Στυλιστικά tips για συνέντευξη σε δουλειά

5 Σεπτεμβρίου 2016

Συνέντευξη για δουλειά

Η εικόνα στη σημερινή εποχή διαδραματίζει κατευθυντήριο ρόλο όχι μόνο στη προσωπική μας ζωή αλλά και στην επαγγελματική. Από την πρώτη κιόλας  φορά που θα αντικρίσει κάποιος έναν άνθρωπο μπορεί να καταλάβει πολλά πράγματα από τον τρόπο που ντύνεται. Οι δύσκολες συγκυρίες της εποχής μας με την  αυξημένη ζήτηση, την περιορισμένη προσφορά και την καλπάζουσα ανεργία  καθιστούν ακόμα πιο απαιτητική τη σημερινή πραγματικότητα αυξάνοντας ολοένα και περισσότερο  τον ανταγωνισμό ανάμεσα στους υποψήφιους και μελλοντικούς εργαζόμενους. Κρύβοντας έναν άσσο στο μανίκι του ο καθένας  χρειάζεται να αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο τα χαρίσματα και  τα προσόντα του δίνοντας έμφαση στην επιλογή του ντυσίματος  που θα τον κάνουν να ξεχωρίσει από την υπόλοιπη μάζα σε οποιαδήποτε επαγγελματική συνέντευξη. Πολύ μεγάλη προσοχή οφείλεται να δοθεί στη θέση εργασίας που αναζητά κάποιος και αντίστοιχα να επιλέξει το κατάλληλο  outfit χωρίς να είναι εξαιρετικά επιτηδευμένο και να προκαλέσει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμεί.

 Στυλιστικά τιπςΈνα προσεγμένο και περιποιημένο ντύσιμο με κάποιες πιο δημιουργικές πινελιές  είναι ικανό να προκαλέσει το ενδιαφέρον του εργοδότη και να του δημιουργηθεί η ανάγκη για περαιτέρω εξερεύνηση του εν δυνάμει  εργαζομένου.  Το σημαντικότερο όλων φυσικά είναι η καθαριότητα, διότι αν εμφανιστεί ένας υποψήφιος στον εργοδότη του με λεκέδες πάνω στα ρούχα ή ακόμα και με φθαρμένα ρούχα δημιουργεί την εντύπωση ότι δε λαμβάνει σοβαρά υπόψη του τη δουλειά που θέλει να αναλάβει και σε συνδυασμό με έντονο μακιγιάζ ή πολλά αξεσουάρ σχηματίζεται μία πολύ άσχημη εικόνα. Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στο να τονίζεις τα δυνατά σου σημεία χωρίς υπερβολές όπως το να φοράς ένα πουκάμισο που πάντα προσδίδει κύρος και γοητεία, ενώ ταυτόχρονα σε δείχνει σοβαρό και επαγγελματία, η προτίμηση στη μονοχρωμία και η αποφυγή έντονων χρωμάτων που κουράζουν το μάτι και η επιλογή ενός πρωτότυπου       αξεσουάρ που θα ενισχύσει την εικόνα σου προσδίδοντας μία δόση χιούμορ και δημιουργικότητας.

Διαβάστε επίσης  Υιοθετήστε τώρα τις μεγαλύτερες τάσεις της μόδας

 

Είναι αρκετά σημαντικό  οι γυναίκες να αποφεύγουν τα κοντά και να προτιμούν φούστες ή φορέματα που φτάνουν στο ύψος του γονάτου συνδυάζοντας τα με όχι πολύ ψηλά παπούτσια έτσι ώστε να διαθέτουν άνεση και κομψότητα. Οι άντρες μπορούν να ενισχύσουν το ντύσιμο τους προσθέτοντας κάποιο μαντήλι στην τσέπη του σακακιού ή φορώντας κάποια γραβάτα. Όσον αφορά το styling καλό είναι να αποφευχθούν τα υπερβολικά χτενίσματα και να προτιμήσουν οι γυναίκες ένα σινιόν ή μία αλογοουρά προκειμένου να φαίνονται καθαρά τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ οι άντρες να χρησιμοποιήσουν κάποια προϊόντα περιποίησης για να έχουν λαμπερά και καλοχτενισμένα μαλλιά.

Advertisements
Ad 14

Δηλώνω οικονομολόγος και ασχολούμαι με το θέατρο.
Δύσκολος χαρακτήρας και πεισματάρα από μικρή..
Γελάω δυνατά για να διώχνω τους φόβους μου και βαριέμαι εύκολα..
Αδυναμία μου τα ταξίδια!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

The Turkish Detective: Εγκλήματα με άρωμα… Κωνσταντινούπολης

Εγκλήματα στην ΠόληΗ σειρά The Turkish Detective είναι από εκείνες
Η ψυχοθεραπεία σκοτώνει τον έρωτα;

Η ψυχοθεραπεία σκοτώνει τον έρωτα;

Έρωτας και ψυχοθεραπεία – έννοιες ασύμβατεςΗ Κόλαση του Δάντη μοιάζει