Μη βάζεις τίποτα πάνω από την υγεία σου

Αυτό το άρθρο είναι για εσένα που ξύπνησες κακόκεφα. Για σένα, που νιώθεις ότι όλα σου πάνε στραβά, καμία τύχη με το μέρος σου. Δεν υπάρχει κάτι ουσιώδες να σε προβληματίζει, έχεις όμως τόσα πολλά στο κεφάλι σου. Τι γίνεται με τον άνθρωπο που αγαπάς, τι να φας για να μην παχύνεις, πότε θα κάνεις γυμναστική, πότε θα προλάβεις να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας σου. Κι όλα αυτά με την πεποίθηση ότι δεν θα τα καταφέρεις γιατί λες είναι πολύ δύσκολα . Οι περισσότεροι που ζούνε σε αυτήν την κοινωνία θα ταυτιστούν μαζί σου, γιατί καλώς ή κακώς όλοι έχουμε τις απαισιόδοξες μέρες μας. Μήπως όμως δίνουμε τεράστια αξία σε μικροπράγματα;

Και τι γίνεται όταν εμφανίζεται κάποιο πρόβλημα σοβαρότερο; Ένα πρόβλημα που όντως είναι δύσκολο να το διαχειριστείς; Τότε όλη σου η καθημερινότητα φαντάζει πανεύκολη, τι να το κάνεις τώρα όμως; Όταν η υγεία η δική σου ή κάποιου πολύ κοντινού σου προσώπου βρίσκεται σε κίνδυνο; Με όλα αυτά που ακούω καθημερινά μπορώ να βρω πολλά πράγματα για τα οποία είμαστε τυχεροί πολλοί από εμάς. Εάν έχεις ενηλικιωθεί και οι γονείς σου είναι δίπλα σου και υγιείς είσαι τυχερός. Εάν έχεις τη δυνατότητα να σπουδάσεις είσαι τυχερός. Εάν έχεις 2-3 άτομα να σε αγαπάνε εκτός από την οικογένεια σου και να ζείτε όμορφες στιγμές , είσαι υπέρ-τυχερός. Όλοι μας τα εκτιμάμε όλα αυτά. Απλά καμιά φορά είτε επειδή πιεζόμαστε μέσα μας, είτε επειδή οι συνθήκες μας πιέζουν, τα ξεχνάμε και πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό. Να σου πω και κάτι; Ας κοπείς και σε ένα μάθημα. Ας βάλεις και τέσσερα και πέντε κιλά. Ας πονέσεις και λιγάκι. Δεν χρειάζεται να τρέχεις να τα προλάβεις όλα, ούτε να τα κάνεις όλα τέλεια.

Διαβάστε επίσης  Όμορφες Μεταλλάξεις

Κι όλα αυτά γιατί, θα ρθει η μέρα που θα ‘χεις αφήσει τον εαυτό σου τόσο απροστάτευτο από όλα αυτά τα μικροπράγματα, και ο οργανισμός σου θα κλατάρει. Να εκτιμάς την υγεία σου, το σώμα σου, αυτά είναι που σε στηρίζουν καθημερινά και σε βοηθούν να ανταπεξέρχεσαι στην καθημερινότητά σου. Μην τα παραμελείς, είναι κρίμα πάνω απ’ όλα για σένα.

Advertisements
Ad 14

Σύνταξη κειμένου: Δανάη Τσαντήλα

Επιμέλεια κειμένου:  Κλεοπάτρα Μπράιτ

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Νέο τσιπ ανοίγει την πόρτα στον υπολογισμό AI με ταχύτητα φωτός

Οι μηχανικοί του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια (Penn) έχουν αναπτύξει ένα

Ίνουιτ: Οι άνθρωποι που έσπασαν τον πάγο

 Προέλευση του ονόματοςΟι Ίνουιτ είναι οι ιθαγενείς της Αλάσκας, γνωστοί