωστές συνήθειες

Οι σωστές συνήθειες δεν προέρχεται από την εφαρμογή ενός σχεδίου καταγράμμα που μπορεί να σας κάνει να νιώσετε ενοχές αν τύχει να παρεκκλίνετε της πορείας. Οι σωστές συνήθειες δημιουργούνται από τη αποδοχή κάθε ημέρας όπως και αν έρχεται και κάνοντας όσες περισσότερες σωστές επιλογές μπορείτε και πάντα γνωρίζοντας ότι πρόκειται να κάνετε λάθη. Η επιτυχία προέρχεται από την προσπάθεια που βάζετε στη διατροφή σας, προσπαθώντας συνεχώς να δημιουργείτε καλύτερες συνήθειες.

Η δράση των πέντε λεπτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιλέξτε μία, μικρή, συναισθηματικά και πνευματική αλλαγή που είστε πρόθυμοι να κάνετε σήμερα. Αρχίστε να την δουλεύετε για 5 λεπτά και με την εξάσκηση αυξήστε τον χρόνο. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Fitnovation, έναν αθλητικό πολυχώρο, όπου μπορείτε να προπονήστε με διάφορες δραστηριότητες και πάντα υπό την καθοδήγηση των ειδικών. Βεβαία μπορεί ήδη να γυμνάζεστε οπότε η δράση των 5 λεπτών να είναι ο περιορισμός της ζάχαρης από την διατροφή σας ή η δέσμευση για την κατανάλωση λαχανικών με κάθε γεύμα. Κρατήστε τη δράση μικρή και διαχειρίσιμη, και μόλις αισθανθείτε άνετα, προσθέστε μια νέα δράση.

Μασήστε καλά το φαγητό σας

Είναι πιθανό να μην το εξετάσατε ποτέ, αλλά η μάσηση του φαγητού σας πιο λεπτομερώς θα μπορούσε να είναι η απάντηση στα θέματα της πέψης σας που αφορούν φούσκωμα, κράμπες, διάρροια και δυσκοιλιότητα κτλ και μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Και μπορεί επίσης να βοηθήσει τη συνήθεια σας να τρώτε πάρα πολύ.

Λοιπόν, η πέψη αρχίζει από το στόμα. Το σάλιο διασπά το άμυλο και όσο περισσότερη ώρα μασάτε, τόσο περισσότερο από το φαγητό σας εκτίθεται σε αυτό το ένζυμο, γεγονός που προκαλεί το πρόβλημα της πέψης. Επίσης, όταν κόβετε το φαγητό σας σε μικρότερα κομμάτια στοχεύετε για 30 μασήματα ανά μπουκιά. Έτσι είναι πιο εύκολο για το σώμα σας να επεξεργαστεί την τροφή και επίσης σας βοηθά να απορροφήσετε περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Και επίσης βοηθά το μεταβολισμό σας να γίνει πιο αποτελεσματικός.,

Αυτό που πρέπει να θυμάστε σχετικά με την διατροφική κουλτούρα είναι ότι όταν αλλάζετε τον τρόπο που σκέφτεστε για την αποτυχία και όταν βλέπετε την αποτυχία ως μια ευκαιρία να αλλάξετε κάτι στο μέλλον, αντί για ένα αποτέλεσμα που σας προκαλεί πόνο στο παρόν, θα είστε σε θέση να αγκαλιάσετε μια μακροπρόθεσμη αλλαγή.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

MAX MAGAZINE

Το MAXMAG είναι το διαδικτυακό περιοδικό που συνδυάζει την υπεύθυνη ενημέρωση με την ψυχαγωγία, την αγάπη για το κλασικό με την ανάγκη για πρωτοπορία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;