Οι «κατά παράδοση» δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%82

Ακολουθώντας την «παράδοση» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε την καθιερωμένη συνέντευξη στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης μια εβδομάδα μετά από αυτήν του πρωθυπουργού. Ιδιαίτερα προσεχτικός ο αρχηγός της Ν.Δ. δεν έκανε βαρύγδουπες εξαγγελίες, δεν έδωσε υποσχέσεις που όπως σημείωνε δεν θα μπορούσε ως πρωθυπουργός να πραγματοποιήσει και στο μόνο που περιορίστηκε ήταν η δέσμευσή του για την μείωση του ΕΜΦΙΑ και άλλων φορολογικών βαρών που πρέπει να σηκώσουν οι πολίτες. Σίγουρα το να προχωρήσει ως αρχηγός της εκτελεστικής λειτουργίας ο κ.Μητσοτάκης σε φοροελαφρύνσεις είναι κάτι ελπιδοφόρο και σε μια κατεύθυνση σωστή άλλα μάλλον ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μας λέει με ποιόν τρόπο και σε τι πραγματικά πιστεύει όταν μιλάει για «μεταρρυθμίσεις»

Αυτό που μένει ως βεβαιότητα είναι σίγουρα η εφαρμογή του μνημονίου των πιστωτών, ή καλύτερα η πιστή εφαρμογή του αφού η απαίτηση των δανειστών για άμεσες απολύσεις έβρισκε απόλυτα σύμφωνο τον κ.Μητσοτάκη ως υπουργό οπότε φαντάζεται κανείς τι θα ακολουθήσει αν βρίσκεται στην θέση του πρωθυπουργού. Οι αναφορές του για τα κόκκινα δάνεια είναι έωλες και ήδη καθημερινά ακούμε για το ξεκίνημα των πλειστηριασμών για να πάνε επιτέλους από το «κανένα σπίτι στα χέρια Τραπεζίτη» στο «αφήστε τα σπίτια στα χέρια του Τραπεζίτη» βλέποντας καθημερινά και ο αρχηγός της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συμπεριφέρονται ως υπάλληλοι των τραπεζών παρά ως θεσμικοί παράγοντες. Την ανάπτυξη πως ακριβώς την αντιλαμβάνονται;

Κάτι που μετά από ένα απόλυτο οικονομικό ξεζούμισμα της κοινωνίας έρχεται μαγικά και λύνει όλα τα προβλήματα; Και αν όντως έρθει, δεν άκουσα κανέναν δημοσιογράφο για το ύψος των μισθών ή τέλος πάντων τον κατώτατο μισθό που θα δίνεται, θα είναι 400, 300, 200 Ευρώ; Ρίχνοντας μια ματιά στην πρώτη σειρά των καθήμενων στην συνέντευξη του αρχηγού της Ν.Δ. μόνο θλίψη και απαισιοδοξία σου μένει, αφού τι νέο μπορούν να προσφέρουν πλέον στην κοινωνία κύριοι όπως ο Αχ.Καραμανλής ή ο κ.Σιούφας; Ίσως την προώθηση από τον πρώτο της υποψηφιότητας του υιού του στην πόλη των Σερρών και την στήριξη από τον δεύτερο στην εισπρακτική εταιρεία των παιδιών του, ξέρετε αυτές που κυνηγούν ανελέητα τους Έλληνες για να εισπράξουν λεφτά στο όνομα των τραπεζών ως άλλα κοράκια του φαρ-ουεστ… Κρίμα γιατί ο κ.Σιούφας υπήρξε και Πρόεδρος της Βουλής…

Διαβάστε επίσης  Πτήση τρόμου: Δέκα τραυματίες σε πτήση από Αθήνα προς ΗΠΑ
Advertisements
Ad 14

Το δυστύχημα για την Ν.Δ. είναι ότι δεν μπορεί να πείσει να αρθρώσει πολιτικό λόγο να βοηθήσει την χώρα να βγει από τον στενωπό. Η κατάσταση πλέον μοιάζει να γίνεται ολοένα και χειρότερη ενώ οι πολίτες χάνουν την επιστοσύνη προς το κράτος και την πολιτική.

Ονομάζομαι Κορίνα Τρικκαλιώτη,
Αποφοίτησα από το τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Συμμετείχα στη συγγραφή του πανεπιστημιακού περιοδικού και με την ολοκλήρωση των σπουδών μου, εργάσθηκα ως συντάκτρια και βοηθός αρχισυντάκτριας σε τοπική εφημερίδα της Καβάλας.
Αφότου τελείωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές, εργάζομαι σε θέση υπευθύνου καταστημάτων στην πόλη της Καβάλας.
Η συμμετοχή μου στο περιοδικό, μου έδωσε τη δυνατότητα να αναπτύξω και πάλι ένα κομμάτι του εαυτού μου, αυτό της πλήρους ελεύθερης έκφρασης.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η Αγγλοϊρλανδική Συνθήκη του 1921

Η Αγγλοϊρλανδική Συνθήκη του 1921

Η Αγγλοϊρλανδική Συνθήκη του 1921 υπογράφηκε μεταξύ της Μ. Βρετανίας
Άτλαντας Δία Σικελία

Άτλαντας: Αναδύεται απο τον αρχαίο ναό του Δία στη Σικελία

Επαναφορά του Άτλαντα: Η αναγέννηση ενός αρχαίου φύλακα στον ναό