Επεισόδια και χημικά σε διαδήλωση συνταξιούχων

Ένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της πορείας των συνταξιούχων, χθες το μεσημέρι. Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να φτάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου και η αστυνομία έκανε χρήση χημικών εναντίον τους.

Οι συνταξιούχοι έπιασαν και κουνούσαν την κλούβα της αστυνομίας, φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας να περάσει αντιπροσωπεία τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την ενόχλησή του για τη χρήση δακρυγόνων από τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της πορείας των συνταξιούχων το πρωί στο κέντρο της Αθήνας εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, από τον οποίο και ζήτησε να μην επαναληφθεί.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λίγο αργότερα, με ανακοίνωσή του ανέλαβε «την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων σήμερα, 3 Οκτωβρίου 2016, στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού».

Advertisements
Ad 14

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι «μετά το σημερινό περιστατικό, δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων».

Έρευνα για το περιστατικό με τη χρήση χημικών από τα ΜΑΤ εναντίον των συνταξιούχων, στο κέντρο της Αθήνας, ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη και αναμένεται η σχετική διαταγή από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου, ο κ. Τόσκας ζήτησε να διεξαχθεί με ταχύτατες διαδικασίες ή έρευνα, η οποία πραγματοποιείται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, προκειμένου να εξακριβωθούν τα πραγματικά περιστατικά και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξελίχθηκαν τα γεγονότα, ώστε να αποδοθούν ευθύνες, όπου και αν υπάρχουν.

Διαβάστε επίσης  Καινοτόμο παιχνίδι εξάλειψης των fake news

Από το πρωί συνταξιουχικές οργανώσεις αντιδρώντας στον νόμο Κατρούγκαλου 4387, που, όπως υποστηρίζουν, είναι ο θάνατος των επικουρικών τους συντάξεων πραγματοποίησαν αρχικά συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά.

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις καλούν όλη την ελληνική κοινωνία σε γενικό παλλαϊκό ξεσηκωμό «ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές και τις μνημονιακές δεσμεύσεις» ώστε να μπει φραγμός «στις νέες περικοπές των επικουρικών συντάξεων».

Την ρίψη χημικών καταδίκασε σύσσωμη η αντιπολίτευση που εκπροσωπείται κοινοβουλευτικά καθώς και η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΜΕ κατακεραυνώνοντας την χρήση βίας ενάντια στους συνταξιούχους.

Ενδεικτική υπήρξε μάλιστα η αναφορά για απαγόρευση χρήσης δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων, θέτοντας εκτός κοινωνικές ομάδες ενδεικτικά εκ των οποίων δεν θα χαίρουν της ευνοϊκής αντιμετώπισης της αστυνομίας μαθητές, φοιτητές, ανέργους και άλλες. Φαίνεται πως οι προαναφερθείσες κοινωνικές ομάδες είναι πιο ανθεκτικές στα αριστερά ΜΑΤ, το αριστερό ξύλο και τα αριστερά δακρυγόνα.

14520567_1349067025124966_4351367670997963466_n

14523080_1349067135124955_1288716654478853295_n

syntaxiouxoi

Φοιτήτρια Ψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο. Μεγάλη μου αδυναμία η δημοσιογραφία.! Αγαπώ την μουσική (τρέλα για τις τρύπες), τα ταξίδια, τον κινηματογράφο, την ιστορία!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Νέο τσιπ ανοίγει την πόρτα στον υπολογισμό AI με ταχύτητα φωτός

Οι μηχανικοί του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια (Penn) έχουν αναπτύξει ένα

Ίνουιτ: Οι άνθρωποι που έσπασαν τον πάγο

 Προέλευση του ονόματοςΟι Ίνουιτ είναι οι ιθαγενείς της Αλάσκας, γνωστοί