Harry Potter and Fantastic Beasts: 8 σημεία-κλειδιά

 

Είναι κοινά αποδεκτό ότι η σειρά ταινιών Harry Potter έκλεψε τις καρδιές μικρών και μεγάλων, με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε ένα από τα πιο αγαπημένα και κερδοφόρα franchises ταινιών όλων των εποχών. Ευτυχώς για τους θαυμαστές, η JK Rowling ξεκίνησε να δουλεύει στη  σειρά Fantastic Beasts, που θα λειτουργούσε ως prequel στη σειρά του Harry Potter. Τα γεγονότα της σειράς διαδραματίζονται από τη δεκαετία του 1920 έως το 1945 και αποκαλύπτουν συσχετισμούς και λεπτομέρειες για τις ζωές και τους χαρακτήρες των ηρώων, που θα παρακολουθήσουμε στη συνέχεια.

Leta Lestrange

Πηγή εικόνας: elitedaily.com

Η Leta Lestrange ήταν η αρραβωνιαστικιά του Theseus Scamander και ο κρυφός έρωτας του αδελφού του, Newt Scamander. Η οικογένεια Lestrange φιλοξενεί μερικούς από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες, με την  Bellatrix Lestrange να είναι το πιο διάσημο μέλος της οικογένειας. Όπως και η ίδια, έτσι και η οικογένεια Malfoy αποτελούνται από θανατοφάγους, ακολούθους του Voldemort, που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη ζωή του νεαρού Harry.

Βιβλίο του Newt Scamander

Fantastic beasts
Πηγή εικόνας: kobo.com

Το βιβλίο Fantastic Beasts and Where to Find Them εκδόθηκε το 1927 και θα αποτελούσε μέρος της ύλης στο Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry για δεκαετίες. Στο πρώτο του έτος στο Χόγκουαρτς, ο Χάρι Πότερ χρειάστηκε ένα αντίγραφο του βιβλίου για να φοιτήσει στο σχολείο. Ίσως αυτός να ήταν ο λόγος που οι μαγικές του ικανότητες ήταν αρκετά πιο εξελιγμένες από των συμμαθητών του, καθώς οι μαθητές δεν μπορούσαν να φροντίσουν τα μαγικά πλάσματα μέχρι το τρίτο έτος τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Nicholas Flamel

Πηγή εικόνας: harrypotter.fandom.com

Ο Nicholas Flamel, ο δημιουργός της πέτρας του μάγου, εμφανίστηκε στα  εγκλήματα του Grindelwald.  Ήταν στενός φίλος και συνεργάτης με τον πρώην διευθυντή του Χόγκουαρτς Άλμπους Ντάμπλντορ. Οφείλει τη σημαντική ηλικία του στο ελιξίριο της ζωής , το οποίο παρήχθη από την πέτρα.

Nagini

Πηγή εικόνας: screenrant.com

Στην ταινία, η Nagini είναι maledictus, ένα άτομο που πάσχει από κατάρα αίματος που μεταδίδεται από τη γυναικεία πλευρά της οικογένειας. Μέχρι το 1994 , η Nagini ήταν φαινομενικά παγιδευμένη σε μορφή φιδιού και ανήκε στον Λόρδο Βόλντεμορτ. Μάλιστα, το δηλητήριο της χρησιμοποιήθηκε ως ένα από τα συστατικά ενός φίλτρου για να ανακτήσει τη δύναμη του, το οποίο τελικά οδήγησε στην αναγέννησή του το 1995. Όντας ένας από τους πεμπτουσιωτές έπρεπε να καταστραφεί, ώστε να πεθάνει ο Voldermort. Γι’ αυτό σκοτώθηκε από Neville Longbottom με το ξίφος του Godric Γκρίφιντορ το 1998.

Καθηγητής McGonagall

Πηγή εικόνας: screenrant.com

Στα  εγκλήματα του Grindelwald, βλέπουμε έναν νεαρό καθηγητή που αναφέρεται από τον Dumbledore ως «καθηγητής McGonagall». Η Minerva McGonagall, όμως, δεν γεννήθηκε μέχρι το 1935 και δεν ξεκίνησε να διδάσκει στο Χόγκουαρτς μέχρι το 1956. Επομένως, πρόκειται σαφώς για μια αναφορά στον αγαπημένο καθηγητή μεταμόρφωσης όλων.

Μάθημα: Άμυνα Ενάντια Στις Σκοτεινές Τέχνες

Πηγή εικόνας: dailydot.com

Η άμυνα ενάντια στην τάξη των σκοτεινών τεχνών είναι μια από τις πιο εικονικές αίθουσες διδασκαλίας στο Χόγκουαρτς και ο χώρος που έχουν πραγματοποιηθεί μερικές από τις πιο ξεκαρδιστικές σκηνές στο Harry Potter. Tα  εγκλήματα του Grindelwald δείχνουν τον Dumbledore να διδάσκει την ίδια τάξη boggart, που δίδασκε και ο καθηγητής Λούπιν. Αυτό αποκαλύπτει την προηγούμενη θέση του διευθυντή Dumbledore στο Χόγκουαρτς.

Οι Κλήροι Του Θανάτου

Πηγή εικόνας: pixels.com

Τα Deathly Hallows είναι μερικά από τα πιο ισχυρά μαγικά αντικείμενα στον κόσμο του Χάρι Πότερ. Πρόκειται για την ιστορία τριών αδερφών μάγων που έκαναν μια συμφωνία με το Θάνατο, που τους επέτρεπε να του ζητήσουν μία χάρη.

Ο μεγαλύτερος αδερφός (Αντίοχος) ζήτησε το δυνατότερο ραβδί του κόσμου και ο Θάνατος του έφτιαξε ένα από κουφοξυλιά. Ο δεύτερος (Κάδμος) του ζήτησε δύναμη να ανασταίνει τους νεκρούς και ο Θάνατος του έδωσε μια πέτρα από την όχθη. Ο τρίτος (Ιγνάτιος) του ζήτησε κάτι ώστε να φύγει από το μέρος χωρίς να τον ακολουθήσει ο Θάνατος. Και τότε ο Θάνατος του έδωσε ένα αόρατο μανδύα.

Εν τέλει τα δύο πρώτα αδέρφια πέθαναν νωρίς, αφού καταχράστηκαν τη δύναμη των δώρων τους, με εξαίρεση τον μικρότερο, ο οποίος αφού έφτασε στα βαθιά γεράματα, έβγαλε τον Μανδύα για να τον δώσει στο γιό του. Αυτός, είναι ο μανδύας που θα δοθεί αργότερα από τον Dumbledore στον Harry. 

Ο Καθρέφτης Του Erised

Πηγή εικόνας: bustle.com

Ο καθρέφτης του Erised εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον  Χάρι Πότερ και την  πέτρα του μάγου  και ήταν ένα σημαντικό στοιχείο στην πρώτη ταινία. Ο καθρέφτης αποκαλύπτει τη βαθύτερη επιθυμία του ατόμου που στέκεται μπροστά του. Εξάλλου, είδαμε τον νεαρό Harry να αντικρίζει μέσα από αυτόν τους νεκρούς γονείς του. Ωστόσο, αυτή η θεωρία αποδείχθηκε σαφές ψέμα στα  εγκλήματα του Grindelwald.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=ViuDsy7yb8M


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Βάσω Μόκκα

Φοιτήτρια του τμήματος δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;