Βρετανία: αυξήσεις-ρεκόρ των συλλήψεων υπόπτων για τρομοκρατία

Η τρομοκρατία αποτελεί ένα από τα κρισιμότερα ζητήματα της Ευρώπης αλλά και του κόσμου γενικότερα το 2017. Οι συλλήψεις για τρομοκρατικές επιθέσεις έχουν εκτοξευθεί στα ύψη με την Βρετανία να έχει πάρει την πρωτιά σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο αριθμός των ανθρώπων που συνελήφθησαν φέτος στη Βρετανία, ως ύποπτοι για τρομοκρατία εκτοξεύθηκε κατά 68% σε διάστημα ενός έτους και είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα.

Τα κύρια αίτια πίσω από αυτήν την εκτόξευση συλλήψεων φαίνεται να είναι οι τέσσερις πολύνεκρες επιθέσεις, που σημειώθηκαν κατά το διάστημα Μαρτίου-Ιουνίου του 2017 στη Βρετανία, κοστίζοντας τη ζωή σε συνολικά 37 ανθρώπους.

Η Βρετανία βρίσκεται σε «Σοβαρή απειλή»

Advertisements
Ad 14

Η Βρετανία βρίσκεται στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο απειλής («σοβαρή»), μετά τις επιθέσεις του πρώτου εξαμήνου του 2017, πράγμα που σημαίνει πως το ενδεχόμενο ενός νέου χτυπήματος παραμένει εξαιρετικά πιθανό.

Σύμφωνα με στατιστικές του υπουργείου Εσωτερικών, 379 συλλήψεις  έχουν γίνει σε διάρκεια ενός έτους μέχρι τον περασμένο Ιούνιο, μια σημαντική αύξηση από τις 226 που είχαν πραγματοποιηθεί τους 12 προηγούμενους μήνες. Επιπλέον, είναι οι περισσότερες συλλήψεις στη χώρα από το 2001, όταν άρχισαν να συγκεντρώνονται τα σχετικά δεδομένα.

Ένας ύποπτος κάθε μέρα

Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Μαρκ Ρόουλι έχει δηλώσει πως η αστυνομία συνελάμβανε έναν ύποπτο κάθε μέρα. Αυτή την εβδομάδα δήλωσε πως υπήρξε αλλαγή στο επίπεδο της απειλής μάλλον, παρά κάποια μεμονωμένη κορύφωση της τρομοκρατικής δραστηριότητας.

Διαβάστε επίσης  Λίγα λόγια για το TTIP

Έπειτα πρόσθεσε ότι στα τρία χρόνια μέχρι φέτος τον Μάρτιο, η αστυνομία απέτρεψε 13 εν δυνάμει επιθέσεις, όμως τις επόμενες 17 εβδομάδες πραγματοποιήθηκαν οι τέσσερις προαναφερθείσες επιθέσεις, ενώ οι αρχές απέτρεψαν άλλες έξι.

«Ο ρυθμός συνεχίζεται σχεδόν ο ίδιος από τότε», τόνισε μιλώντας σε συνέδριο στο Ισραήλ. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως από τους 379 συλληφθέντες, 123 κατηγορήθηκαν για κάποιο αδίκημα, από τους οποίους 105 για αδίκημα σχετικό με την τρομοκρατία, ενώ 189 αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κατηγορία.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

επεξεργασμένα τρόφιμα

Η επίδραση των επεξεργασμένων τροφίμων στην υγεία

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας. Οι
Ποδήλατο: Τα οφέλη του στην υγεία

Ποδήλατο: Τα οφέλη του στην υγεία

Το ποδήλατο αποτελεί μια καλή πηγή βελτίωσης τόσο της σωματικής,