5 πράγματα που νομίζουμε ότι βοηθούν στο gaming

18 Σεπτεμβρίου 2017

5 πράγματα που νομίζουμε ότι βοηθούν στο gaming. Οι άνθρωποι γενικά έχουμε μια τάση να κάνουμε τα πράγματα με το δικό μας τρόπο. Από μικρές ασχολίες μέχρι μεγάλα project, ανεξαρτήτως ηλικίας ακολουθούμε τις ιδιορρυθμίες μας  και το ένστικτο εκτός από τη λογική. Πολλά πράγματα που κάνουμε βοηθούν στο να επιτύχουμε το στόχο μας σε αυτή την ενασχόληση. Κάποια απλά ο εγκέφαλός μας μας κάνει να πιστεύουμε ότι βοηθούν. Είναι πολύ αστείο συναίσθημα όμως να συνειδητοποιείς, πράγματα που μόνο εσύ νόμιζες ότι τα έκανες, ότι τα κάνει πολύς κόσμος. Οι αντιδράσεις όταν παίζεις ένα videogame είναι από αυτά τα αστεία πράγματα που μπορεί να συμβούν αλλά πιθανώς να νομίζεις ότι μόνο σε σένα ή στη παρέα σου ισχύουν. Ελπίζω στις παρακάτω κατηγορίες να ταυτιστείτε και εσείς και να σας έρθουν αστείες στιγμές στο μυαλό από όταν συνέβαιναν τα όσα περιγράφονται.

1. Κινήσεις του κεφαλιού για καλύτερη παρατήρηση και αποφυγή

Ένα από τα κλασσικά παραδείγματα κινήσεων που κάνουμε αλλά δεν έχουν ουσιαστική σημασία στο gaming. Παραδείγματα πολλά όπως : κούνημα του κεφαλιού στο πλάι ώστε να κρυφοκοιτάξουμε πίσω από ένα εμπόδιο που βρίσκεται στην οθόνη, κλείσιμο των ματιών ελπίζοντας για το καλύτερο αλλά γίνεται το αναπόφευκτο, αποφυγή εμποδίων ή σφαιρών με το κούνημα του κεφαλιού λες και θα έβγαινε το κλαδί από την οθόνη να μας χτυπήσει, και  πολλά ακόμη.

2. Tilt το σώμα προς τα μπροστά

Κάθε gamer που σέβεται τον εαυτό του  για την απαραίτητη απόκτηση συγκέντρωσης γέρνει προς τα μπροστά. Ειδικά στα σημεία που το παιχνίδι σοβαρεύει και γίνεται πιο απαιτητικό το σώμα αποκτά και αυτό αναλογικά μεγαλύτερη κλίση. Όσο πιο οριακό και σημαντικό το σημείο τόσο πιο πολύ βρίσκεται να κρέμεται από την οθόνη.

Διαβάστε επίσης  «Far Cry 5 : Η αντίσταση»

Advertisements
Ad 14

3. Pounding του πληκτρολογίου/controller

Είναι γνωστό πως το σφυροκόπημα κουμπιών είτε σε mouse είτε σε πληκτρολόγιο βελτιώνει την απόκριση των κινήσεων μεταξύ του παίχτη και χαρακτήρα και χαρίζει παραπάνω αποτελεσματικότητα και επιδεξιότητα στις κινήσεις ( +4 Dexterity). Είναι ένας ακόμη τρόπος να σε ακούσει ο χαρακτήρας σου πέρα από το να φωνάζεις στην οθόνη.

4. Κινήσεις του υπόλοιπου σώματος για απόκτηση ευελιξίας

Ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες στο gaming για εύκολη αποφυγή ή γρήγορες αντιδράσεις είναι οι κινήσεις ολόκληρου του κορμού. Μέσα σε αυτούς περιλαμβάνονται το να παίζεις όρθιος ( ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε  παιχνίδια με sports ), και η κίνηση ολόκληρου του controller και όχι μόνο του μοχλού για πιο sharp στρίψιμο. Το να παίζεις όρθιος μπορεί επίσης να περιλαμβάνει και επιτόπιο τρέξιμο για extra ταχύτητα στο παίχτη όπως και χοροπηδητό.

5. Το φαινόμενο Fifa/Pro

Αυτή τη κατηγορία πιο πιθανό να την έχετε συναντήσει σε παρέα που έχει μαζευτεί για Fifa ή Pes. H επιλογή controller είναι ιερή στιγμή. Ένα λάθος στη τελετουργία επιλογής  controller προφανώς επιφέρει ταπεινωτική ήττα από τον αντίπαλο. Πρώτος στο κλήρο είναι πάντα ο ιδιοκτήτης της κονσόλας. Ίσως από τις πατροπαράδοτες κινήσεις στο φαινόμενο είναι το κρύψιμο του controller στα πέναλτι. Δεν έχει σημασία αν είσαι επαγγελματίας παίχτης ή παίζεις πρώτη φορά στη ζωή σου Fifa/Pro , η κίνηση αυτή πρέπει και οφείλει να γίνει. Αν όλα αυτά έχουν γίνει σωστά και πάλι χάσεις τότε φταίει  :

Διαβάστε επίσης  Οι πέντε καλύτεροι πρόλογοι βιντεοπαιχνιδιών

α) Η κατάφωρη αδικία λόγω υπέρμετρης τύχης  από μέρους του αντιπάλου

ή

β)Ότι έχεις καιρό να παίξεις (το οποίο δηλώνεται πάντα πριν την αρχή του παιχνιδιού)

 

Αν και τίποτα από αυτά δεν έχει ουσιαστικό αντίκτυπο, για ένα gamer όλα παίζουν ρόλο.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Όλοι κουβαλάμε "red flags"

Όλοι κουβαλάμε “red flags”

Όλοι κουβαλάμε red flags. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Κι όλοι

Το σεξ ως εργαλείο χειραγώγησης στον κινηματογράφο

Η απεικόνιση του σεξ στον κινηματογράφο δεν αφορά μόνο συναισθήματα,