Κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα θεωρείται δεδομένη η κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων, κλείνοντας συμβολικά μέχρι τώρα οδούς και πραγματοποιώντας συγκεντρώσεις σε πλατείες (αναλυτικά οι οδοί παρακάτω), με αποτέλεσμα να υπάρχει ο φόβος να «κοπεί στα δύο η χώρα»(κατά το δημοσιογραφικό κλισέ).

Χθες μετά τις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, πλήθος αγροτών και πολλοί φορείς της Λάρισας και της Θεσσαλίας ευρύτερα, παραβρέθηκαν στο πλαίσιο συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας κ. Ρίζος Μαρούδας ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως «κλιμακώνουμε σήμερα την κινητοποίηση μας με αυτή τη συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, μαζί με τους φορείς που εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα μας, στα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που έχουμε. Συνεχίζουμε ακάθεκτοι δυναμώνοντας τα μπλόκα κι αυτή η κυβέρνηση να είναι σίγουρη ότι δε θα ξεμπλέξει τόσο εύκολα με εμάς. Ο αγώνας συνεχίζεται και κλιμακώνεται το επόμενο διάστημα, με πανελλαδική σύσκεψη και συντονισμό όλων των μπλόκων».

Κλειστή και στα δύο ρεύματα είναι η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στη Νίκαια και τον Πλατύκαμπο της Λάρισας, μετά την απόφαση των αγροτών από το μπλόκο του Πλατυκάμπου να παρατάξουν τα τρακτέρ στην εθνική οδό και να αποκλείσουν το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Οι αγρότες του μπλόκου προχωρούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους και, όπως δήλωσαν στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είναι άγνωστο πότε θα ανοίξει ο δρόμος.

Advertisements
Διαβάστε επίσης  Εμμηνόπαυση: τί είναι και πώς επηρεάζει τη ζωή της γυναίκας
Ad 14

Σε αιφνιδιαστικό αποκλεισμό του οδικού κόμβου, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, προχώρησαν από τις 18.00 αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Χαλκιδικής και από άλλες περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Οι αγροτοκτηνοτρόφοι απέκλεισαν τον κόμβο το απόγευμα της Παρασκευής με 20 περίπου τρακτέρ και η κυκλοφορία προς και από το αεροδρόμιο διεξαγόταν μέσω παρακαμπτήριου δρόμου. Λίγο μετά τις 20.00, τα τρακτέρ αποχώρησαν από το σημείο. Να θυμίσουμε, ότι το μπλόκο στα «Πράσινα Φανάρια» (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία»), στήθηκε στις 30/1 και είναι κλειστός επ’ αόριστον ο δρόμος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων προς τον αερολιμένα να διεξάγεται από τη διασταύρωση ΙΚΕΑ και από την αερογέφυρα Θέρμης.

Την Παρασκευή αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας έκλεισαν την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου μέχρι τις 21.00. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών, από τις περιοχές Κουβαρά και Ρήγανι. Αγρότες της Αιγιάλειας έκλεισαν λίγο πριν από τις 19:30 τη νέα εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου. Η κίνηση των οχημάτων γίνεται από την παλιά εθνική οδό. Ο δρόμος δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία μετά τις 21:30. Από το μπλόκο της Νίκαιας την Κυριακή, οι αγρότες με τα τρακτέρ τους θα προχωρήσουν τελικά και σε αποκλεισμό της κοιλάδας των Τεμπών.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι Καστοριάς έχουν στήσει από τις 30/1 μπλόκο στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας Οδού, στο δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία. Χθες Πέμπτη, στήθηκε το αγροτικό μπλόκο στην πρώτη έξοδο προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα. Στο Καλονέρι Βοείου, στήθηκε το μπλόκο της Αγίας Κυριακής, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας Οδού, από τη διασταύρωση Σιάτιστας, ενώ θέση πήραν και αγρότες και κτηνοτρόφοι του Αμυνταίου, στον κόμβο Αντιγόνου, στην Εθνική Οδό Φλώρινας-Έδεσσας. Παράλληλα, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι των Πύργων Πτολεμαΐδας στο μπλόκο που στήθηκε στον κόμβο Μανιακίου, επί της Εθνικής Οδού Φλώρινας-Έδεσσας, πραγματοποίησαν χθες πορεία διαμαρτυρίας με τα τρακτέρ τους και κινήθηκαν ως την Φλώρινα. Έφτασαν στο τελωνείο της Νίκης, στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια, χωρίς να προβούν σε αποκλεισμό. Στη συνέχεια, επέστρεψαν στο μπλόκο τους. Αύριο συνεδριάζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι των χωριών Βοοίου, Νεάπολης και Τσοτυλίου, προκειμένου να αποφασίσουν τη δράση τους.  Στον κόμβο Δερβενίου,  βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις περιοχές Λιτή, Δρυμό, Μελισσοχώρι, Άσσηρο και Λαγκαδά και η περαιτέρω στάση τους θα αποφασιστεί σε γενική συνέλευση που προγραμματίζουν για το μεσημέρι. Στην αερογέφυρα Κατερίνης βρίσκονται από το βράδυ της 28/01 αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής και στα σχέδιά τους είναι οι συμβολικοί αποκλεισμοί της εφορίας και τραπεζών. Τα τρακτέρ τους έχουν παρατάξει, από τις 23/01, στον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της ευρύτερης περιοχής -που βρίσκεται στην Εγνατία οδό, στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας. Υπενθυμίζεται ότι προχθές προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό και στα δύο ρεύματα.

Διαβάστε επίσης  Χριστουγεννιάτικη διακοσμητική μπάλα με λαμπάκια

Σήμερα Σάββατο στις 12.00, θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης, στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι και από άλλα μπλόκα. Κλειστή θα παραμείνει η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, στο τελωνείο που βρίσκεται στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια. Επισημαίνεται ότι το σημείο έχει αποκλειστεί από τις 30/1, ενώ η διέλευση των φορτηγών με ευπαθή προϊόντα γινόταν κανονικά.

Οι πρώτες αντιδράσεις έρχονται από τις επιχειρήσεις Βορείου Ελλάδος με τον ΣΕΒΕ να καλεί Κυβέρνηση και αγρότες – καθώς και κατά περίπτωση οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική ομάδα – να αναζητήσουν με σωφροσύνη και ψυχραιμία την καλύτερη δυνατή λύση, με ανοιχτούς όμως δρόμους ώστε να αποφευχθούν οι αρνητικές συνέπειες της περασμένης χρονιάς.

Ονομάζομαι Δημήτρης Βότσος, κατάγομαι από την Θεσσαλονίκη όπου ζω, είμαι απόφοιτος του τμήματος επιστημών προσχολικής εκπαίδευσης και αγωγής του Α.Π.Θ. και έχω εργαστεί στο παρελθόν σε ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Όλοι κουβαλάμε "red flags"

Όλοι κουβαλάμε “red flags”

Όλοι κουβαλάμε red flags. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Κι όλοι

Το σεξ ως εργαλείο χειραγώγησης στον κινηματογράφο

Η απεικόνιση του σεξ στον κινηματογράφο δεν αφορά μόνο συναισθήματα,