Τελικά ποιος φταίει;

ποιος φταίει

Σε μια χώρα του απέραντου γαλάζιου της θάλασσας, του μπλε του ουρανού, με τις ακτίνες του ήλιου να μας «φωτίζουν» σχεδόν όλες τις μέρες του χρόνου και τους αέρηδες (όχι το μνημείο που βρίσκεται στην Ακρόπολη) να διώχνουν ή να μας φέρνουν προβλήματα,  τα πράγματα θα μπορούσε να είναι ιδανικά και η ζωή όμορφη.

Όχι όμως στη χώρα μας, την Ελλάδα. Η φύση μας έχει δώσει τα δώρα της, σε πλούσια βαθμό, όμως εμείς κάπου έχουμε χάσει τον δρόμο μας. Αφορμή για το σημερινό μου κείμενο, η καταδίκη μιας εργαζόμενης γυναίκας,καθαρίστρια σε παιδικό σταθμό, με ποινή  φυλάκισης 15 έτη, γιατί δήλωσε ψευδή στοιχεία για να εργαστεί.

Η φύση λειτουργεί αρμονικά. Αν την παρατηρήσεις θα δεις ότι όλα λειτουργούν για κάποιο λόγο. Νιώθεις ότι τα πάντα δουλεύουν για ένα κοινό σκοπό και υπάρχει ένα αίσθημα δικαιοσύνης για ότι γίνεται. Σε αντίθεση με την κοινωνία μας που βλέπουμε  ότι η δικαιοσύνη είναι επιλεκτικά τυφλή και είναι δίκαια για κάποιους.

Advertisements
Ad 14

Δεν επικροτώ την κίνηση της γυναίκας και οποιουδήποτε να καταθέσει πλαστά χαρτιά, για να εργαστεί. Για να κάνω και τον συνήγορο του διαβόλου, κοντινή δεν είναι η εποχή που οι υποψήφιοι έταζαν λαγούς με πετραχήλια(βλέπε θέση στο δημόσιο) για να εκλεγούν; Και αν αυτή η γυναίκα ικέτεψε για μια δουλειά και της είπανε το γνωστό «βοήθησε με να εκλεγώ και εδώ είμαι εγώ».

Και το έκανε, γιατί είχε ανάγκη για δουλειά. Ήτανε ζήτημα επιβίωσης. Πιστεύω ότι ο οποιοσδήποτε θα το έκανε αυτό. Γιατί του είπανε κάποιος να το κάνει. Για να έχει το ανάλογο αντάλλαγμα.

Διαβάστε επίσης  Δεμένα τα πλοία έως την Πέμπτη-Εγκλωβισμένοι μαθητές στην Κρήτη

Αλλά  15 χρόνια κάθειρξη;  Και με τις κατηγορίες για απάτη, κατάχρηση, πλαστογραφία. 15 χρόνια φυλάκιση, γιατί κάποιος τις είπε ότι ο μόνος τρόπος για να βρεις δουλειά  είναι να πεις ψέματα. Και το έκανε. Και αυτός ο κάποιος πολιτευτής, μπορεί να είναι και υπουργός ή να ήταν, τι ποινή του δόθηκε; Δεν ήταν συνεργάτης και αυτός στην «απάτη του αιώνα»; Και πόσες χιλιάδες τέτοιες απάτες έχουνε γίνει τα τελευταία 40 χρόνια; Πολλές. Τελικά ποιος φταίει;

Θα μπορούσα να έβαζα ως τίτλο « Η δικαιοσύνη είναι επιλεκτικά τυφλή;», αλλά από μόνη της δεν λειτουργεί στην κοινωνία μας. Κάποιος κινεί τα νήματα. Κάποιος που στην καθαρίστρια επέβαλε 15 χρόνια κάθειρξη και σε κάποιον-κάποιους που υπέγραφαν για να βάλουν την χώρα στα μνημόνια, πλαστογράφησαν-παραποίησαν λίστες προς όφελος δικό τους, αλλά και συγγενών τους, έγινε μια απλή επίπληξη και όλα καλά.

Παραδείγματα υπάρχουν πολλά. Χιλιάδες. Όλοι μας έχουμε ακούσει, έχουμε δει και έχουμε συναντήσει. Όμως το θέμα δεν είναι μόνο η δικαιοσύνη. Είναι γενικό. Και το ερώτημα μου είναι αυτό «Τελικά ποιος φταίει;»  Η φύση σίγουρα όχι.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Χαλκίδα. Πολιτικός Μηχανικός και προβληματισμένος για το που πάει αυτός ο τόπος. Μου αρέσει το τρέξιμο ,το διάβασμα και το γράψιμο.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Xiaomi SmartBand 8: Μια ολοκληρωμένη και δελεαστική πρόταση στην κατηγορία των wearable 

Τον Απρίλιο του 2023, η κινέζικη εταιρία ηλεκτρικών συσκευών Xiaomi

Γαλικία: η ξεχωριστή πλευρά της Ισπανίας

Ας ετοιμάσουμε μαζί τις βαλίτσες μας κι ας κατευθυνθούμε προς