«ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ» από Νοέμβριο Στο Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ

«ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ»

για την ποιητική περιπέτεια της μετανάστευσης

Από Νοέμβριο Στο Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ

 

Οι άνθρωποι ήθελαν πάντα να βλέπουν τον ήλιο. Και, κυρίως, να τους βλέπει και αυτός. Και ο ήλιος σήμαινε πάντα ζωή, δημιουργία, χαρά και ένα μέλλον γεμάτο όνειρα και ελπίδα. Στο όνομα αυτού του μέλλοντος παίζουν κορώνα γράμματα τη ζωή τους. Ξεριζώνονται από τον τόπο τους και διανύουν τεράστιες αποστάσεις μέσα από μονοπάτια κρυφά παράνομα και κακοτράχαλα.

Ο τόπος μας γνώρισε και έζησε στο πετσί του την μετανάστευση και από τις δύο όχθες. Οι Έλληνες γνώρισαν και έζησαν (και ζουν) την μετανάστευση και δέχθηκαν στον τόπο τους μετανάστες από όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παράσταση αυτή είναι αποτέλεσμα μιας έρευνας τριών ετών και μιας συνεργασίας τριών θεατρικών Ευρωπαϊκών οργανισμών. Το θέατρο ΤΟΠΟΣ Αλλού βασίστηκε στην έρευνα του Κέντρου σπουδών λαϊκού θεάτρου και συνεργάστηκε με τον θεατρικό οργανισμό AIDA FONDAZIONE και το KRZYK  theater   από την Πολωνία. Αποτέλεσμα της έρευνας και της συνεργασίας είναι

                                                «Οι δρόμοι του χιονιού»

Είναι το δεύτερο μέρος μιας πορείας που ξεκίνησε με συναντήσεις και συνεντεύξεις σε πραγματικούς μετανάστες, πρωταγωνιστές της μεταναστευτικής περιπέτειας, πέρασε από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, πραγματοποίησε 2 πιλοτικές παραστάσεις στο Χαλάνδρι με τον προσωρινό τίτλο Passport  Green Button  και τώρα ολοκληρώνεται με τους «Δρόμους του Χιονιού» στο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ με  μία πολυσήμαντη Ευρωπαϊκή συνεργασία τριών οργανισμών που προέρχονται από χώρες με μεγάλη θεατρική παράδοση.

«Οι δρόμοι του χιονιού» είναι μία τοιχογραφία του φαινομένου της μετανάστευσης και της αγωνίας του ανθρώπου να βρει μια γη και μια ζωή καλύτερη, να ζήσει και να δημιουργήσει.

Όλα αυτά γίνονται μέσα από τα μάτια ενός κοριτσιού που μπαίνει σε μια ξένη γη παράνομα. Μέσα από την περιπέτεια της δίωξης της, ξετυλίγεται μια ζωή γεμάτη ευαισθησία και ρομαντισμό. Ταυτόχρονα μας μεταφέρει όλη την τραγωδία της σύγκρουσης των πολιτισμών των ανθρώπων. Τα πιστεύω και η φιλοσοφία τους, τα όνειρα και οι προσδοκίες τους ξεριζώνονται από τη γη τους και μεταφυτεύονται βίαια σε μια άλλη γη. Τις περισσότερες φορές εχθρική και αφιλόξενη.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στη σκηνή του ΤΟΠΟΣ ΑΛΛού. Θα ξετυλιχτεί η περιπέτεια απελπισμένων ανθρώπων που θέλουν να δουν  τον ήλιο και κυρίως να τους δει και αυτός. Ταυτόχρονα όμως ξετυλίγονται και πτυχές της Ελληνικής ιστορίας από τον εμφύλιο μέχρι σήμερα.

«Οι δρόμοι του χιονιού» θα παρουσιαστούν στα μέσα Νοέμβρη στο θέατρο Τόπος αλλού, με μία διανομή που προέκυψε από την συνεργασία των τριών θεάτρων.

Στη συνέχεια, θα παρουσιαστεί στη Βερόνα και στην Πολωνία.

Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Καμτσή

Στην έρευνα συμμετείχαν οι Alfredo Saladini (AIDA FONDAZIONE) και Marek Koschiolek (Teatr KRZYK)

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο-Σκηνοθεσία-φωτισμοί: ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ
Σκηνικό: ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ-MIKA ΠΑΝΑΓΟΥ
Κοστούμια/ κατασκευή αντικειμένων: ΜΙΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥ
Μουσική σύνθεση/Επιμέλεια : ΧΡΗΣΤΟΣ ΞΕΝΑΚΗΣ

Κίνηση: Marek Koschiolek
Χορογραφία: Μάγδα Γεροσίδερη
Στίχοι: Νίκος Καμτσής
VIDEO:ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

Public Relation-Επικοινωνία:Canard qui parle
Παίζουν οι: Λαμπρινή Θάνου, Νίκος Καραστέργιος, Άντα Κουγιά, Αντρια Ράπτη, Σάκης Τσινιάρος, Anna Giniewska, Marek Koschiolek, Irene Gandolfi

Από 16 Νοεμβρίου στο ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ

Κάθε Παρασκευή & Σάββατο 8.30, Κυριακή 7:30

Κεφαλληνίας 17 &Κυκλάδων, Κυψέλη

2108656004, 2108679535

www.topos-allou.gr

toposallou@toposallou.gr

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γαρυφαλλιά Χατζησαββίδου

Θεατροπαίδι, μουσικοπαίδι και αλλα τέτοια καλλιτεχνικά. Απόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου. Σαββατογεννημένη. Αγαπώ τον καφέ, τον χειμώνα και τις καλές παρέες. Δωσε μου ταξίδι και πάρε μου την ψυχή.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;