Οι Πιο Badass Γυναικείοι Χαρακτήρες της TV!

Και επειδή, ευτυχώς, είναι πολλοί, θα δούμε τις 20 δικές μας πιο αγαπημένες δυναμικές τηλεοπτικές κυρίες σε δύο μέρη!

Τα τελευταία χρόνια η Αμερικανική (κυρίως) τηλεόραση έχει κάνει μια στροφή στους γυναικείους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η στροφή αυτή μας ευχαριστεί ιδιαίτερα, αφού μας έχει δώσει μερικές από τις πιο δυναμικές γυναίκες της μικρής οθόνης! Το να είσαι γυναίκα και badass ταυτόχρονα, δεν αποτελεί πλέον σπάνιο φαινόμενο. Τον συνδυασμό προτιμούν μερικές από τις πιο επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές και πολύ καλά κάνουν, αφού τις ανταμείβει χαρίζοντας υψηλά νούμερα τηλεθέασης σε αυτές και πρότυπα γυναικών σε όλες εμάς!

Αν δεν τις γνωρίζετε ήδη, ετοιμαστείτε να τις λατρέψετε! Προσδεθείτε και ξεκινάμε!

 

20.Virginia Johnson – Masters of Sex

Advertisements
Ad 14

Αποτέλεσμα εικόνας για virginia johnson

Γιατί: Σε μια εποχή που φημίζεται για τη σεμνοτυφία της, κατά την οποία οι περισσότερες γυναίκες δεν εργάζονταν, η Virginia -την υποδύεται η υπέροχη Lizzy Caplan– ξεκίνησε από γραμματέας σε νοσοκομείο του Saint Louis και εξελίχθηκε σε βοηθό έρευνας του μεγαλύτερου γυναικολόγου της πολιτείας (τουλάχιστον). Όλα αυτά χωρίς να έχει καν πτυχίο και ενώ ταυτόχρονα μεγάλωνε και δυο παιδιά. Το θέμα της έρευνας? ΣΕΞ.  Και μιλάμε για τα τέλη της  δεκαετίας του ’50. Λίγο πιο ισορροπημένη να ήταν και στα ερωτικά της…θα κέρδιζε respect!

Virginia

 

19.Alicia Florrick – The Good Wife

Αποτέλεσμα εικόνας για alicia florrick

Γιατί: Η Alicia, την οποία υποδύεται η Julianna Margulies, είναι παντρεμένη με τον εισαγγελέα Peter Florrick, του οποίου η εξωσυζυγική σχέση γίνεται δημόσιο θέαμα, αφού συνδέεται με πολιτικά σκάνδαλα που τον οδηγούν στη φυλακή. Εκείνη, βλέποντας τις ισορροπίες της ζωής της να καταρρέουν, αντί να καταρρεύσει μαζί τους, αποφασίζει να βγει πιο δυνατή. Αν και δεν έχει ασκήσει ποτέ ως εκείνη τη στιγμή το επάγγελμά της, μπαίνει ως ασκούμενη στη νομική εταιρεία παλιού της συμφοιτητή, συναγωνίζεται νέους δικηγόρους και καταλήγει να γίνεται συνέταιρος. Όλα αυτά ενώ και εκείνη, όπως και η Virginia από πάνω, συντηρεί και τα παιδιά της!

Διαβάστε επίσης  Γιατί αγαπήσαμε τις σειρές με σουπερήρωες και το 2017

Alicia-Badass-Florrick

 

18.Jessica Jones – Jessica Jones

Αποτέλεσμα εικόνας για jessica jones

Γιατί: Είναι ηρωίδα της Marvel. Αυτό αποτελεί από μόνο του ένδειξη του badass-ness της. Δεν αρκείται, όμως, σε αυτό. Η Jessica Jones – την υποδύεται η καταπληκτική Krysten Ritter– αν και φαινομενικά είναι σκληρό καρύδι, νοιάζεται για τους δικούς της ανθρώπους, δε διστάζει να φτάσει στα άκρα για να τους υπερασπιστεί και να τους προστατεύσει, ακόμα κι απ’ τον εαυτό της. Σαν να μην έφταναν αυτά, στο τέλος της πρώτης σεζόν, την είδαμε να αψηφά τη δύναμη της χειραγώγησης της ελεύθερης βούλησης που ασκούσε πάνω της ο Killgrave (στο ρόλο ο υπερ-καταπληκτικο-μαγευτικός David Tennant, μας έκανε να γοητευτούμε από έναν τόσο twisted villain) και να τον σκοτώνει. Αν και η αγάπη μας για τον Tennant μας έκανε να στενοχωρηθούμε σε αυτό το σημείο, οφείλουμε ένα μπράβο στη Jessica, που κατάφερε να επιβληθεί στον εαυτό της.

