Νέες παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου από την Τουρκία

Αποτέλεσμα εικόνας για παραβιάσεις από Τουρκικά μαχητικά

Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου πραγματοποίησε σήμερα η τουρκική πολεμική Αεροπορία. Η διαδικασία αναχαίτισης των τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών πραγματοποιήθηκε από ελληνικά MIRAGE-2000 που είχαν απογειωθεί από τη Σκύρο.

Συνολικά, σήμερα εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως, μία τετράδα τουρκικών αεροσκαφών, τρία ζεύγη τουρκικών αεροσκαφών οπλισμένα, ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας  και ένα μεμονωμένο τουρκικό F-16.

Επιπροσθέτως, καταγράφηκαν 11 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 12 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου.

Advertisements
Ad 14

Όλες αυτές οι παραβιάσεις ωστόσο εκ των υστέρων αποδόθηκαν από τουρκικές αρχές σε εκτέλεση εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

Διαβάστε επίσης  Είναι ικανή η Οικονομία της Καταλονίας να ισοπεδώσει την Ισπανική Οικονομία;

Φοιτητής στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ στο Εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών. Παθιασμένος με την δημοσιογραφία και την ενημέρωση. Με θέση και άποψη αλλά πάντα υπέρ της αντικειμενικής και ακηδεμόνευτης είδησης. Αγαπώ τα ταξίδια. Όσο πιο μακρινά τόσο καλύτερα. Διαβάζω και ενημερώνομαι γιατί το απαιτούν οι καιροί μας. Μότο μου "Να έχεις άποψη και να μην φοβάσαι να την λες".

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ηλιακή  έκλειψη μύθοι και δοξασίες

Είναι ευρύτατα διαδεδομένη η άποψη ότι η ηλιακή έκλειψη ήταν
Αρχαίες Οινιάδες

Οινιάδες: μια αρχαία πολιτεία στις εκβολές του Αχελώου

Οινιάδες: μια αρχαία πολιτεία στις εκβολές του Αχελώου Πηγή:skai.gr Οι Οινιάδες ήταν