Ένας οδηγός για τον καθορισμό και την επίτευξη στόχων

Το να θέτεις στόχους είναι μια πραγματικότητα που όλοι μας, λίγο ή πολύ αντιμετωπίζουμε. Θέτουμε στόχους για τη σταδιοδρομία μας, την υγεία μας και τη ζωή μας γενικά. Φαίνεται ότι η σύγχρονη κοινωνία μας ενθαρρύνει πάντα να σκεφτόμαστε το επόμενο ορόσημο. Ωστόσο, αυτό που δεν θεωρούμε αρκετό είναι η επιστήμη και η στρατηγική για τον τρόπο επίτευξης των στόχων σας.

Είτε καθορίζετε προσωπικούς στόχους είτε επαγγελματικούς στόχους, αυτός ο οδηγός θα εξηγήσει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Οι ειδικοί ορίζουν τους στόχους ως πράξη επιλογής για κάτι που επιθυμείτε να επιτύχετε. Αυτός ο ορισμός έχει νόημα, αλλά νομίζω ότι υπάρχει ένας πολύ πιο χρήσιμος τρόπος να σκεφτόμαστε τον καθορισμό στόχων.

Αν θέλουμε σοβαρά να πετύχουμε τους στόχους μας, θα πρέπει να ξεκινήσουμε με μια πολύ διαφορετική ερώτηση. Αντί να εξετάζουμε ποια επιτυχία θέλουμε, πρέπει να ρωτήσουμε: “Πόσο είμαι διατεθειμένος να προσπαθήσω;” Η πραγματική πρόκληση δεν είναι να καθορίσετε αν θέλετε το αποτέλεσμα, αλλά εάν είστε πρόθυμοι να δεχτείτε τις θυσίες που απαιτούνται για την επίτευξη του στόχου σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

  • Εάν έχετε ένα δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα ή είστε ένας δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη, ο στόχος σας είναι να εκτελέσετε τις υποθέσεις σας με επιτυχία. Το σύστημά σας είναι η συνεχής κατάρτισης και η εύρεση στοιχείων.
  • Εάν είστε προπονητής, ο στόχος σας είναι να κερδίσετε ένα πρωτάθλημα. Το σύστημά σας είναι αυτό που κάνει η ομάδα σας στην πράξη κάθε μέρα.
  • Εάν είστε συγγραφέας, ο στόχος σας είναι να γράψετε ένα βιβλίο. Το σύστημά σας είναι το πρόγραμμα γραφής που ακολουθείτε κάθε εβδομάδα.
  • Εάν είστε επιχειρηματίας ή ένας απλός τεχνικός στην Αθήνα ή έχετε ένα λογιστικό γραφείο στην Αθήνα ο στόχος σας είναι να δημιουργείτε. Το σύστημά σας είναι η διαδικασία πωλήσεων και το μάρκετινγκ.

Οι στόχοι είναι χρήσιμοι για τον καθορισμό μιας κατεύθυνσης. Τα συστήματα είναι τέλεια για την επίτευξη μιας προόδου. Στην πραγματικότητα, το κύριο όφελος της εκπλήρωσης ενός στόχου είναι ότι αποκαλύπτει τι είδους σύστημα πρέπει να εφαρμόσετε. Ωστόσο, το ίδιο το σύστημα είναι αυτό που πραγματικά πέτυχε τα αποτελέσματα.

Ένα άλλο κλειδί για τη μακροπρόθεσμη πρόοδο στην επίτευξη των στόχων είναι η μέτρηση. Το ανθρώπινο μυαλό αγαπά να λαμβάνει σχόλια. Ένα κίνητρο που μπορούμε να βιώσουμε είναι η απόδειξη της προόδου μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η μέτρηση είναι τόσο σημαντική για την αποτελεσματική ρύθμιση των στόχων. Με τη μέτρηση των αποτελεσμάτων σας, μπορείτε να πάρετε μια εικόνα για το εάν έχετε ή όχι κάνει πρόοδο.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

MAX MAGAZINE

Το MAXMAG είναι το διαδικτυακό περιοδικό που συνδυάζει την υπεύθυνη ενημέρωση με την ψυχαγωγία, την αγάπη για το κλασικό με την ανάγκη για πρωτοπορία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;