Αποτέλεσμα εικόνας για jessica jones quotes

 

17.Lady Mary Crawley – Downton Abbey

Αποτέλεσμα εικόνας για lady mary crawley

Γιατί: Η Mary μπορεί να μην είναι ο ορισμός της ηρωίδας που θα ταυτιστείς μαζί της. Ψυχρή, απόμακρη, ξιπασμένη και τόσο μα τόσο posh που με την πρώτη ματιά ίσως και να την αντιπαθήσεις. Προχωρώντας, όμως, τα επεισόδια, και, ας το παραδεχτούμε, βλέποντάς την ίσως και μέσα από τα μάτια του Matthew, την είδαμε… αλλιώς. Την καταλάβαμε. Και στην τελική, η Mary παλεύει να συμμορφωθεί με τις επιταγές της θέσης και της εποχής της, ενώ στην πραγματικότητα είναι πολύ μπροστά από αυτήν: δυναμική, ανεξάρτητη, βλέπει το μέλλον και έχει και επιχειρηματικό δαιμόνιο! Η αντιζηλία με την αδερφή της, Edith, να έλειπε και θα την είχαμε λατρέψει. Κυρίως για τα ειρωνικά και καυστικά σχόλιά της!

Αποτέλεσμα εικόνας για lady mary crawley if you're going to talk nonsense

 

16.Kate Beckett – Castle

Αποτέλεσμα εικόνας για kate beckett

Γιατί: Είναι δυναμική, ατρόμητη, αντέχει τις τρέλες του Castle- ακόμα και πριν τον ερωτευτεί- και ταυτόχρονα διοικεί και ένα αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης. Η γυναίκα που πήγαινε για πράκτορας του FBI, αλλά τα παράτησε για τον έρωτα του γοητευτικού Castle, τον οποίο στη συνέχεια και παντρεύτηκε, που επέζησε από πολλαπλούς τραυματισμούς από σφαίρες, ξανά και ξανά, και που τα έβαλε με θεούς και δαίμονες μέχρι να ξεσκεπάσει τη μυστική ομάδα που ευθυνόταν (ανάμεσα σε άλλα) και για το θάνατο της μητέρας της. Η Kate Beckett της Stana Katic είναι η κλασική badass αστυνομικός και γι αυτό δικαιούται μια θέση στην 20άδα.

Διαβάστε επίσης  Stranger Things: Το trailer της τρίτης σεζόν κυκλοφόρησε

Kate Beckett (2)

 

15.Regina Mills – Once Upon A Time

Αποτέλεσμα εικόνας για regina mills

Γιατί: Η Regina δεν είναι η κακιά μητριά της Χιονάτης όπως τη θυμόμαστε. Εντάξει, ίσως να ήταν στην αρχή… Αυτό, όμως, δε διήρκεσε πολύ. Σύντομα καταλάβαμε τους λόγους που είχε η Evil Queen, την οποία υποδύεται η Lana Parilla, να τη μισεί τόσο. Όσοι έχετε δει έστω και μια σεζόν του Once Upon A Time, θα ξέρετε πως τη θεωρούσε υπεύθυνη για τη δυστυχία που ουσιαστικά προκάλεσε η ίδια της η μητέρα. Αυτό δεν την εμπόδισε στη συνέχεια να αγαπήσει το θετό γιο της, Henry, αλλά και να βρει τη δύναμη να συγχωρήσει τη Snow White, τον Prince Charming και την κόρη τους, Emma, για όλα τα κακά που τους καταλόγιζε. Και όχι μόνο αυτό. Η πραγματική αιτία του badass-ness της Regina είναι το πείσμα και η δύναμη που επιδεικνύει για να νικήσει τη μοίρα, τη φύση της και τον κακό της εαυτό. Γι αυτό και μόνο (άντε, και για τις υπέροχες ατάκες της)..respect!

Regina2

 

14.Claire Underwood – House of Cards

Αποτέλεσμα εικόνας για claire underwood

Γιατί: Είναι bitch, το ξέρει και το χαίρεται. Σύζυγος πολιτικού, δεν είναι η κυρία που αναλώνεται σε tea parties, φιλανθρωπικά γκαλά και εξωσυζυγικές σχέσεις για να γλιτώσει από την ανία του να είναι η κυρία του κυρίου. Αντίθετα, η Claire της Robin Wright είναι τόσο φιλόδοξη και αδίστακτη όσο ο Francis της και διατεθειμένη  να πατήσει και επί πτωμάτων, αν χρειαστεί, για να επιτύχουν τους στόχους τους.

