Athens
22°
clear sky
Υγρασία: 43%
Άνεμος: 7m/s Β-ΒΔ
Ανώτερη 26 • Κατώτερη 18
Weather from OpenWeatherMap
MAXMAG | Επικαιρότητα, Κόσμος, Πολιτισμός, Διασκέδαση, Ομορφιά

Τέσσερις (4) ιδέες για άδεια μπουκάλια από αλκοολούχα ποτά

Αδιαμφισβήτητα η κάβα θεωρείται σήμερα ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του σαλονιού. Σίγουρα έχεις προσέξει πόσο όμορφα, καλοσχηματισμένα και ευφάνταστα είναι τα μπουκάλια των αλκοολούχων ποτών και ακόμα πιο σίγουρα έχει υπάρξει έστω και μία φορά που λυπήθηκες να πετάξεις ένα από αυτά, όταν άδειασε. Να που σου βρήκαμε λύση, έτσι ώστε όχι μόνο να μη πιάνουν χώρο στα ντουλάπια σου, αλλά και να αναδειχθούν με τους πιο δημιουργικούς τρόπους στο σαλόνι και σε άλλα δωμάτια του σπιτιού.

Παρακάτω θα βρεις δύο πολύ εύκολους και δύο λίγο πιο πολύπλοκους τρόπους να αξιοποιήσεις τα άδεια μπουκάλια από ποτά, ώστε να εντυπωσιάζεις τους καλεσμένους σου κάθε φορά. Ας ξεκινήσουμε από τα εύκολα λοιπόν.

Δοχείο υγρού σαπουνιού μπουκάλια

Θα χρειαστείς:
Ένα άδειο μπουκάλι
Μια αντλία από κρεμοσάπουνο
Κρεμοσάπουνο της αρεσκείας σου
Προαορετικά: μπογιά, σχοινί, κόλλα σιλικόνης, κοχύλια, πέτρες, κα διακοσμητικά

Ουσιαστικά η διαδικασία είναι πολύ απλή. Ξέπλυνε το μπουκάλι και και καθάρισέ το προσεκτικά. Γέμισέ το με κρεμοσάπουνο και στη συνέχεια βίδωσε την αντλία από πάνω. Αν θέλεις να το πας ένα βήμα πιο πέρα, μπορείς να βάψεις το μπουκάλι στα χρώματα του δωματίου ή/και να κολλήσεις επάνω σκοινί και διακοσμητικά, για μια πιο ιδιαίτερη και προσωπική πινελιά.

Πυρσός Tiki για τον κήπο 

Θα χρειαστείς:

Ένα άδειο μπουκάλι
Φυτίλι πυρσού
Υγρό καύσιμο για πυρσό
Ταινία teflon
Εξάρτημα σύζευξης (coupling)

Μπορεί να φαίνεται πολύπλοκη διαδικασία, όμως στην πραγματικότητα είναι αρκετά απλή. Τύλιξε το εξάρτημα σύζευξης με ταινία, σε περίπτωση που είναι μικρότερο από το άνοιγμα του στομίου του μπουκαλιού, έτσι ώστε να μην πέφτει μέσα. Πέρασε προσεκτικά το φυτίλι, προσέχοντας να φτάνει μέχρι τον πάτο του μπουκαλιού. Γέμισε το μπουκάλι με υγρό καύσιμο και πέρασε μέσα το φυτίλι μέχρι να κλείσει το καπάκι. Μπορείς για ασφάλεια να το κολλήσεις με λίγη κόλλα σιλικόνης στο στόμιο του μπουκαλιού. Έτοιμο για άναμμα!

 

Και τώρα ας περάσουμε στα δύσκολα.

Ποτήρια και πιάτα 

Θα χρειαστείς:

Άδεια μπουκάλια
Κορδόνι
Οινόπνευμα
Αναπτήρα
Κρύο νερό
Γυαλόχαρτο

Δεν είναι τόσο η δυσκολία της διαδικασίας όσο η προσοχή που χρειάζεται. Τύλιξε με κορδόνι το άδειο μπουκάλι στο ύψος λίγο πάνω από την ετικέτα και δέσε έναν κόμπο. Μούσκεψε καλά το κορδόνι με οινόπνευμα και κάψε το με τον αναπτήρα (εδώ θέλει πολλή προσοχή). Αμέσως μόλις κάψει καλά, τοποθέτησε το μπουκάλι μέσα σε παγωμένο νερό και θα ακούσεις ένα κρακ. Μόλις το πάνω μέρος σπάσει και το απομακρύνεις, τρίψε καλά την άκρη με το γυαλόχαρτο, ώστε να μην υπάρχουν κοφτερά σημεία. Το ποτήρι σου είναι έτοιμο για χρήση. Με την ίδια τεχνική μπορείς να κόψεις στη μέση κάθετα μπουκάλια και να δημιουργήσεις ιδιαίτερα πιάτα και μπολ!

Γλάστρα για μικρά φυτά 

Θα χρειαστείς:

(τα υλικά από την παραπάνω διαδικασία)
Μικρά φυτά εσωτερικού χώρου
Χώμα
Χαλίκια και μικρές πέτρες

Ουσιαστικά θα ακολουθήσεις την παραπάνω διαδικασία, όπως έκανες για τα ποτήρια. Ωστόσο, καλό θα ήταν να επιλέξεις μπουκάλια λίγο πιο φαρδιά, ώστε να έχουν αρκετό χώρο τα φυτά για να αναπτυχθούν. Μόλις δημιουργήσεις το δοχείο-βάζο, γέμισε τον πάτο με μικρές πέτρες. Έπειτα, τοποθέτησε το μικρό φυτό και γέμισε το υπόλοιπο δοχείο με χώμα. Τέλος, κάλυψε την επιφάνεια με μικρά βότσαλα και χαλίκια. Πότιζε τα φυτά ανάλογα με τις ανάγκες τους, συνήθως μία φορά τη βδομάδα.

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Θεσσαλονικιά και μονίμως ανήσυχη 20 χρόνια τώρα, σπουδάζω γλωσσολογία στο ΑΠΘ, λατρεύω όλες τις μορφές τέχνης, τις ατέλειωτες βόλτες και το καλό φαγητό. Ελάτε μαζί μου σε νέες περιπέτειες!

Το MAXMAG είναι ένα νέο διαδικτυακό περιοδικό, που σκοπεύει να παρέχει ενημέρωση επάνω σε ζητήματα κοινωνικά, πολιτιστικά, αλλά και πολιτικά. Η κάθε στήλη μας αντιπροσωπεύει και ένα ξεχωριστό πεδίο, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο ένα ευρύ πλαίσιο ενδιαφερόντων του κάθε αναγνώστη ξεχωριστά.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG