Πανηγυρισμοί στη Βόρεια Κορέα λόγω επιτυχούς εκτόξευσης πυραύλου

 

Σε εορταστικό κλίμα βρίσκεται η Βόρεια Κορέα καθώς σύμφωνα με είδηση που μετέφερε η κρατική τηλεόραση της χώρας, στέφθηκε με επιτυχία η εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, ο οποίος «μπορεί να χτυπήσει οποιοδήποτε μέρος του κόσμου».

Ο πύραυλος Hwasong-14 έφτασε σε ύψος 2,802 χιλιομέτρων, διήνυσε απόσταση 933 χιλιομέτρων και χτύπησε το στόχο του μετά από 39 λεπτά, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η παρουσιάστρια. Επιπλέον, σημειώνεται ότι η εκτόξευση έγινε υπό την επίβλεψη του ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η εκτόξευση του πυραύλου έγινε σε μία περιοχή στο δυτικό κομμάτι της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας ενώ η πτώση του, στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ιαπωνίας. Συγκεκριμένα, ο πύραυλος κατέληξε στη θάλασσα, στα ανοικτά των ανατολικών ακτών, σύμφωνα με ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων της Βόρειας Κορέας.

Advertisements
Ad 14

Η τηλεπαρουσιάστρια δήλωσε ότι «πρόκειται για μια σημαντική στιγμή για την ιστορία της χώρας».

Έντονες αντιδράσεις

Διαμαρτυρίες και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση αυτή κι αρκετοί πολιτικοί ηγέτες έχουν ήδη εκφράσει τις ανησυχίες τους στα ΜΜΕ.

Η δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου χαρακτηρίστηκε από το Τόκιο ως μία ξεκάθαρη παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε-ιν, συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, στο οποίο θα εξεταστεί η ετοιμότητα της χώρας να αντιδράσει σε περίπτωση νέων προκλήσεων από μέρους της Πιονγκγιάνγκ, όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Ο Μουν δήλωσε κατά την εναρκτήρια ομιλία του στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας της Νότιας Κορέας, στο προεδρικό μέγαρο της Σεούλ, ότι είναι βαθύτατα απογοητευμένος για την πραγματοποίηση της εκτόξευσης αυτής από τη Βόρεια Κορέα, λίγες μόνο ημέρες μετά το κάλεσμα που απηύθυναν ο ίδιος κι ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ προς την Πιονγιάνγκ για αυτοσυγκράτηση.

Διαβάστε επίσης  Οι Γιατροί του Κόσμου και η οργάνωση Muslim Charity ενώνουν τις δυνάμεις τους υπέρ των προσφύγων

Τέλος, ο πρόεδρος Μουν ανακοίνωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του αναλύουν τα στοιχεία της νέας πυραυλικής εκτόξευσης και πρόσθεσε ότι καταδικάζει την πυραυλική εκτόξευση που παραβιάζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αγνοώντας τις διεθνείς προειδοποιήσεις.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, προέβη σε κάποιες δηλώσεις μέσω Twitter. Μεταξύ αυτών, ήταν κι η σαρκαστική ερώτηση: «Δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει με τη ζωή του αυτός ο τύπος;»

Ο πύραυλος

Σε δημοσίευμα του in.gr αναφέρεται ότι οι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι ή ICBM, έχουν βεληνεκές τουλάχιστον 5.500 χιλιόμετρα και προορίζονται κυρίως για πυρηνικά χτυπήματα.

Οι ICBM αναπτύχθηκαν την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου και βασίζονται στην ίδια τεχνολογία με τους πυραύλους των διαστημικών αποστολών. Και στις δύο περιπτώσεις, το φορτίο τοποθετείται στην κορυφή ενός πυραύλου που αποτελείται από τουλάχιστον δύο τμήματα ή στάδια.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

CES 2024- Όσα είδαμε στην έκθεση στο Las Vegas και μας εντυπωσίασαν

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας
Ρωμέικη διάλεκτος

Ρωμέικη διάλεκτος : Ένα Αρχαίο Κεφάλαιο στη Γλωσσική Κληρονομιά

Ρίζες και ιστορία της Ρωμέικης διαλέκτουΗ Ρωμέικη διάλεκτος (Romeyka) είναι