Βουλή: Η συζήτηση για την ταυτότητα φύλου (LIVE)

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισήχθη σήμερα στις 12:00 το νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια αύριο Τρίτη. Στη διήμερη συζήτηση θα τοποθετηθούν και οι πολιτικοί αρχηγοί. Το νομοσχέδιο που εκσυγχρονίζει το νομικό πλαίσιο για τη διόρθωση φύλου στη βάση του αυτοπροσδιορισμού υπερψηφίστηκε με ευρεία διακομματική συναίνεση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Όμως η ευθεία παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου και του Αγίου Όρους στη νομοθετική διαδικασία έχει αυξήσει την πίεση προς τις κοινοβουλευτικές ομάδες.

Οι αντιδράσεις της Εκκλησίας

Αναφερόμενος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος στην θέση της Εκκλησίας επί του ζητήματος, τόνισε πως: «Όλα αυτά είναι παχνιδίσματα. Παιχνιδίσματα είναι. Η Εκκλησία έχει τις δικές της θέσεις. Η Πατρίδα μας έχει τις παραδόσεις, έχει την οικογένεια. Όλα τα άλλα είναι εφευρήματα για να σκορπάμε την ώρα μας και τον χρόνο μας».

Advertisements
Ad 14

Η Ιερά Σύνοδος ζητά από το κράτος «να αρθεί στο ύψος της ευθύνης και αποστολής του, πέρα από πολιτικά ιδεολογήματα, προκαταλήψεις και την επίκληση του ανεξέλεγκτου δικαιωματισμού, να αποσύρει το σχέδιο νόμου, να δείξει ανάλογο ενδιαφέρον για την επίλυση των σοβαρότατων προβλημάτων που μαστίζουν την κοινωνία, το έθνος μας και τον λαό, και αντί να ενισχύει την ένταση, τον διχασμό και τον παραλογισμό, να συμβάλει στην πνευματική ανόρθωση των πολιτών μας».

Οι κυβερνητικές προθέσεις

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία σημείωσε ότι το νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση φύλου έρχεται να θεραπεύσει παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων. Η κα. Καββαδία ανακοίνωσε μάλιστα την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στο μέλλον και στη θεσμοθέτηση δικαιώματος σύναψης γάμου και τεκνοθεσίας.

Διαβάστε επίσης  Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα, λόγω των παρελάσεων

Από την πλευρά της κυβέρνησης υπενθυμίζεται, πως η Γεωργία Γεννιά του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πειστεί ακόμη να υπερψηφίσει το επίμαχο νομοσχέδιο, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι 4-5 βουλευτές ακόμη εξετάζουν το ενδεχόμενο να απουσιάσουν από την κρίσιμη ψηφοφορία. Από την πλευρά των ΑΝΕΛ, τη διαφωνία τους έχουν εκφράσει οι Δημήτρης Καμμένος (ο οποίος επανέλαβε την πρόθεσή του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο και με σημερινές δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ), Κώστας Κατσίκης και Βασίλης Κόκκαλης.

Υπό αυτά τα δεδομένα και σε μία προσπάθεια να σταλεί μήνυμα συνοχής για την κυβερνητική πλειοψηφία, το νομοσχέδιο αναμένεται να υπερασπιστεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός, παίρνοντας τον λόγο στη Βουλή, πρωτοβουλία που δεν αποκλείεται να αναλάβει και ο κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμένος.

Οι νομοτεχνικές βελτιώσεις Κοντονή

Η νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε ο κ. Κοντονής, στην έναρξη σχεδόν την συνεδρίασης προκειμένου να «μετρήσει» τις αντιδράσεις προβλέπει την συγκρότηση διεπιστημονικού οργάνου που θα μετέχουν παιδοψυχίατροι, παιδοχειρουργοί, ενδοκρινολόγοι, ψυχολόγοι κλπ.

Αναλυτικά: «Στην παρ. 2 του άρθρου 3 η φράση «ιατρικού συμβουλίου που θα συσταθεί για το σκοπό αυτό στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Π. και Α. Κυριακού» με απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου» απαλείφεται και αντικαθίσταται από την φράση: «διεπιστημονικής επιτροπής που συστήνεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και Υγείας για 2 έτη στην οποία μετέχουν α) ένας παιδοψυχίατρος β) ένας ψυχίατρος γ) ένας ενδοκρινολόγος δ) ένας παιδοχειρουργός ε) ένας ψυχολόγος και στ) ένας κοινωνικός λειτουργός με εξειδίκευση στο συγκεκριμένο ζήτημα».

Ονομάζομαι Δημήτρης Βότσος, κατάγομαι από την Θεσσαλονίκη όπου ζω, είμαι απόφοιτος του τμήματος επιστημών προσχολικής εκπαίδευσης και αγωγής του Α.Π.Θ. και έχω εργαστεί στο παρελθόν σε ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η γερμανική πολιτική έως και την Μικρασιατική Καταστροφή

 Ο ξεριζωμός του μικρασιατικού ελληνισμούΕίναι δεδομένο ότι η 13η Σεπτεμβρίου
Όλοι κουβαλάμε "red flags"

Όλοι κουβαλάμε “red flags”

Όλοι κουβαλάμε red flags. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Κι όλοι