Αποτέλεσμα εικόνας για claire underwood

 

13.Mellie Grant – Scandal

Αποτέλεσμα εικόνας για mellie grant

Γιατί: Αν υπάρχει μια λέξη που χαρακτηρίζει τη Mellie είναι “ανθεκτική”. Πέρασε πολλά και όπως λέει κάποια στιγμή στο σύζυγό της, νυν πρόεδρο των ΗΠΑ, εκείνη τον κουβάλησε στις πλάτες της, προκειμένου να ακολουθήσει την πολιτική του καριέρα. Ανέχτηκε το βιασμό από τον πεθερό της, χωρίς να μιλήσει στον Fitz γι αυτό, έχασε το παιδί της γιατί ο Fitz τα έβαλε με το λάθος άνθρωπο και πολλά ακόμα. Εκείνος, σε αντάλλαγμα, την κεράτωνε για χρόνια κάτω από τη μύτη της (με την πρωταγωνίστρια). Πριν 2-3 σεζόν η Mellie της Bellamy Young συνήλθε και αποφάσισε εκτός από την ανθεκτικότητα και την αντοχή της, να μας δείξει και τη δυναμική και φιλόδοξη γυναίκα που τόσο καιρό έκρυβε μέσα της -και πίσω από τον Fitz- και να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ. Mellie For President!

Διαβάστε επίσης  Τι να δεις στην τηλεόραση την εβδομάδα 17-23 Σεπτεμβρίου

Mellie Grant 2

 

12.Carrie Mathison – Homeland

Αποτέλεσμα εικόνας για carrie mathison

Γιατί: Η Carrie είναι διπολική. Ταυτόχρονα, είναι και αναλύτρια της CIA. Παράλογο; Ασυμβίβαστο; Ακατόρθωτο; Για κάποιους μπορεί. Όχι όμως για την Carrie Mathison της Claire Danes (thanks for that, Claire!). Είτε ακολουθεί τη φαρμακευτική αγωγή της, είτε -συχνότερα- όχι, καταφέρνει στο παράδοξο αυτό σύμπαν του Homeland να έχει πάντα δίκιο, να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά και να είναι πάντα ατρόμητη. Στις τρεις πρώτες σεζόν την είδαμε τρελά ερωτευμένη με τον -παντρεμένο, εκτός όλων των άλλων- Brody και να ρισκάρει τα πάντα γι αυτόν. Στο τέλος, από αυτή τη θυελλώδη σχέση, της έμεινε ένα κοριτσάκι, που αν και δεν ήθελε αρχικά, τώρα είναι όλη της η ζωή. Για τις ατυχίες της στα ερωτικά θα μιλήσουμε σε κάποιο άλλο άρθρο!

Αποτέλεσμα εικόνας για carrie mathison quotes

 

11.Brienne of Tarth – Game of Thrones

Αποτέλεσμα εικόνας για brienne of tarth

Γιατί: Ε, τι γιατί; Η Brienne είναι ο ορισμός του badass, τόσο που δε χρειάζεται καν να αιτιολογηθεί. Με το φόβο των spoilers να ύπταται πάνω από τα κεφάλια μας, θα στηρίξω το όλο επιχείρημα σε μια γλυκιά σκηνούλα ανάμεσα σ’ εκείνη και το Hound (θυμάστε το αυτάκι;). Ποιος άλλος γυναικείος χαρακτήρας κάνει κάτι τέτοιο;  Η Brienne της Gwendoline Christie είναι γενναία, ατρόμητη, πιστή όσο δεν πάει και πρόθυμη να παλέψει μέχρι θανάτου γι αυτά που πιστεύει. Αυτή της η ακεραιότητα είναι, άλλωστε, που κατέκτησε τόσο τον Jaime όσο και τον Tormund. Brienne, choose wisely!

Brienne

 

Ραντεβού εδώ, την επόμενη εβδομάδα, για το 2ο Μέρος με το Top10!

Μέχρι τότε… xoxo

Πειραιώτισα με καταγωγή από την Κρήτη, γεννημένη πριν από περίπου ένα τέταρτο του αιώνα (του 20ού τσεκαρισμένο, αν και απίστευτο καμιά φορά!) και λάτρης της Jane Austen! Marketer, fashion lover, TV junky, βιβλιοφάγος, παιδί των 90s και γενικότερα ονειροπόλος, καθότι Ιχθύς!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ένας διαφορετικός τυμπανιστής

“Ένας διαφορετικός τυμπανιστής” του φυλετικού ρατσισμού

  Το μυθιστόρημα  «Ένας διαφορετικός τυμπανιστής» του William Melvin Kelley ανήκει

Φούστα πάνω από παντελόνι: Ένα αμφιλεγόμενο trend

Η επιστροφή του trend!Από το τότε στο τώραΜε τις ρίζες